Въздържай се да ме апострофираш, или ако го правиш - използвай по-солидни доказателства, че с някакви ехидни реплики няма да ти се получи.
Говореше за цена на дребно, така че е резонно в сравенението ми да присъстват цени от онлайн магазини и такива във физически без монтаж.
Също така не разсъждавам, а излагам факти от лични наблюдения за практиката с гаранциите при сайтчета с максимално изпилени цени. Някакви неумели дедуктивни опити правиш ти, което принципно не ме бърка, но е дразнещо изкривеното боравене с откъсечни статистики, което се използва за изцвъкване на гръмки заключения.
Очевидно е, че цената без монтаж на белия модел 18-ка е 4350 в повчето "физически" магазини, има 1 който е пуснал промоция 3900 (нормална практика, особено в този период) и още един, при който стои цена от 4600 (за което може да има няколко обяснения, вкл. това, че е наскоро представен модел).
Та, опирайки се на тези единични екстремуми в извадката, се правят внушения за качеството на цялата 10-та серия...
За последното е редно да се ползват преки наблюдения и ако аз имам негативни такива, ще ги споделя.
марката има официален вносител и конкретни гаранционни условия .. "Сайтчета с изпилени цени" има естествено ,но няма как да е за сметка на гаранцията .
Алекси, при две фирми. Монтажната фирма дава гаранция само за монтажа. Продавача само за замяна на частите, ако му ги пратиш. Кой според теб трябва да плати за диагностиката и ремонта?
Мечтай си, че ще си купиш климатика от някой, а друг ще ти го ремонтира безплатно просто само защото ти го е монтирал.
как така друг .. купуваш от сайт/фирма предлагаща монтаж ,но дори и да ползвате друга фирма за монтажа - всяко изделие има 2г гаранция ,за която винаги можете да се обърнете към официалния вносител а ако ви отсвирят си има КЗП
Тук бъркаш мечтите с факти. Не случайно коментирам тези тошиби. Имах такъв казус преди 11 години и проверих нещата. Фирмата, която ти го е продала и монтирала, при гаранционен проблем идва до вас, сваля го за ремонт и го дава на официалния вносител да го оправя. След това си го взима от тях и пак идва до вас, за да го върне работещ. Кай какво и на кого плаща, не попитах. Разбрах само, че големите търговски фирми с по-ниски цени на машините нямат собствен сервиз, нито техници. Разполагат само с наемни монтажници, които в повечето случаи са говеда. Подписът на едно такова още стои на една от гаранционните ми карти на един дайсейкай 5. Видиш ли една и съща машина по магазините с прекалено голям марж на цената и, значи е проблемна. Защото много често вносителят и някои търговци не се разбират финансово и си го изкарват на клиента. По-тъпите, които си мислят, че машината е безпроблемна заради високия си клас, продават евтино. Тези, които са по-наясно, си калкулират по едно - две посещения, които вероятно вносителят не би им платил. Няма друго обяснение. Всеки знае, че цената продава у нас. Не само сред някои монтажници има говеда. И сред клиентите им се срещат.
Аз ли не съм разбрал нещо или вие забравихте какво се коментира.
Цитат:
Очевидно е, че става въпрос за онлайн магазин, който не предлага монтаж. Те ти продават нещо и ти казват да си намериш фирма която да ти го монтира. Почваш да обикаляш/звъниш и да се молиш. Двете фирми нямат нищо общо. Това коментирах.
Не бъркайте нещата когато даден търговец монтира с външни фирми. В този случай те имат сключен договор помежду си с ясни клаузи и отговорности.
Това, че ти като каран клиент звъниш на официалния вносител и те са длъжни да ти го ремонтират също не е вярно. " Оторизирана монтажна фирма" .................................
Може и да не ме убеждавайте повече в правотата си. Премием, че сте прави какво и да напишете и спирам да коментирам.
точно тошиба , няма значение кой ти го монтира и от къде си го купил стига да имаш подпечатана гаранция.
звъниш на националният им тел, идва сервизна кола на тошиба и си ги диагностицира и ремонтира. поне преди 8 -10 години.
тогава от фирмата която ми го монтира си доплатих и го сменихме с хитак. накрая на нея зима излезе и как да се оправя оспиването, но вече беше късно за мен.
Климатици Toshiba вече не съществуват = MIDEA desing.
Миналата година Fujitsu купи дела, притежаван от Toshiba в съвместната компания TCFG - compressor.
Carrier пое част от Toshiba, която произвежда търговски климатици.
Сега тази задача е поета от Midea.
Сега се нарича MIDEA design.
Проблемът възникна поради финансови затруднения при управлението на компанията Toshiba.
Дано не им изравнят качеството след някоя и друга година.
Към момента има много по-добри производители от тях на пазара. Нещата много се промениха и ще се променят още.