Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50
Like Tree30Одобрявам

Toshiba Daiseikai 10

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Toshiba Daiseikai 10

Цитат Първоначално публикувано от feexy Виж публикацията
    Хол+кухня - ново строителство, мисля 10см изолация, доста външни стени и огромни прозорци. Площта не може да се определи много коректно, понеже има отворен излаз към голям коридор, в него пък едната стая често е с отворена врата и т.н. Но да речем, че директно се бори с около 40м2.
    Благодаря ви за информацията, и аз предполагах че е в поне 40м2 и смятам, че разхода от графиката е съвсем приличен за тази/този площ/обем. Ако не ви представлява трудност споделяйте как се държи машината в по-сурови условия(ако има такива разбира се).

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...
    Колкото до смехотворните разсъждения за "маржа" - редно е да споменем, че напр. хеви SRK50ZSX-WT във Вимакс е 4149, а в онлайн магазини се намира и за 3339 т.е. същите 800лв разлика. Причината е, че при последните гаранцията се консумира по следния начин - ако нещо ти се развали си викаш човек да ти го оправи за твоя сметка; те ще ти покрият само подмяната/ремонта на евентуален дефектен модул, но трябва да им го пратиш по куриер.
    Разбира се не отричам, че обзавеждането с нов модел без никакви отзиви си е котка в чувал. Но и не очаквам техниката да векува - в друг апартамент имам RAS-285ER, който ще празнува абитуриентска. За мен толкова дълго ползване, специално за климатик, не е оправдано.
    Хубаво е да се научиш да правиш разлика между физически и онлайн магазин. А забавните ти разсъждения на тема "гаранционни ремонти на климатизатор" изобщо не мисля да коментирам. Пиша за маржа на цената във физическите магазини.

4. Novice
    Тук е от
    Jun 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Хубаво е да се научиш да правиш разлика между физически и онлайн магазин. А забавните ти разсъждения на тема "гаранционни ремонти на климатизатор" изобщо не мисля да коментирам. Пиша за маржа на цената във физическите магазини.
    Въздържай се да ме апострофираш, или ако го правиш - използвай по-солидни доказателства, че с някакви ехидни реплики няма да ти се получи.
    Говореше за цена на дребно, така че е резонно в сравенението ми да присъстват цени от онлайн магазини и такива във физически без монтаж.
    Също така не разсъждавам, а излагам факти от лични наблюдения за практиката с гаранциите при сайтчета с максимално изпилени цени. Някакви неумели дедуктивни опити правиш ти, което принципно не ме бърка, но е дразнещо изкривеното боравене с откъсечни статистики, което се използва за изцвъкване на гръмки заключения.
    Очевидно е, че цената без монтаж на белия модел 18-ка е 4350 в повчето "физически" магазини, има 1 който е пуснал промоция 3900 (нормална практика, особено в този период) и още един, при който стои цена от 4600 (за което може да има няколко обяснения, вкл. това, че е наскоро представен модел).
    Та, опирайки се на тези единични екстремуми в извадката, се правят внушения за качеството на цялата 10-та серия...
    За последното е редно да се ползват преки наблюдения и ако аз имам негативни такива, ще ги споделя.
    bobivg одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

марката има официален вносител и конкретни гаранционни условия .. "Сайтчета с изпилени цени" има естествено ,но няма как да е за сметка на гаранцията .

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Алекси, при две фирми. Монтажната фирма дава гаранция само за монтажа. Продавача само за замяна на частите, ако му ги пратиш. Кой според теб трябва да плати за диагностиката и ремонта?

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

който ти е заверил гаранционната карта

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Мечтай си, че ще си купиш климатика от някой, а друг ще ти го ремонтира безплатно просто само защото ти го е монтирал.
    Aleksandars и Mega харесват това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

как така друг .. купуваш от сайт/фирма предлагаща монтаж ,но дори и да ползвате друга фирма за монтажа - всяко изделие има 2г гаранция ,за която винаги можете да се обърнете към официалния вносител а ако ви отсвирят си има КЗП

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Мечтай си, че ще си купиш климатика от някой, а друг ще ти го ремонтира безплатно просто само защото ти го е монтирал.
    Тук бъркаш мечтите с факти. Не случайно коментирам тези тошиби. Имах такъв казус преди 11 години и проверих нещата. Фирмата, която ти го е продала и монтирала, при гаранционен проблем идва до вас, сваля го за ремонт и го дава на официалния вносител да го оправя. След това си го взима от тях и пак идва до вас, за да го върне работещ. Кай какво и на кого плаща, не попитах. Разбрах само, че големите търговски фирми с по-ниски цени на машините нямат собствен сервиз, нито техници. Разполагат само с наемни монтажници, които в повечето случаи са говеда. Подписът на едно такова още стои на една от гаранционните ми карти на един дайсейкай 5. Видиш ли една и съща машина по магазините с прекалено голям марж на цената и, значи е проблемна. Защото много често вносителят и някои търговци не се разбират финансово и си го изкарват на клиента. По-тъпите, които си мислят, че машината е безпроблемна заради високия си клас, продават евтино. Тези, които са по-наясно, си калкулират по едно - две посещения, които вероятно вносителят не би им платил. Няма друго обяснение. Всеки знае, че цената продава у нас. Не само сред някои монтажници има говеда. И сред клиентите им се срещат.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Аз ли не съм разбрал нещо или вие забравихте какво се коментира.
    Цитат:
    ................., че напр. хеви SRK50ZSX-WT във Вимакс е 4149, а в онлайн магазини се намира и за 3339 т.е. същите 800лв разлика. Причината е, че при последните гаранцията се консумира по следния начин - ако нещо ти се развали си викаш човек да ти го оправи за твоя сметка; те ще ти покрият само подмяната/ремонта на евентуален дефектен модул, но трябва да им го пратиш по куриер.
    Очевидно е, че става въпрос за онлайн магазин, който не предлага монтаж. Те ти продават нещо и ти казват да си намериш фирма която да ти го монтира. Почваш да обикаляш/звъниш и да се молиш. Двете фирми нямат нищо общо. Това коментирах.
    Не бъркайте нещата когато даден търговец монтира с външни фирми. В този случай те имат сключен договор помежду си с ясни клаузи и отговорности.
    Това, че ти като каран клиент звъниш на официалния вносител и те са длъжни да ти го ремонтират също не е вярно. " Оторизирана монтажна фирма" .................................

Може и да не ме убеждавайте повече в правотата си. Премием, че сте прави какво и да напишете и спирам да коментирам.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

точно тошиба , няма значение кой ти го монтира и от къде си го купил стига да имаш подпечатана гаранция.
    звъниш на националният им тел, идва сервизна кола на тошиба и си ги диагностицира и ремонтира. поне преди 8 -10 години.
    тогава от фирмата която ми го монтира си доплатих и го сменихме с хитак. накрая на нея зима излезе и как да се оправя оспиването, но вече беше късно за мен.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Климатици Toshiba вече не съществуват = MIDEA desing.

Миналата година Fujitsu купи дела, притежаван от Toshiba в съвместната компания TCFG - compressor.
    Carrier пое част от Toshiba, която произвежда търговски климатици.
    Сега тази задача е поета от Midea.
    Сега се нарича MIDEA design.

Проблемът възникна поради финансови затруднения при управлението на компанията Toshiba.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Дано не им изравнят качеството след някоя и друга година.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Към момента има много по-добри производители от тях на пазара. Нещата много се промениха и ще се променят още.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Дано не им изравнят качеството след някоя и друга година.
    качеството отдавна е изравнено ,всички тошиби са с мидейски компресор и то ползват старите им модели а на самите мидея слагат от новите компресори .. останалите неща са ширпотреба пластмаси и китайски моторчета и при 2те марки

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  3. EEV за Toshiba Daiseikai 3
    От Stoil във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 24
    Последно: 05-06-21, 08:00
  4. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  5. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе