Страница 1039 от 1040 ПърваПърва ... 98910291037103810391040 ПоследноПоследно
Резултати от 15,571 до 15,585 от общо 15598
Like Tree5865Одобрявам

Спасяването на България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,962
  #15571

  Отговор: Спасяването на България

  Масоните в българия - вътрешен кръг за търговия с влияние, информация, услуги...?
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8610421

 2.  
 3. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2006
  Мнения
  3,418
  #15572

  Отговор: Спасяването на България

  Забравяш, че няма да плащат наем или закупуване на местата за строеж, ще има "обществени" поръчки за изграждането им, ще са освободени от общинските такси, свързани със строителството и т.н.
  Според мен е добър старт, не мислите ли? И аз искам така, ама няма.

 4. fbr
  fbr е офлайн
  Senior Member
  Тук е от
  Jul 2007
  Мнения
  1,209
  #15573

  Отговор: Спасяването на България

  Аз пък не вярвам държавата да успее се справи с това начинание. Ще си остане недовършен проект, като много други начинания, започнати с добри намерения.
  Kaar одобрява това.

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,962
  #15574

  Отговор: Спасяването на България

  Най-големият им проблем ще бъде набирането на кадри. Хора с опит в областа.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8615993
  Това е продължение на доста сериозна работа, която започна преди година и нещо. Тогава излезе едно становище на КЗК. Това посочи проблем с данъчните складове, а той е извън Закона за горивата. Заключението на КЗК беше, че няма достатъчно и на брой, и като обем, което пречи на конкуренцията. Ако искаме да има нови представители на сектора в страната, но няма достатъчно данъчни складове, те няма да влязат. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Доказването на картела е изключително трудно. Целта е 2 данъчни склада да бъдат освободени за нови представители на пазара, които искат да влязат на него, и да изградим още един. Тази конкуренция в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и цени, добави той.

  https://www.24chasa.bg/region/article/8616476
  Ето в такива случаи, трябва да се конфискува МПС-то....собственика да плати и глоба от поне 500 лева- за обица на ухото, да не дава МПС на хора без книжка(наркомани, пияни..)
  Хлапето е рецидивист - директно 2 години в поправителен трудов лагер..Жалко че затвориха Бойчиновци..

  Мая...за пореден път демагогства..вероятно пак финансирана от Васил Божков
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8616412

 6. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  8,127
  #15575

  Отговор: Спасяването на България

  Като ги зная какви милиционери са се събрали в този "масонски клуб" в Бг-то, та чак на смях ме избива..

  Има един дето така се напива, че буквално се напикава и насира и спи дето свари....

  И тоя "кани" един по- млад колега да го "прави" и него масон...

  Не смях, ами направо гавра с организацията им си е членството на такива алкохолизирани до напикаване и насиране минцифайски "масони"....

  И все от "школата" в Симеоново и от "Библиотекарският"...

 7.  
 8. Senior Member Аватара на Jack Krauser
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  4,638
  #15576

  Отговор: Спасяването на България

  Тоя изрод Боко тиквата ме кефи все повече. Стадото в Тикволандия трябва да бъде стригано до кръв.

  Краят на плоския данък в България?

  Властта се кани да "стриже" гражданите с нови данъци. В края на 2020 се очертава бюджетен дефицит. Няма да има "тлъстинки" за раздаване, а ще трябва да се раздаде, защото изборите са идната пролет. Какво са замислили?
  Когато вместо допълнително парче пица, властта се кани да стриже гражданите с нови данъци, какъв ли може да е тогава резултатът от вота? Наесен този въпрос ще се материализира в законопроекта за държавния бюджет за 2021 година и в промени на данъчните закони.

  Една от тези промени избърза - и вместо от 1 януари, когато по традиция влизат в сила новите данъци, от 1 юли т.г. е предвидено да действа новата ставка от 9% ДДС за ресторантьоритеи книгоиздаването. Миналата седмица, когато парламентът я одобри на първо четене, в пленарна зала пролича отсъствието на министъра на финансите Владислав Горанов и председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ).

  48 часа след това Горанов вече се возеше в джипа на премиера Бойко Борисов и за втори път в рамките на няколко дни даде да се разбере, че плоският данък може да бъде преразгледан. Вероятността да се случи това е обвързана с очаквания спад на приходите от ДДС в бюджета заради по-ниската ставка, а този косвен данък е формирал почти една трета от приходите през 2019 г.

  Ръст на преките или на косвените данъци?

  Застанал до Борисов, Горанов заяви от велинградското село Бирково следното: “Ако загубим голяма част от приходите от ДДС, неминуемо ще трябва да опрем до други елементи на облагане като преките данъци, което ще доведе до цялостно преразглеждане на данъчната система”. Министърът на финансите допусна тази опция, но “при един цялостен и смислен дебат”.

  Това е сериозна заявка. Изглежда, че Борисов е бил оптимист, обявявайки преди време как приходите в тазгодишния бюджет ще намалеят със 150 милиона лева заради 9% ДДС за ресторантьорите. В началото на миналата седмица МФ обяви, че загубата за бюджета ще е около 1,8 милиарда лева, а при ставка от 9% ДДС за някои бизнеси, корпоративният данък може да скочи до 17-18% или ДДС за други стоки и услуги да се вдигне до 24 на сто.

  Но изявлението на Горанов от Бирково показва, че няма “или” - концепцията е изкристализирала до промяна единствено на преките данъци. Какво значи това? Означава, че може и да се задава краят на плоския данък в България чрез въвеждане на прогресивно данъчно облагане за физическите лица и по-висока ставка на данък печалба. След дебат, разбира се.

  Отмяна на плоския данък

  Отмяна на плоския данък, част от рекламата на България пред чуждестранните инвеститори, звучи революционно. Въведен през 2008 от правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев (БСП), за отмяната му от няколко години настояват пак социалистите, подкрепени и от синдикатите. РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА

  Клатят клона, на който се крепи почти всичко в България

  Това е клонът, на който се крепи почти всичко в България. И въпреки това парламентарните партии дружно се втурнаха да го клатят и режат. Походът срещу ДДС е опасно начинание, предупреждава нашият автор Ясен Бояджиев. (19.05.2020) Коронавирус в България: даваме ли си сметка какво се задава?

  По време на коронавирус: из заведенията на бул. "Витоша"

  Основният им аргумент е, че при облагането на всички доходи с една и съща ставка страдат хората с ниско заплащане. Друг от доводите им е, че плоският данък не е довел до увеличение на преките чуждестранни инвестиции.

  В условията на икономическа криза, породена от пандемията Ковид-19, и неизвестност какво ни очаква наесен, дори обсъждането на подобна мярка би притеснило действащите в България бизнеси. Ако управляващата коалиция от ГЕРБ и Обединени патриоти е готова да започне този дебат, в политически план тя ще “изземe” темата от БСП и кахъренето им за бедните българи.

  И макар за бюджета най-голяма тежест да имат косвените, не преките данъци, Горанов не говори за повишения на акцизи или на ДДС за определени стоки и услуги. Премиерът Борисов очаква изсветляване на ресторантьорския бизнес срещу “подаръка” за 9% ДДС, но това не се случи при хотелиерите, единствените с диференцирана ставка до момента. И едните, и другите все така разчитат предимно на неквалифициран и малоброен персонал, нает на ниски заплати, и предоставят услуги, чието качество не е високо.

  Ако властта се реши на “цялостно преразглеждане на данъчната система“, необходимо е да докаже, че сегашната е икономически неефективна и несправедлива за държава, в която застрашените от бедност са около 33% от населението – най-висок дял в ЕС.

  Бюджет за избори

  Заради кризата с Ковид-19 и мерките за противодействие в края на 2020 г. не се очаква бюджетен излишък, а дефицит. Няма да има “тлъстинки” за раздаване, а ще трябва да се раздаде - изборите са идната пролет. Засега радикалната промяна на данъчната система е само намек от Горанов. Но раздаването предстои - строителството на стоте държавни бензиностанции е предвидено да се случи за година.

  Този държавен проектобизнес напомня за програмата за саниране, за която бяха похарчени 2 милиарда лева на данъкоплатците. Санирането на панелките започна през 2015 г., в навечерието на местните избори, а строителството на бензиностанции - преди редовните парламентарни избори догодина. Така че пицата за бизнеса или за определени бизнеси, вече се пече. Което поставя отново темата за липса на прозрачност и допуска предположения за корупция при големите обществени поръчки, за които плащаме с данъците си.

  Що се отнася до политическото решение за 9% ДДС, премиерът Борисов заяви, че то е “абсолютна грешка”, но очаква приходи… По-скоро на бюлетини в урните.

 9. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,893
  #15577

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
  Като ги зная какви милиционери са се събрали в този "масонски клуб" в Бг-то, та чак на смях ме избива..

  Има един дето така се напива, че буквално се напикава и насира и спи дето свари....

  И тоя "кани" един по- млад колега да го "прави" и него масон...

  Не смях, ами направо гавра с организацията им си е членството на такива алкохолизирани до напикаване и насиране минцифайски "масони"....

  И все от "школата" в Симеоново и от "Библиотекарският"...
  То нали затова се казва "масон" - човек, който седи на маса и пие до насиране....

 10. Member
  Тук е от
  Mar 2010
  Мнения
  250
  #15578

  Отговор: Спасяването на България

  Днес за пръв път от месеци се черпихме с приятели на кръчма.Коментирахме нещата от живота: футбол,политика ,пички.Замислих се за поредните глупости на тиквеника.Държавни бензиностанции?Още една дупка на кавала за точене на пари.Защо примерно не са държавни съдебните изпълнители?Защо не са държавни нотариусите.Защо се създадоха тези 2 касти милионери?
  Или да си пия питието и да не питам?
  https://www.youtube.com/watch?v=7nqcL0mjMjw
  Този пост е редактиран от dudi4ek; 26-05-20 в 18:27.
  Wise одобрява това.

 11. etg
  etg е офлайн
  Administrator
  Тук е от
  Dec 2000
  Мнения
  1,164
  #15579

  Отговор: Спасяването на България

  Глейте к'ви сме добри, бе! Какво има да се спасява на такава държава, не виждам смисъл вече от такава тема, време е за катинар.
  ivodivo одобрява това.

 12. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,951
  #15580

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
  Глейте к'ви сме добри, бе! Какво има да се спасява на такава държава, не виждам смисъл вече от такава тема, време е за катинар.
  Ех и аз искам да живея при тези...райско място

 13. Member
  Тук е от
  Mar 2010
  Мнения
  250
  #15581

  Отговор: Спасяването на България

  Новите ми занимавки.
  https://imgur.com/a/PZUSzGM
  Достоевски има коментар за въздържателите.
  И едно за ценителите:
  https://imgur.com/a/olDl4Ov
  Този пост е редактиран от dudi4ek; 26-05-20 в 20:25.

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,962
  #15582

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
  Глейте к'ви сме добри, бе! Какво има да се спасява на такава държава, не виждам смисъл вече от такава тема, време е за катинар.
  Лъжа е, че сме в топ 10 по скорост на интернета. България е на 25-то място
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...nection_speeds

  България е на 51-во място по фиксиран, и на 7-мо място по мобилен интернет
  https://www.speedtest.net/global-index

  https://www.fastmetrics.com/internet...by-country.php

  https://www.akamai.com/us/en/resourc...ype=fullscreen
  https://globe.akamai.com/
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-05-20 в 20:49.

 15. Member
  Тук е от
  Mar 2010
  Мнения
  250
  #15583

  Отговор: Спасяването на България

  Х2,защо не споменеш и другите лъжи,с които ни правят на мисирки?

  - - - - - - - - - -

  ЕТО ВИ ГИ !!!Държавата е "стабилна" и се управлява от Идиот?,Да продължа,финансите са в ръцете на незавършил Академия за народно стопанство,където ректор беше Величко Адамов?
  На това държава ли му казвате?

  - - - - - - - - - -

  Оправията е машинно гласуване.Мангалите няма да се оправят с нея.Не е електронно,защото някой ще вземе "ПИК" кодовете и ще контролира хиляди,ако на някой му е "яко",какво коментирам.
  jonny33 одобрява това.

 16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  4,638
  #15584

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
  Глейте к'ви сме добри, бе! Какво има да се спасява на такава държава, не виждам смисъл вече от такава тема, време е за катинар.
  Много хубав клип са направили. Забравили са само да споменат, че България освен страна на абсурдите е вече и Световен Център на Боклука и Токсичните Отпадъци.

  Достатъчно е някой да отиде в България и да постои само 1 месец за да види плачевната действителност:

  - гадна храна, вносни фалшиви зеленчуци пълни с химии и нитрати
  - мръсен въздух
  - някъде пият радиоактивна вода, другаде изобщо няма никаква вода, населението се къпе с туби и легени
  - масово заплати по 500-600 евро и пенсии по 150 евро
  - държавата се управлява от идиоти и простаци, които крадат от гражданите, населението измира с ударни темпове, а политиците са зарязали жителите на страната на произвола на съдбата.
  - престъпниците и убийците пуснати на свобода, а невинните - вкарани в затвора и т.н..

  Само някой балък може да се върже на този клип.
  dudi4ek и morandis харесват това.

 17.  
 18. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,893
  #15585

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
  Глейте к'ви сме добри, бе! Какво има да се спасява на такава държава, не виждам смисъл вече от такава тема, време е за катинар.
  И ние гледахме,... и ние се смяхме....
  dudi4ek и stainway харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Спасяването на Гърция :)
  От FearMe във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 1014
  Последно: 10-08-19, 12:22
 2. EON България
  От mitko715 във форум Черен списък
  Отговори: 8
  Последно: 31-01-12, 11:35
 3. Кой в България?
  От dedo pop във форум Общ - софтуер
  Отговори: 5
  Последно: 30-12-06, 20:32
 4. България - ЗА БЪЛГАРИТЕ !
  От Pat във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 9
  Последно: 26-07-06, 15:54
 5. Виртуална България
  От Pit във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 1
  Последно: 22-07-06, 08:03
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе