Страница 740 от 854 ПърваПърва ... 690730738739740741742750790 ... ПоследноПоследно
Резултати от 11,086 до 11,100 от общо 12809
Like Tree4943Одобрявам

Спасяването на България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member
  Тук е от
  Nov 2011
  Живее в
  Петрич
  Мнения
  4,161
  #11086

  Отговор: Спасяването на България

  И защо трябва да връщат пари. Те ли направиха 60 университета? Те ли определят ненормалните бройки за прием държавна поръчка? Те ли са виновни, че няма осигурени работни места? И т.н. и т.н......
  justify одобрява това.

 2.  
 3. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,107
  #11087

  Отговор: Спасяването на България

  Построиха ми, не видиш ли, че всяко от именията им може да се ползва за кампус. Едрият крадлив бизнес.....искали....смех.

  - - - - - - - - - -

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  Те за това им викат "айдукати". Зад всяка имотна измама стои поне по един адвокат и един нотариус. И това са хората, които трябва да участват в правораздавателния процес!
  Недей така, човека е учил години, години....израсъл е достоен гражданин, защото едва ли е бил в казарма, която да му съсипе живота....
  Този пост е редактиран от Tommorow; 21-09-18 в 23:48.

 4. Senior Member
  Тук е от
  Nov 2011
  Живее в
  Петрич
  Мнения
  4,161
  #11088

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
  Построиха ми, не видиш ли, че всяко от именията им може да се ползва за кампус. Едрият крадлив бизнес.....искали....смех.
  Имах предвид студентите, не бизнеса.

 5. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  7,814
  #11089

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
  Това за отсяването е вярно, въпреки че е под формата на "съвет" към ученика и родителите.
  Колко време се учи за адвокат, прокурор, съдия в БГ? Имам предвид след завършване на университет и приемането в съответната асоциация?

  П.П. Тук е за адвокат- 3 години, за съдия минимум 2 години практика и след това 4 години обучение, за прокурори е между 2 и 4 години. Говорим за обучение след завършване на университет със специалност право. Има тежки изпити и много практика. Адвокатите си плащат за обучението в кантори, които са посочени от асоциацията. Съдии и прокурори-държавен институт и съдебен съвет .
  - 6 години и 6 месеца докато си взема "държавния изпит" - на практика са 3 държавни изпита и са разделени минимум от по 20 дни всеки, а това е защото дори държавата +специалисти, професори, академици са наясно, че няма как толкова материя(над 30 000 страници) да се запамети за един изпит.Е, може и да има вундеркинди, но "изгарянето" в чисто психологически план ще е унищожително ...Около 5 години половина за да завършиш семестриално и оставащата 1 година за трите изпита(държавния)- почти никой не отива на поредни 3 по 20 дни, тъй като е меко казано несериозно, а да не казваме че законодателство е в постоянна "инфлация" и за някои сериозни изменения дори няма откъде да прочетеш нищо.На мен така ми се случи - 2 седмици преди изпита по гражданскоправни науки включващи и търговското право, търговският закон беше изменен в около 1/3 от разпоредбите си...По мое време ги правеха 2 пъти в годината тези 3 държавни изпита, сега вече може да са на всеки 4 месеца и да има някои които ги вземат за 6 месеца трите.
  Основните юридически дисциплини/предмети които са задължителни за полагане на изпит са около 26.Всички са около 43.


  -1 година стаж(във) всички органи- съд, прокуратура, следствие, като между годините в университета(1 и 2, 3 и 3, 3 и 4, 4 и 5) има по 2 седмици в административни и съдебни органи.Сега е 6 месеца стажа в съдебните органи.

  -полагане на теоретико-практичен изпит в министерство на правосъдието.

  След това "ориентиране", но по принцип всеки се е ориентирал вече, един чака "на връзки", друг се подготвя за това което иска, а умните се подготвят за всичко - опитват това което искат, но ако не успеят се ориентират към актуалното в момента.

  -Има изпити и за адвокат(младши адвокат) и за магистрати(съдия и (младши съдия), прокурор(младши прокурор), следовател) влизат в "магистратско училище" за около 9 месеца в което им скъсват гъза от решаването на реални казуси(дела) преминали през съдебната власт и накрая завършват с изпит който ако издържат издържат, ако не успеят имат право мисля на едно поправителено явяване и ако не го издържат отпадат и при желание трябва отново да кандидатстват наново.

  -За адвокат има изпит за тези които нямат поне 5 години юридически стаж.Или издържаш или не, като е на две части писмен и устен в различни дни.До устния се допускат само издържалите писмения.До 2 години юридически стаж са младши адвокати, до 5 години нямат право да се явяват пред върховните съдилища, освен с пълноправен адвокат със стаж 5 или повече години.

  Но в системите си има старото влияения което произтича от пренесено във времето мислене, както и от "насадено" такова от "старите" в системата...

  Изобщо има неща които се "решават" по "стария начин" и които в държава в която не е имало комунизъм не биха се случили.

  Общо всичко около 7 години сега, а преди около 7.5 години.

  Но според мен може би не си съвсем наясно - в Англия 2.5 години за "солиситър", който няма право на процесуално представителство в съд, а само има право да бъде юридически съветник. И 3.5 години за "баристър" който има право да се явява и представлява пред съд страни по дело.
  Но и в Англия не е толкова просто - учиш 2.5 години за една специалност - да кажем вещно право(имотно право-недвижима собственост и движима), ощ 2.5 години да кажем за търговско ...и т.н. https://e-justice.europa.eu/content_...ng=bg&member=1


  В момента в България големите питанки в съдебната система са за експертизите и "експертите" които изобщо не са такива в 95% и за съдебната администрация, която е под всякаква критика - поне съдебните секретари които са с най-отговорната длъжност поне да ги бяха ранкирали след проверовъчен изпит коя/й колко знаци в минута може да печати/набира и колко грешки допуска та поне съдебните протоколи да са вярни .. И от това да им зависи размера на заплатата...Ама НЕ .

  Отделно е много тежкият проблем с отвеждането на заинтересовани и предубедени магистрати от дела.В САЩ има подробно законодателство, но у нас няма промяна от поне едно 70-на години.У нас съдиите сами "решават" дали отводът им от разглеждане/участие в делото е основателен и сами се решават че "не е/е" и си продължава да раглежда делото, ако е "преценил" че "не е" ...В САЩ при отвод направен от страна на съдия му се прави задължително "проверка" от комисия, която ако прецени отводът за основателен на съдията му се прави "ревизия" за конфликт на интереси, предубеденост, заинтересованост(както искате го разбирайте) за 3 години назад.Ако и в тези 3 години открият че е разглеждал дела при наличие на основание за отводи, тоест нямал е право да ги гледа му правят "ревизия" на цялата "карирера" като съдия > обвинения > затвор ...

  Законът за кофликт на интереси "не играе" тук и е само някакъв прах в очите на избирателя ...

  Изобщо нагледах се на "патологичните заболявания" на българската съдебна система за поне 5 живота напред...

  А сегашното комсомолско -партийно недоразумение Цецка изобщо не искам и да го коментирам, няма никакъв смисъл- сложена е да прави мъгла и замита проблемите, а не да ги решава ефикасно ... в
  Този пост е редактиран от justify; 22-09-18 в 14:44.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,125
  #11090

  Отговор: Спасяването на България

  tony34al
  Държавата е инвестирала в тяхното образование, а те за благодарност инвестират полученото в чужда държава. Ето за това, да си платят поне половината разходи които е направила държавата за тях!
  Университетите ги направиха разни алчни копелета, които под прикритието на идеална цел източват бюджета. Една четвърт от преподавателите в тези университети не стават и за чеп за зеле.
  Половината специалности са излишни, защото няма място за тях на пазара на труда. Ръководството на всички университети няма реален поглед на стуацията и пазара, като набляга повече на бизнес целите - печалбата.
  Голяма част от ръководството са за разследване от НАП. Не знам, дали сметната палата ги проверява, но се нуждаят от пълна ревизия с последвали наказания и съд .

  Трябва да се промени статута на университете....
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-09-18 в 11:47.

 7.  
 8. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  7,814
  #11091

  Отговор: Спасяването на България

  Първо трябва НАП да бъде разследвана и ръководството й ...

  А преди това да се прочисти системата от корумпирани и "правещи услуги" магистрати...


  В противен случай ще както досега...

 9. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,107
  #11092

  Отговор: Спасяването на България


 10. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  7,814
  #11093

  Отговор: Спасяването на България

  Хе хе...

  Това днес го обсъждаха в една фейсбук група на адвокати - адвокатът на тези които искали отчет/информация на какъв принцип се определя банката обслужваща съда и сметките му, както и комисионните за банката плащани от граждани превеждащи пари на съда и него съдийката го"дала" на НАП...

  МАГИСТРАТИТЕ просто не осъзнават какво се случва и им предстои...

  А това е най - готиното...

 11. Senior Member Аватара на stainway
  Тук е от
  Sep 2017
  Живее в
  Хага
  Мнения
  1,721
  #11094

  Отговор: Спасяването на България

  "Едрият Бизнес" вместо да "иска" може да дава. Навсякъде по света университетите работят с проекти на бизнеса. Когато бизнеса търси някакво решение се обръща към висшите учебни заведения за съдействие и си плаща. Освен това се търсят най-кадърните млади хора и им се помага докато завършат ,след това получават договори за работа и така.
  Евентуално ако работодателя плати за някакво обучение-обикновено се иска минимум 3 години да не напускаш след това или да си платиш сметката ако толкова много настояваш.
  Иначе защо направо държавата да не разпределя завършилите по частни предприятия или да ги задължава да се заселват там където има нужда от специалисти

 12. Senior Member
  Тук е от
  Nov 2011
  Живее в
  Петрич
  Мнения
  4,161
  #11095

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  tony34al
  Държавата е инвестирала в тяхното образование, а те за благодарност инвестират полученото в чужда държава. Ето за това, да си платят поне половината разходи които е направила държавата за тях!
  Университетите ги направиха разни алчни копелета, които под прикритието на идеална цел източват бюджета. Една четвърт от преподавателите в тези университети не стават и за чеп за зеле.
  Половината специалности са излишни, защото няма място за тях на пазара на труда. Ръководството на всички университети няма реален поглед на стуацията и пазара, като набляга повече на бизнес целите - печалбата.
  Голяма част от ръководството са за разследване от НАП. Не знам, дали сметната палата ги проверява, но се нуждаят от пълна ревизия с последвали наказания и съд .

  Трябва да се промени статута на университете....
  Това, че държават е инвестирала, още нищо не означава. Кой я кара държавата да инвестира в бройки, за които предварително се знае, че няма да имат реализация. Я нека, като държавата инвестира да се задължи и да осигури работа на бройките по държавна поръчка и след това, ако някой иде в чужбина да си търси инвестицията.
  Вместо държавата да инвестира, много по добре ще бъде да осигури минимума от необходими специалисти и останалото да остави на тъй наречения бизнес. Ама тогава със сигурност университетите ще останат 5-6 и какво ще правят "нашите" хора?

 13. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,125
  #11096

  Отговор: Спасяването на България

  tony34al
  По същата логика, кандидат студентите също са виновни при избирането на непотребни за България специалности! Затова, забегналите в чужбина, нека да върнат поне половината пари.
  Бизнеса е виновен, че чака да получи безплатно от държавата това, което му е нужно! Тази практика трябва да се прекрати и бизнеса да си плаща поне 50% от сметката.
  Всички ръководства на университетите наблягат на бизнес часта, а не на качеството на образованието. Няма кой да ги контролира и наказва за подобна дейност и причината за това, е статутът на университетите даден им от парламента.
  А за това, че университетите са прекалено много, може да обвиниш алчните и продажни маймуни в министерството и парламента. Погрешната политика на няколко правителства и парламенти, доведе до това положение в сектора. За съжаление няма как да ги осъдиш и да покрият щетите от собствените си джобове......а трябва, за урок на следващите на постовете им.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-09-18 в 14:24.

 14. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  3,598
  #11097

  Отговор: Спасяването на България

  По същата логика чуждестранните студенти от ЕС, ако не останат в България също трябва да си платят.

 15. Senior Member
  Тук е от
  Nov 2011
  Живее в
  Петрич
  Мнения
  4,161
  #11098

  Отговор: Спасяването на България

  Няма как кандидат студентите да са виновни за нещо, което избират, защото им се предлага. Виновен е този който предлага, без въобще да е помислил предварително и да е оценил ситуацията.
  Някъде хората даже не връщат заемите си, ако не могат да си намерят работа, камо ли да им искат да възстановяват средства. Нашето висше образование е една лайняна работа, откъдето и да го погледнеш.
  Висшето образование не е задължително, не е дори и право - то е възможност.

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,125
  #11099

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
  По същата логика чуждестранните студенти от ЕС, ако не останат в България също трябва да си платят.
  Явно не си в час - те си плащат за да учат у нас, защото им е по-евтино.

 17.  
 18. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  3,598
  #11100

  Отговор: Спасяването на България

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Явно не си в час - те си плащат за да учат у нас, защото им е по-евтино.
  Имат абсолютно същите права като българските студенти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Спасяването на Гърция :)
  От FearMe във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 968
  Последно: 08-10-18, 17:20
 2. EON България
  От mitko715 във форум Черен списък
  Отговори: 8
  Последно: 31-01-12, 12:35
 3. Кой в България?
  От dedo pop във форум Общ - софтуер
  Отговори: 5
  Последно: 30-12-06, 21:32
 4. България - ЗА БЪЛГАРИТЕ !
  От Pat във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 9
  Последно: 26-07-06, 16:54
 5. Виртуална България
  От Pit във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 1
  Последно: 22-07-06, 09:03
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе