Страница 165 от 168 ПърваПърва ... 115155163164165166167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,461 до 2,475 от общо 2506
Like Tree591Одобрявам

Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  556
  #2461

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Х2 , може ли да не слагаш огромни снимки в постовете си,
  Мисля че всички знаем как изглеждат арабите и путин

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2462

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Тръмп - санкции за Турция
   


  В турските социални мрежи, продължава поредното обсъждане на изгонването на САЩ от авиобазата Инджирлик в стила "Вземете си и ядрените оръжия!".
  Като цяло това е прекрасно - една държава от НАТО налага икономически санкции срещу друга държава от НАТО. Флиртът на Москва с Турция очевидно доведе до желаните резултати, конфликтът между САЩ и Европа с Турция със започването на операцията в Роджава е институционализиран. А европейските и американските санкции всъщност тласкат Ердоган към Русия и Иран, които, ако го осъдят, е само вербално и доста прагматично подготвени да работят с него.
  В тази връзка това, което се случи днес в Сирия, се превърна не само в значимо събитие за сирийската война, тъй като ликвидирането на „кюрдския проект“ е важно и до голяма степен историческо събитие. Това е важно събитие за цялата система от международни отношения, което ще засегне както регионалните, така и глобалните процеси.


  1. В пограничните райони турците продължават да почистват в районите на Тал Абяд и Рас Ал Айн, а също така постепенно заемат селата, оставени от кюрдите до границата.
  2. Днес ССА окупира Табка (плюс въздушната база и летището), Тал-Темр, Хасака, Камишли, Тал-Хамис, Ал-Ярубия, Айн-Иса (плюс базата на 93-та бригада) и пакет села в района на Манбидж.
  3. Ситуацията в Кобани е неразбираема. Все още никой не е влизал в града. Руското министерство на отбраната отрече твърденията на Турция, че Русия не е против турската операция в Кобани. Туркоманите(СНА) заплашват да превземат с щурм Кобани, но засега не отиват никъде.
  4. Турците и СНА започват атака срещу Манбидж, но досега са се ограничили до превземането на няколко малки села. Страните понесоха малки загуби в битката. CАA набира сили в района на Манбидж. Над региона е забелязана руска авиация.
  5. Шойгу и Хулуси Акар днес говориха по "конструктивен начин". Вероятно между Руската федерация и Турция има някои затворени споразумения, които сега се прилагат, където турците имат отбелязани червени знамена, за които не трябва да се преминава. Ушаков днес предупреди за това.
  Ключовият въпрос на следващите дни е къде ще се проведе разграничителната линия между сирийската и турската армия в района на Манбиж и Кобани. За останалите територии като цяло вече е ясно, че ССА ще се опита да окупира всичко южно и източно от Камишли и да разшири фронта до Айн Иса и по-нататък до Ефрат.
  Турците от своя страна ще завършат „зоната си на сигурност“, опитвайки се да използват този коз за решаване на проблема с бежанците и да се пазарят с Русия и Иран за бъдещето на Сирия.
  Асад получава огромни територии без война и в близко бъдеще ще може да си върне достъпа до запасите от нефт в източна Сирия. Русия също без война, чисто чрез дипломация постигна увеличение на сирийската територия. По пътя кюрдите губят статута си на значителен играч, ставайки напълно зависим от обещанията на Асад и руските гаранции. САЩ, Великобритания и Франция се ограничават само с вербални атаки..засега.

  Може да смените езика - горе в дясно
  https://anfrussian.com/%D0%9C%D0%BD%...BE%D0%BC-15357
  https://anfrussian.com/%D0%9C%D0%BD%...B8%D0%B8-15369
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-10-19 в 17:36.
  Lupus одобрява това.

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2463

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Сирийската армия зае Манбидж.
  Освен селата около града, където вчера се появиха сирийски пунктове, днес сирийските войски влязоха в града, придружени от руски патрули на военната полиция. Руското министерство на отбраната официално потвърди, че Манбиж се контролира от сирийската армия.
  Руските ВВС започнаха полети над региона от вчера.

  Вчера на пътя - щатските войници напускат Кобани, а сирииците отиват в Кобани


  Говорител на Пентагона заяви, че американските военни "помогнаха на руските военни да прехвърлят контрола над територията, защото американците бяха по-дълго и по-добре запознати със спецификата на региона, което улесни движението в по-рано опасни райони". Отбелязва се също, че изтеглянето на американските войски беше много бързо, докато част от ценното имущество, което не можеше да бъде извадено, беше унищожено.

  https://pbs.twimg.com/media/EG_bAbpX...pg&name=medium
  US warplanes bombed the US-French military base in Kharab' Ashaq (Aleppo Governorate) near the Lafarge cement factory into oblivion after completing the evacuation | SOHR
  Американските военни изгарят всичко във военната база Хараб Ашак в района на Кобани, преди да си тръгнат. Унищожаването на базата се случи вчера през деня.
  Очевидно видеоклиповете с инспекцията на изоставената военна база край Манбридж доста обтегнаха Пентагона и беше дадена командата „не оставяйте нищо на тези руснаци“.  https://tass.ru/voennaya-operaciya-t...a-severe-sirii
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-10-19 в 19:36.

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2464

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Как убиха Хефрин Халаф

  Резултатите от проверката на тялото на Хефрин Халаф (генерален секретар на кюрдската "Партия на бъдещето"), която заедно с шофьора й беше убита от бойци на СНА(туркоманите) по време на първият им пробив към магистрала М4.

  Няколко огнестрелни рани, счупени крака и челюст, коса, разкъсана почти със скалп.
  Удар с твърд предмет по главата, после върху левия крак. Хефрин е била влачена за косата. Един изстрел в главата и още 5 в тялото.

  Тялото на Хефрин
  https://twitter.com/Mr_Alshammeri/st...53724476272641

  Явно колата й е била спряна рано сутринта на 12 октомври, когато първите коли на СНА пробиха на магистралата и започнаха да унищожават кюрдски коли и да стрелят по милиции от SDF. Тогава в ръцете им е попаднала колата с Халаф, която очевидно не е подозирала, че предната част на фронта рязко се е изместила на юг.
  Съдейки по заключенията на медицинския специалист, смъртта е била болезнена.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2465

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Вчера САА влезе в пограничният с Турция град Кобани (или Айн ал-Араб), който стана известен с ожесточените битки на кюрдите с ИСИС през 2014 г. Сирийската армия не е там от 2013 г. Американците днес официално съобщиха, че районите на Табка, Ракка и Кобани както и въздушната база Lafarge, са напълно изчистени от американските войски - войските и техниката са евакуирани, което не са могли да бъдат вземат е унищожено.


  Пентагонът заяви, че успешно е бомбардирал военната си база Lafarge, която евакуираха вчера.
  Като част от унищожаването на имущество, което не може да бъде бързо евакуирано, два F-15 удариха склада за боеприпаси в района на циментовия завод.
  Складът беше напълно унищожен, заедно с изоставена военна техника.
  Самата рафинерия на стойност 680 милиона долара, която преди войната беше най-голямата чуждестранна инвестиция в Сирия извън петролната промишленост, също беше сериозно повредена.
  Освен това е забележително, че френската компания Lafarge веднъж беше обвинена във факта, че когато тази територия беше контролирана от ISIS, заводът продължи да работи
  https://www.capital.bg/politika_i_ik...holcim_podade/
  https://www.theguardian.com/world/20...ainst-humanity
  и за да се гарантира нейната безопасност, чрез бившите служители на Lafarge на ръководството на ISIS са платени 13 милиона евро. Тези пари отидоха за закупуване на разрешение за Lafarge, с което Рака позволи да извършва бизнес на територията на ISIS. Освен това бяха издадени пропуски от ISIS за движението на служителите на Lafarge през халифата и бяха отпуснати средства за закупуване на не гориво от доставчици, свързани с ISIS. Лафарж също беше заподозрян, че продава цимент от това предприятие на ISIS. В Лафарж всичко това беше наречено „провал на сирийския клон“.
  Необходимо е да се разбере, че през последните години доказателствата, свързани с този случай, интензивно се почистват, и сега самата фабрика, заедно с основата, е почистена.
  https://www.segabg.com/hot/sasht-nan...i-udari-siriya
  https://www.inherentresolve.mil/
  Унищожаване на турски танк Leopard 2A4 в района на Тал Абяд.  Писмото на Тръмп до Ердоган от 9 октомври, с което го призовава да прекрати операцията в Сирия  https://www.vesti.bg/sviat/putin-esk...is-dps-6100953
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-10-19 в 21:38.

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2466

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  След посещението на Пенс в Анкара Турция обяви, че ще спре операцията „Мирна пролет“ за 5 дни.
  САЩ се задължават да не въвеждат нови санкции срещу Турция през този период.
  Турция се задължава да не води активни военни действия в продължение на 5 дни.
  Кюрдите в тези пет дни трябва да напуснат 30-километровата зона близо до границата с Турция и да предадат оръжието си на турците.
  Тръмп вече заяви, че с това решение той е "спасил милиони животи".
  Командващ на SDF каза, че кюрдите ще спазват примирието, но при условие, че примирието следва да действа само в зоната между Тал-Abyad и Рас ал-Ен.

  Условията на сделката. В червено е отбелязано това, което кюрдите отхвърлиха.  Какви конкретни зони засяга споразумението не е оповестено. Както и къде ще се проведе демаркационната линия, тъй като в момента тя е само повече или по-малко договорена в района на Манбиж. Сирийците вече седят в Кобани и Камишли. Тал-Абяд е взет, но Рас ал Айн не се поддава. Днес кюрдските сили в града бяха отрязани, защото СНА прекъсна пътя Рас ал-Айн Тал-Темер, в района, където се водят двудневни боеве между турците / СНА и кюрдите / САА, които също засягат част от пътя М4, тръгващ за Тал-Темер.

  https://syria.liveuamap.com/

  Турци декларират 700 + убити бойци на SDF, кюрди твърдят за 350-400 убити бойци на СНА и турски войници, плюс някои бронирани превозни средства. Като цяло загубите на кюрдите очевидно са по-големи, но засега не са критични - SDF има много пехота, макар и не с най-добро качество, тъй както качеството на персонала в СНА не е много по-добро.

  Ситуацията в навечерието на примирието.

  В Сирия официално започна да действа петдневно примирие. Това беше потвърдено както от източници на бойци на СНА, така и от източници на SDF.

  1. Боевиците от СНА подкрепиха примирието, но заявиха, че са готови да продължат сраженията. Според тях действията им са напълно координирани с турската армия и дипломация и те са били наясно с преговорите с американците.
  2. Командването на SDF заяви, че в зоната между градовете Рас Ал Айн (частично окупирана от Турция) и Тал Абяд (изцяло окупиран от Турция) ще действа примирие. Не се отнася до други градове по границата.
  3. В Дамаск заявиха, че трябва да видят как всичко това ще бъде изпълнено и турските действия все още се наричат ​​агресия.
  4. Кюрдите все още не са обяснили как ще разрешат проблема с точките за предаване на оръжия, демонтажа на укрепления и изтеглянето на войски от 30-километровата зона.
  5. Въпреки сделката с Ердоган, Конгресът на САЩ ще продължи да обмисля въвеждането на икономически санкции срещу Турция.
  6. Преговорите с Русия ще се проведат скоро, когато Ердоган пристигне в Русия, за да обсъди нови съгласувания с Путин след изтеглянето на по-голямата част от американските войски от Сирия. Русия със сигурност ще убеди Ердоган да проведе преки преговори с Дамаск и да се върне към Пакта на Адан.
  7. Противниците на Тръмп са в пълен натиск върху Белия дом да остави поне частица от провинция Дейр ез-Зор под окупацията на американските войски и да не изоставя всичко.
  8. Мит Ромни каза: „Това, което направихме с кюрдите, ще остане кърваво петно ​​в аналите на американската история“. Като го слуша мовек, може да си мисли, че това се случва за първи път.


 9. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2017
  Мнения
  1,777
  #2467

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Само едно допълнение СНА всъщност са си джихадисти ... не знам за какви "армии" се пише толкова по медиите като там единствената легитимна армия е тази на Сирия/Башар.

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2468

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  поляците изтрещяха
  https://www.rubaltic.ru/article/poli...atelstva-ssha/


  Въпреки официалното обявяване на примирието след сделката Ердоган-Пенс, то фактически никога не започна.
  Активните военни действия продължаваj в района на Рас ал Айн (както и в самия град), както и в района на Зерикания.
  В Рас Ал Айн, който беше отрязан от пътя за Тал Темер предишния ден, продължават уличните битки, където турците и СНА използват артилерийски и ударни дронове.
  Журналистите в района на града съобщават, че евакуацията на цивилни е изключително трудна. В битките през последния ден и двете страни претърпяха загуби, а високопоставен полеви командир от дивизия Хамза загина при улични битки.
  Ръководството на SDF вече обвини Турция за нарушаване на примирието. В същото време в райони, които официално не попаднаха в режима на прекратяване на огъня, е относително спокойно - основните военни действия все още се водят в турската "зона за сигурност".
  Очевидно е, че страните ще се опитат да прехвърлят отговорността за нарушаването на примирието помежду си, за да представят противника като виновник в продължаването на кръвопролитието в очите на „световната общност“.

  Съпругите на бойци на ISIS, които избягаха от кюрдския лагер и бяха хванати от турските военни.  Майки на турски войници, убити в Сирия.  Патриотичен марш в подкрепа на турската операция в Сирия.

 11. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2469

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Ръководството на Кюрдската работническа партия всъщност отхвърли официално примирието в северната част на Роджава.

  1. ПКК ще подкрепи примирието само ако доведе до изтегляне на турски войски от окупираните райони на Северна Сирия. Всички други варианти на ПКК няма да работят и той ще продължи да се бори срещу Турция.
  2. Всички точки от споразумението Ердоган-Пенс, с изключение на прекратяването на огъня като такова, се считат от ПКК за нелегитимни от морална и политическа гледна точка.
  3. ПКК няма да напусне обкръжения Ras al Ain и ще продължи да се съпротивлява.

  Ердоган, коментирайки ситуацията, заяви, че:

  1. Турските войски няма да напуснат, докато не се убедят, че в зоната за сигурност на 30 км не са останали бойци от YPG и PKK
  2. Ако кюрдите не я напуснат до вечерта на вторник и споразумението Ердоган-Пенс не го направи, операцията ще продължи до победния край.
  3. Според Ердоган преговорите с Путин идния вторник ще бъдат от решаващо значение за създаването на „зона за сигурност“.
  4. Ердоган очаква Русия да участва в осигуряването на сигурността на Северна Сирия.

  Междувременно боевете в Рас ал Айн продължиха сутринта днес.
  Примирието като такова се съблюдава само в определени райони. Страните съобщиха вчера, че в деня на прекратяването на огъня тези или онези села в 30-километровата "зона за сигурност" са заети.

  Като цяло идващият вторник ще бъде наситен - ще бъдат определени контурите на новите споразумения между Русия и Турция, а също така ще стане ясно как кюрдите ще бъдат изтласкани от границата между Тал Абяд и Рас ал Айн - военна операция или дипломатическа.

  Защо бомбиха завода на Lafarge
  https://friendsforsyria.com/2019/10/...lant-in-syria/
  https://www.capital.gr/diethni/33886...arge-sti-suria
  https://www.revolutionpermanente.fr/...llions-a-Daesh

 12. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2470

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Цялата тази техника се изнася на колони във военни бази, които са построени в Ирак от пролетта.  Пристанище на Тартус. Сателитна снимка от 18 септември. Сирийският експрес продължава да работи рутинно.
  В пристанището можете да видите голяма партида стари танкове и камиони за армията на Асад.
  От една страна, това може да изглежда като компенсиране на загубите след лятната кампания.
  От друга страна, като подготовка за есенната кампания и евентуалната офанзива на САА в Южен Идлиб или предложените операции на САА в Роджава.


  Командването на SDF официално капитулира град Рас ал Айн. От военна гледна точка той вече беше обречен дълго време, но кюрдите се съпротивляваха на уличните битки и в крайна сметка успяха да се оттеглят като част от примирието. Турците не са ги поправили, изтъквайки, че Турция доказва, че не има за цел „да убие всички кюрди“, а целта „да прогони въоръжените кюрди на 30 км от границата“. Следователно, съгласно „споразумението за примирие“, останките на кюрдските сили в Рас ал Айн днес напуснаха града през фронтовата линия на СНА, заедно с ранените.
  Така вторият по големина град в Роджава премина под контрола на Турция и СНА.

  Ако кюрдите се бяха споразумели с Асад няколко седмици по-рано, тогава разбира се нямаше да има щурм на Тал Абяд и Рас ал Айн и стотици кюрди щяха да са живи. Но вярата в Съединените щати изигра зловеща роля в тази история.
  Сега и двете страни чакат резултатите от разговорите между Путин и Ердоган, където бъдещето на Северна Сирия, „зоната на сигурност“ и ролята на кюрдите в този процес ще бъдат пряко обсъждани. Турция със сигурност ще настоява, че тъй като някои от градовете попаднаха под контрола на ССА и Русия, Русия трябва да осигури напускането на въоръжени кюрдски формирования от тях. Турците поискаха точно същото от САЩ, но САЩ не направиха нищо с това. Сега опит да решат същия въпрос вече с помощта на споразумения с Путин. Русия от своя страна ще се стреми да въведе в контекста на споразумението с Ердоган необходимостта от нормализиране на отношенията между Сирия и Турция, така че Дамаск и Анкара директно да се консултират за Северна Сирия и да се върнат към Пакта на Адан,
  Чакаме резултата от преговорите - за бъдещето на Сирия те ще бъдат от голямо значение.

  PS. Американската авиация днес бомбардира още една своя база в Хасак, така че тя "да не попадне в руснаците".
  Колоните на американската армия продължават да се влачат към Ирак.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-10-19 в 22:09.

 13. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2471

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално
  Невидимите последици от Арабската пролет.
  Упадъкът на религиозността в страните от Северна Африка и Близкия изток от 2012 до 2019.
  Последната графика е особено забележителна - кризата на религиозно-традиционното общество се отрази в отслабването на влиянието на по-възрастните поколения върху младите хора, които са напълно готови да приемат идеите за секуларизация на обществения живот, особено на фона на отхвърлянето на радикални форми на политически ислям които дискредитират религията в очите на голяма част от младежта.
  https://www.arabbarometer.org/
  https://www.facebook.com/arabbarometer
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-10-19 в 20:28.

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2472

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Меморандума - Ердоган-Путин
  https://www.vesti.ru/theme.html?tid=95994

  Министерството на отбраната на Ирак заяви, че американските войски, които напускат Сирия, трябва да се оттеглят от Ирак.
  Иракчани твърдят, че никой не е дал разрешение на американците да прехвърлят войски от Сирия в Иракски Кюрдистан и войските трябва или да бъдат върнати в САЩ или в друга държава. Това изискване не се прилага за други войски, които САЩ са разположили в Ирак, а само за войски, които са напуснали изключително Сирия.

  Башар ал Асад пристигна на фронта в Идлиб, където беше запознат със ситуацията на фронта в Южен Идлиб и с перспективите за по-нататъшно освобождение на провинцията.
  На картата можете да видите местоположението на сирийските войски в Южен Идлиб и Североизточна Хама. На тази карта няма червени стрелки, водещи на север. Засега.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-10-19 в 23:46.

 15. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2473

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  https://ic.pics.livejournal.com/colo...237380_900.jpg  1. Турското министерство на отбраната заяви, че действителното изтегляне на части от SDF / YPG от 30-километровата зона е завършено и не се изисква продължаване на операцията „Мирна пролет“.
  2. Пентагонът каза също, че кюрдите са изтеглили войските си и няма причина да продължат действията на турската армия. През нощта няколко групи американски и британски войници напуснаха Сирия през североизточните райони, а руските военни, напротив, се готвят да започнат патрулиране на границата с Турция.
  3. Тръмп каза за руско-турското споразумение, че това е "добра новина" и обяви още "добри новини". В пресата се чува вик за предателството и предаването на американските интереси на Кремъл.
  4. SDF все още не е предоставил пълен коментар за ситуацията, особено по отношение на Kobani и Manbij. Има потенциал за нарушаване на споразуменията.
  5. Бойците в Идлиб се опасяват, че Южен Идлиб може да е включен в руско-турска сделка при затворени споразумения.  Корицата на Der Spiegel


  https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/

  преди дни френски депутати искаха изхвърлянето на Турция от НАТО
  https://twitter.com/Le_Figaro/status...htmode%3Dfalse
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-10-19 в 19:34.

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2474

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Руското министерство на отбраната публикува карта
  http://syria.mil.ru/files/morf/2019-...andum_2800.jpg

  друга карта на Сирия
  https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...6102789596&z=8

  карта на Йемен
  https://www.google.com/maps/d/viewer...2556173165&z=7

  Либия
  https://www.google.com/maps/d/viewer...8072704232&z=6

  https://www.kurdistan24.net/en/default


  Сървърен шкаф от изоставената щатска база с руски криптошлюз на фирмата "Код Безопасности" (Security Code): АПКШ «Континент» IPC-500
  http://www.airgroup2000.com/forum/vi...106804#6106804
  хард дисковете изглеждат непокътнати..

  https://glav.su/forum/5/2237/messages/?offset=171560

  https://twitter.com/aa_russian/statu...58008754413569


  Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-10-19 в 13:40.

 17.  
 18. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  32,095
  #2475

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Турция се опитва да създаде "туркменски пояс" на границата
  Турската държава използва различни групи, за да окупира Сирия. Заедно те се наричат ​​Сирийската национална армия (SNA) и всяка от тях има отделни цели, въпреки че в крайна сметка всички те служат на един и същи господар - Турция.
  (+ списък на групировките)
  https://anfrussian.com/%D0%90%D0%BD%...86%D0%B5-15634


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. DVB-T - актуално положение в София?
  От kod във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
  Отговори: 4
  Последно: 04-12-11, 18:54
 2. Отговори: 1
  Последно: 20-08-09, 12:29
 3. Отговори: 39
  Последно: 05-02-09, 01:05
 4. Най-добра видеокарта в диапазона 150-250лв актуално към 12.2006
  От MetalMilitia във форум Аудио и Видеокарти
  Отговори: 16
  Последно: 08-01-07, 15:32
 5. Нещо полезно за горещите AMD-та.
  От Vency във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 11
  Последно: 25-01-03, 13:32
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе