Страница 157 от 157 ПърваПърва ... 107147155156157
Резултати от 2,341 до 2,347 от общо 2347
Like Tree569Одобрявам

Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,559
  #2341

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Заседание в парламента на Афганистан..
  https://www.youtube.com/watch?v=ANsN2HgSr-g
  Талибани!

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2342

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  В интернет се появи вътрешен документ на ОЗХО, в който експертите от организацията заключават, че резервоарите с хлор, използвани за химатаките в сирийската Дума, най-вероятно не са пуснати от въздуха, както бе заявено по-рано, а поставени на място на ръка. Въпреки това, в доклада си за инцидента в Дума през април 2018 г., ОЗХО игнорира тези заключения на специалистите, което може да бъде потвърждение, че химатаката е постановка и служи като извинение за западната коалиция да атакува съоръженията на сирийските правителствени сили.
  https://cdni.rt.com/russian/images/2...3e288b4594.png

  https://diana-mihailova.livejournal.com/3349900.html

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2343

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Настоящи военни бази в Иранският залив и Африканският Рог  Вълните показват наличието или патрулирането в акваторията от военни кораби на тези страни.
  С квадрат е маркирана база в процес на създаване.
  Джибути просто е претоварен.

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2344

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  EXCLUSIVE: How CIA & allies helped jihadists in Syria (GlobalGeoNews.com) | Maxime Chaix.info
  Переводика - Как ЦРУ и союзники помогали джихадистам в Сирии
  Как ЦРУ и съюзниците помогнаха на джихадистите в Сирия
  Максим Ши, експерт по тайните операции, разузнаването и външната политика на САЩ, е журналист и редовен сътрудник на GlobalGeoNews.com . Той е написал книгата " La guerre de l'ombre en Syrie " ("Тайната война в Сирия", публикувана на френски от Éditions Erick Bonnier), предизвиквайки шок, в която разкрива подробна информация за подкрепата, предоставена от няколко западни специални служби на джихадистки групи в Сирия, започвайки от ЦРУ. Неговото разследване разкрива многостранен държавен скандал и сочи към съмнителната игра, която играят западните сили и техните близкоизточни съюзници в Леванта.

  Ексклузивно интервю с Емануел Разави (основател и редактор на GlobalGeoNews.com)
  Емануел Разави : Първо, моля, опреснете нашата памет за това, какво е операция Тимбър Сикамор .

  Maxim Shee : Timber Sycamore е кодовото име на тайната операция, официално одобрена от Обама през юни 2013 г., за да обучи и въоръжи въстание срещу Асад, но която всъщност започна през октомври 2011 г. , когато ЦРУ е действало чрез британската служба MI6, като така нямаше нужда да информират Конгреса , че въоръжават бунтовниците в Сирия. Първоначално ЦРУ и МИ6 (британската външна разузнавателна служба) създадоха мрежа за доставяне на оръжие на бунтовниците в Сирия от Либия - този план включваше участието на саудитски, катарски и турски разузнавателни служби. През 2012 г., вероятно през пролетта, Обама неохотно подписа строго секретен указ, за който е известно малко, освен че е упълномощил ЦРУ да предостави "подкрепа за нелетални действия" на бунтовниците в Сирия. По-конкретно, ЦРУ свързва катарски и саудитски съюзници с редица производители на оръжие на Балканите (България, Румъния, Сърбия, Хърватия и др.). С подкрепата на НАТО, която контролира износа на оръжия от балканските страни чрез EUFOR, катарските и саудитските специални служби започнаха да купуват оръжия и боеприпаси от тези страни с цел незаконно въоръжаване на бунтовниците. Няколко месеца по-късно, през октомври 2012 г.Ню Йорк Таймс съобщава, че тази широка незаконна търговия с оръжие, спонсорирана от ЦРУ, ще подкрепя главно джихадистки групи в Сирия, докато износът на оръжие нараства по въздух, с оръжие, внасяно в сирийска територия от "оперативни отдели" в Турция и Йордания с помощта на ССА ("Свободна сирийска армия") и местни търговци на незаконни оръжия. И накрая, беше установено, че тези "оперативни подразделения" са създадени в бързината от петнадесет западни и близкоизточни разузнавателни служби, включително GUVB (Генерална дирекция за външна сигурност на Министерството на отбраната на Република Франция) и MI6, въпреки че все още не знаем точно каква роля изпълняват тези различни служби в тази тайна война. Това, което е ясно - и това, което демонстрирам в моята книга с помощта на неопровержими доказателства - е, че десетки хиляди тонове оръжия и милиони патрони бяха доставени в сирийския театър на операциите чрез тази операция. Доказано е също, че тези оръжия са влезли в употреба на предимно джихадистки групи, включително терористични въоръжени единици, които са се обявили за „ислямска държава“ през юни 2014 г. В крайна сметка, Доналд Тръмп реши да прекрати тази операция в началото на лятото на 2017 г., Това е голям провал за ЦРУ, тъй като президентът на Съединените щати признава поражението на Съединените щати и неговите партньори във войната срещу Сирия и нейните руски, ирански и ливански съюзници.

  https://www.rbc.ru/business/22/05/20...7947ef99fdfe17
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-05-19 в 20:47.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2345

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-06-19 в 19:37.

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2346

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Оня ден си говорихме за дронове..

  В района на Ходейда е свален ударен БПЛА MQ-9 Reaper - производство на САЩ.

  милиарди за оръжия, а населението умира от болести и глад..


 9. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,807
  #2347

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Нов вариант на "Тонкинският залив"

  версия от държавния секретар на САЩ Помпео
  Рухани седи и си мисли: „Нещо забравиха за мен, няма нови санкции, идва министър-председателят на Япония, нека напомня за себе си и потопя няколко танкера, включително японски!”

  https://www.globalresearch.ca/conven...h-iran/5680510

  Както заяви CNN, записът е направен от американски военен самолет или дрон(споменава се MQ-9 Reaper). На черно-белите кадри, може да видите лодка с хора на борда, които се приближават до танкер, и след това отплава от него


  екипажа на танкера Kokuka Sangyo казва, че танкерът е повреден от „летящи обекти“, а не от мини или торпеда. Иранският катер дошъл да инспектира щетите по кораба и да премахне магнитна мина...
  https://www.tradewindsnews.com/casua...s-or-torpedoes
  https://static.tradewindsnews.com/in...c949118ad4a127

  членовете на екипажа на танкера твърдят, че преди експлозиите са наблюдавали дейността на летящи обекти
  https://nypost.com/2019/06/14/japane...tanker-attack/

  посочват връзката им с нападението върху танкера. Екипажът на танкера сега е на борда на разрушителя "Bainbridge" клас "Arly Burke". Собственикът на кораба, като се позовава на изявленията на моряците, твърди, че той наистина не вярва във версията с мините, отново сочи към някои "въздушни обекти". Президентът на управляващата компания, която притежава атакуваните танкери, заяви директно
  https://www3.nhk.or.jp/news/html/201..._news-main_001
  „ Мястото, където е бил ударен танкерът, е доста високо над повърхността на водата, и мисля, че това не е увреждане от мини, торпеда или на предмети, "и е много вероятно да са били нападнати от летящи обекти."
  Дали е дронове, крилати ракети или нещо друго, не е уточнено...но по странно стечение на обстоятелствата наблизо е военен дрон на САЩ заснел танкера. Дали пък предоставеното видео(с ужасно лошо качество) не е само отрязък от заснетото от дрона..преди това изстрелял ракета по танкера?

  Снимката показва две дупки (или една дупка и някакъв обект) над ватерлинията, коeто незабавно отменят версията на САЩ за "торпедните удари".  Следва да се отбележи, че като се започне от хода на танкерите на юг през Оманския залив, те не са повредени от иранското крайбрежие. Ако въздушните обекти, посочени от екипажа, са замесени в нападението, то нападението е извършено от морето от Арабския полуостров. Ударени са десните им бордове


  Ако използвате старото римско правило "Потърсете кой има полза", то според мен можем да погледнем към Израел, т.е. от страна на възможността да изпълнят операция под "фалшив флаг" и да очакват да се прояви голям интерес към подобен инцидент с надеждата, че САЩ и Иран ще започнат да се обвиняват един друг.
  https://pbs.twimg.com/media/D88cj18WkAAh3z6.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/D88cj2DWsAAwPnj.jpg

  разследването за взривовете на 4-танкера преди месец показва, че причината са магнитни мини поставени от водолази....

  Сегашното състояние на иранската противовъздушна отбрана
  http://anna-news.info/sovremennoe-sostoyanie-pvo-irana/

  Съединените щати заявиха, че Иран, използвайки зенитна ракета, се опитвал да атакува американския безпилотен самолет MQ-9 Reaper, и твърдят, че това се е случило в деня на нападението срещу танкерите. Очевидно по този начин САЩ се опитват да обяснят показанията на екипажа и собственика на танкера, които отхвърлят американската версия и показват, че нападението е станало от въздуха.
  Според версията на САЩ иранската ракета пропуснала и паднала във водата. Това обяснение очевидно трябва някак да обясни какво точно е видял екипажът на танкера. Какво прави MQ-9 Reaper до танкерите по време на нападението, Съединените щати не смятат за необходимо да изясняват... Заслужава да се отбележи, че този модел БЛА могат да носят ударни оръжия, включително ракети въздух-кораб.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-06-19 в 20:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 157 от 157 ПърваПърва ... 107147155156157

Подобни теми

 1. DVB-T - актуално положение в София?
  От kod във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
  Отговори: 4
  Последно: 04-12-11, 17:54
 2. Отговори: 1
  Последно: 20-08-09, 11:29
 3. Отговори: 39
  Последно: 05-02-09, 00:05
 4. Най-добра видеокарта в диапазона 150-250лв актуално към 12.2006
  От MetalMilitia във форум Аудио и Видеокарти
  Отговори: 16
  Последно: 08-01-07, 14:32
 5. Нещо полезно за горещите AMD-та.
  От Vency във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 11
  Последно: 25-01-03, 12:32
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе