Страница 176 от 177 ПърваПърва ... 126166174175176177 ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 2652
Like Tree597Одобрявам

Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2626

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Турция се оттегля от Морек  https://www.google.com/maps/place/Mo...2!4d36.6924529

  Турция започва да връща опорният си пункт в района на Морек, който от 2019 г. е в дълбокия тил на сирийската армия. Сирийски източници пишат, че това става в съгласие с Русия. Част от оборудването вече е демонтирано и тече подготовка за пълна евакуация на обкръжените турски военни.

  Редица източници съобщават, че в рамките на заповедта за 2-ра турска армия, освен Морек, ще бъдат евакуирани още 2 опорни точки, разположени в тила на сирийците - в района на Сирман и северно от Калат ал-Мадик. Оттеглените оттам войски ще бъдат пренасочени към Джабал ал Завия, където от север на Идлиб са прехвърлени допълнителни бронирани машини - няколко танка и бронирани бойни машини. Отбелязва се, че това се нарича „първият етап“, за който са определени 3 дни. Въз основа на това се предполага, че 2-ри етап може да доведе до евакуация на други крепости на турската армия, които се намират в тила на ССА, но по-близо до фронтовата линия. Дали това е така, ще видим следващата седмица.  Всички тези позиции, останали в тила на САА, са формирани в резултат на офанзивата на САА с подкрепата на руските сили. Тъй като не е трудно да се види, светите БПЛА „Байрактари“ не можаха да предотвратят това, въпреки че през февруари-март Ердоган активно ги използваше и настояваше Асад и Путин да изтеглят войски отвъд линията на турските крепости.
  Но ясно му беше обяснено, че това е нереална възможност и дори Саракиб не му беше даден.

  Последната голяма офанзива в Идлиб януари-март 2020 г.


  Има следните версии относно случващото се.

  1. Скоро в Идлиб ще се възобновят интензивни военни действия и турците изтеглят силите си от тила на сирийците, които лесно могат да бъдат победени там. Инициативата тук може да дойде както от Асад, така и от Ердоган.
  2. Изпълнява се определено споразумение между Турция и Русия, където в замяна на действия в Карабах Турция ще предаде парче Идлиб. Тази версия може да бъде потвърдена, ако Турция изведнъж реши да предаде парче територия на юг от магистрала М-4 през следващите седмици.
  Трофеи във Фузули

  https://www.youtube.com/watch?v=UFtOXnO3Igg


  Оттеглянето на арменската пехота след атаката на азербайджанските бронирани машини.
  Като се има предвид това видео, както и вчерашното напредване по границата с Иран, фронтовата линия скоро ще стане нещо подобно.
  След като са победени в гранична битка, за арменците е проблематично да се задържат на тази територия и очевидно нямат сили за контраатака.

  https://www.youtube.com/watch?v=U9V4Bwlltg4
  https://www.youtube.com/watch?v=90o5f-x1Axs

  Неидентифициран труп до Хадрут. Арменците пишат, че той е азербайджанец.


  Убити арменци в посока Физули.


  Арменска батерия Д-30 унищожена в района на Хадрут.


  Като цяло дори от видеото ясно се вижда, че азербайджанците имат основните проблеми на югоизток. Арменците се оттеглят и търпят големи загуби. Все още не е ясно къде точно ще могат да стабилизират фронта.

  https://riafan.ru/1322047-kak-voina-...urcii-i-rossii
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-10-20 в 20:47.

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2627

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Имаше изстрели от Зангелан, окупиран от азербайджански войски.
  Това вече е на практика близо до границата на Армения. Може да се счита, че Карабах вече е откъснат от Иран.
  Така на юг поражението на арменците стана пълно.

  Очевидно арменските войски се оттеглиха на север, за да покрият коридора на Лачин.

  https://english.iswnews.com/15846/la...20-map-update/
  Картата все още не е актуализирана, но същността е нещо подобно. Азербайджанците превзеха село Ханлик или вчера вечерта, или тази сутрин. Поради заплахата от обкръжение близо до границата с Иран, арменците или заминаха за територията на Армения в планинските райони, или се оттеглиха в Кубатли и Хамзил, където ще се опитат да защитят подстъпите към коридора на Лачин, чиято загуба може да доведе до срив на цялата отбранителна система в Карабах.  Резолюция за признаване на независимостта на Карабах, внесена във френския сенат  Група френски депутати внесоха резолюция пред френския сенат с искане да признае независимостта на Карабах и да осъди действията на Турция и Азербайджан. Освен група депутати, резолюцията се подкрепя и от кмета на Париж Анна Идалго.
  Така че нека да видим колко силно е влиянието на арменската диаспора във Франция и колко зле са развалени отношенията между Франция и Турция (Франция се опита да прокара резолюция относно санкциите срещу Турция, но тя не премина през структурите на ЕС), която също може да играе роля в приемането или отхвърлянето на това решения. Въпреки думите за подкрепа на Ереван, Макрон оставя място за себе си да маневрира, като не призовава открито за признаването на Карабах.

  Заслужава да се отбележи, че общественият съвет на град Виен на срещата единодушно гласува за признаването на независимостта на Карабах и призова френското правителство да направи същото.

  Трябва да се отбележи, че признаването на Карабах от Франция, ако това се случи, до голяма степен ще копира руското признаване на Южна Осетия и Абхазия.


  Във Валенс местният кмет нареди да пребоядисат композицията в чест на основаването на града в цветовете на Карабах.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-10-20 в 19:59.

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2628

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Карабахският въпрос няма дипломатическо решение  Очевидно консултациите в Москва не са се получили.
  Пашинян обяви, че:

  1. Конфликтът в Карабах на настоящия етап няма дипломатическо решение. Всички надежди за дипломатическо решение бяха изоставени поради позицията на Азербайджан.
  2. Военните действия продължават в целия Южен Карабах. На фронта има трудна ситуация.
  3. Всички, които могат, вземете оръжие и отидете да се биете за Карабах.
  4. Армения чувства силна подкрепа от Русия като свой стратегически съюзник.

  Дебел намек, че боевете няма да спрат и много хора ще умрат в близко бъдеще.
  Разбира се, такова подреждане на първо място ще отговаря на желанието на Турция.
  PS. Арменците са завзели някъде траншеите от азербайджанците. Явно са ги покрили с артилерия, а след това са ги окупирали.

  Снимка 18+
     https://www.youtube.com/channel/UCp9...I1_0DItLvHcuCw
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-10-20 в 21:42.

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2629

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Карабах в обхвата на панисламизма
  https://rishonim.info/karabah-v-tiskahpanislamizma/
  Успехът на ислямизацията на карабахския конфликт е свързан с ограниченията на способността на Иран да влияе върху развитието на този конфликт. От една страна, проиранската ислямска партия на Азербайджан се застъпва за насилствено разрешаване на конфликта в Карабах, при което той, подобно на официален Баку, се подкрепя от ирански азербайджанци, персийци и иранското шиитско духовенство. От друга страна, сред иранските азербайджанци има жажда за пантюркизъм, което е особено улеснено от засилването на влиянието на Турция в Азербайджан, Грузия и Абхазия. Ако Анкара се опита да вдъхнови сепаратистки процеси в ирански Азербайджан, това ще предизвика одобрението на САЩ и Израел.

  Пантюркизъм в Татарстан
  https://zen.yandex.ru/media/id/5a745...82a97827b36196
  Това казва Назарбаев:
  „На 12 октомври 2012 г. президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев, говорещ с турския бизнес Истанбул , направи силно изявление. Той каза: "Между Средиземно море и Алтай живеят повече от 200 милиона от нашите племена. Ако те се обединят, ние ще се превърнем в голяма и влиятелна държава в света."
  Ние, комунистите, разбира се, сме последователни противници на руския империализъм, както всяка друга буржоазна държава, но какво ще се случи, ако тази обширна евразийска територия бъде разделена от южната съседка и малките градски националистически групи на буржоазията е трудно да си представим.

  Нарастващият арсенал от безпилотни самолети в Азербайджан може да го е накарал да вярва, че има предимство пред Армения https://www.forbes.com/sites/paulidd...s-azerbaijans- raste-drone-arsenal / # 40b292114c21 (на английски)
  Той отбеляза, че тези удари в Идлиб Сирия по-рано тази година са „толкова иновативни и ефективни“, че Royal United Services Institute в Лондон стигна дотам, че поставя под въпрос полезността на основната боен танк. В бъдеще основните бойни танкове ще изискват усъвършенствани системи за електронна война и системи за ПВО с малък обсег за защита срещу подобни атаки.
  Самуел Бендет, анализатор в Центъра за военноморски анализ (CNA) и старши сътрудник в Центъра за нова американска сигурност (CNAS), постави под въпрос доколко ефективни азербайджански безпилотни летателни апарати са били в конфликта досега.
  „По принцип Азербайджан може да не е получил„ значително “предимство, тъй като все още търпи загуби в хора и материални ресурси, а също така губи част от своите безпилотни летателни апарати поради обширната противовъздушна отбрана на арменските сили,“ каза той. "Но той определено получи предимство с оръжия, които биха могли да причинят допълнителен стрес и изчерпване на арменските и нагорно-карабахските сили."

  Капан за Русия в Карабах. Възможен план на Запада
  https://nosikot.livejournal.com/7065738.html
  За да не се "разпространява" ще приема следния алгоритъм:
  - масово натрупване на военния потенциал на Азербайджан (източник - петролни пари, основните партньори - Турция, Израел, Руската федерация - първият като „съюзник“, вторият като „съмишленик“, третият като доставчик)
  - опит за азербайджанска офанзива в Карабах през 2016 г. - от „ работа по грешки "според резултатите
  - идване на власт в Армения (член на ЕврАзЕС, ОДКС, СБ на Русия на територията), в резултат на" цветната революция "на прозападните сили (веднага ще кажа - ако такъв план съществува в реалния живот на местно ниво, НИКОЙ Защо?!)
  - нова офанзива на Азербайджан, започнала на 27 септември тази година, на фона на изявленията на Турция за всестранна подкрепа
  - опасността от нов, тотален арменски геноцид, обявен от Ереван - не може да не намери отговор сред населението на Армения и НК поради историческата и генетична памет на геноцида от 1915 г. (междувременно много влиятелната арменска диаспора на Запад по някакъв начин „стоически“ реагира на тези думи - „знаят ли нещо?)
  Вече преминахме тези етапи, след това:
  - явна военна победа на Азербайджан на фронта, отстъпление на арменците
  - спиране на офанзивата под гласната,„ мощен и твърд “натиск от Запада върху Турция (всъщност лоялен слуга и съюзник на Съединените щати, тя - заедно с Полша и "инструктирана" да работи с Руската федерация - това е нивото!)
  - свиква "мирна конференция", определяща линия за разграничаване на страните, вкарва "миротворци" - ООН,по-скоро НАТО (ООН и подобни структури на Запад са надживели възрастта си, те постепенно се изпращат на "депото")
  - политически решения: а) гаранции от Запада за живота и сигурността на арменците (вж. сърби в Косово и др.); б) оттегляне на Армения от ОБКБ и ЕврАзЕС; в) оттегляне на СБ на Русия; г) „любезното“ съгласие на Турция за тези условия
  РЕЗУЛТАТИ:
  - от 3 републики на Закавказието до 2 - марионетки на Запад, третата - под пълния контрол на Турция
  - Русия е изместена от региона - пред „хора и съседи“, Средна Източна и Централна Азия (Абхазия и Южна Осетия са възможен следващ етап, но всъщност НЕ са важни, като цяло)

  Как Джордж Сорос управлява политиката в Армения
  https://ura.news/articles/1036281230
  Министерствата, посолствата и университетите се прехвърлят под контрола на Фондацията. Например Сос Аветисян, който отговаряше за програмите за развитие на гражданското общество на Фондация Сорос в Армения, беше заместник-министър на образованието и науката в първите години на управлението на Пашинян и сега представлява блока „Моята стъпка” в парламента. Дълги години настоящият заместник-министър на образованието и науката Аревик Анапиосян оглавяваше организация, финансирана от Фондация Сорос, която само през 2016-2017 г. получи безвъзмездна помощ от фондацията в размер на 196 000 долара.
  Гаяна Абрахамян, член на парламента от блока „Моята стъпка“ на Пашинян, получи 210 000 долара от фондация „Сорос“ през 2016-2017 г. за проекти на нейната организация „За равни права“. Нейният колега в парламентарния блок Тагун Газарян е ръководил множество проекти, финансирани от Фондацията. Заместник-председателят на парламента Лена Назарян, началникът на кабинета на министър-председателя Лиана Далтахчян и ръководителят на държавния кадастър на недвижимите имоти Сархат Петросян са координатори и ръководители на програмите на Центъра за регионално развитие, който се управлява от фондация Сорос и получи над 2 милиона долара от фонда.
  Сасун Хачатурян, брат на председателя на борда на директорите на фондация Сорос Дейвид Хачатурян, оглавява Специалната служба за разследване на Армения. Пресата също така съобщи за Рустам Бадасян, назначен от министъра на правосъдието на Армения, чиято кандидатура беше подкрепена от изпълнителния директор на Фондация Сорос в Армения Лариса Минасян. Армен Григорян, бивш координатор по изборни програми на Transparency International, е назначен за ръководител на Съвета за национална сигурност. Бившият шеф на Службата за държавен контрол Дейвид Санасарян, който пусна яйца в руското посолство в Армения, е възпитаник на прозападноамериканската партия за наследство, водена от Рафи Ованесян.
  Според съобщенията на арменските медии, сред привържениците на Пашинян в парламента, дейностите на 14 депутати се финансират от фондация Сорос. Около 50 други души са косвено свързани с Фондацията.

  За турския център за контрол на безпилотните самолети в Азербайджан
  https://nkobserver.com/archives/6528 (NB! Материал от 18 август 2020 г. - на английски)
  Според последните новини генерал Кахя е генерален мениджър на контролната служба на турското министерство на отбраната. Кая е известен с това, че е ръководил група турски разузнавачи в Либия, преди да се твърди, че е задържан от генерал Хафтар от Либийската национална армия.
  В Либия екипът на Kahya управляваше Глобалния център за сигурност и операции (GSOC), практическа стая за операции с безпилотни летателни апарати в подкрепа на войските на правителството на Националното съгласие (GNA). Неговото присъствие, заедно с висши турски военни служители в Азербайджан, предполага възможността за създаване на подобен GSOC или оперативен център за предоставяне на безпилотни летателни апарати на азербайджанските военни. Последният засили усилията си за разработване на полето безпилотни летателни апарати чрез закупуване и производство на БЛА с израелски дизайн, а през юни тази година, изглежда, се опитва да придобие турски безпилотни летателни апарати. Такава схема в Азербайджан, вероятно, ще бъде представена под формата на вградени турски специалисти, управляващи БЛА, които ще предоставят информация на азербайджанските военни, което е вид аутсорсинг, както се прави в Либия. Но в момента нито Баку, нито Анкара коментират официално тази възможност.
  https://twitter.com/AnnaArakel84/sta...09596779630592

  https://www.youtube.com/watch?v=0D7KIakksD0  https://www.youtube.com/watch?v=bZfR...ture=emb_title

  Съобщава се, че Русия е атакувала незаконния пазар на петрол в турската окупационна зона близо до Джараблус късно вечерта в Сирия. От такива пазари сирийският петрол навлиза на територията на Турция и в това участват и роднини на Ердоган.
  Предполага се, че са били използвани крилати ракети (въпреки че има твърдения, че става въпрос за въздушен удар), вероятно „Калибри“ от корабите на Черноморския флот в Източното Средиземноморие, което е причинило големи разрушения и жертви - отчитат се и десетки унищожени превозни средства и други цистерни със суров нефт и бензин. Десетки убити (около 25 по предварителни данни, най-вероятно ще има повече) и ранени. Освен това се отбелязва, че днес САА много активно стреля по позициите на бойците на юг от магистрала М-4.
  Изглежда недвусмислено предупреждение към Турция, че може да бъде ударена и на слабото място.

  PS. Освен това в резултат на въздушните удари на САЩ в Идлиб вчера бяха убити 15 полеви командири на HTS и племенни лидери, които подкрепиха бойците, които се бяха събрали в палатка за среща и бяха покрити от американска ракета (вероятно от дрон).
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-10-20 в 17:54.

 6. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  8,818
  #2630

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Има, има дипломатическо решение. Самите руснаци го бяха дали.

  Иначе вижте в Турция как изловиха едни шпиони:

  Турция заявила об аресте российских шпионов: передавали информацию о закупках газа, нанесенный ущерб оценивается в миллиарды долларов

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2631

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Социално дистанциране в Триполи


  Съчетавайки неприятното с безполезното в дамски магазин в Триполи, Либия.

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-10-20 в 19:37.

 9. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  8,818
  #2632

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Ице, отново "пусна м'глата" и замъгли всичко...

  Кой го интересува дамски магазин в Триполи?

  Кажи нещо за ареста на руски шпиони от Ердоган.

  Или ти е забранено- ТАБУ е.Не ти плащат за това, а да правиш периодично мъгла, когато темата/повдигнатия въпрос не е в интерес на твоите работодатели.

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2633

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  justify
  В съвременният свят, шпионажа е всекидневие - всяка седмица арестуват по 1-2-ма шпиони някъде по света. Не са интересни...
  Битовизми..като арестуван адвокат сътрудничил на престъпна мрежа с цел пране на пари и укриване на дънъци...


  Турските медии са възмутени от "провокацията" на Гърция: вчера гръцкото знаме беше издигнато на остров Кастелоризо в чест на националния празник на Гърция. Знамето е толкова голямо, че се вижда от турското крайбрежие.
  https://t.me/lovegreece/192
  https://www.zarpanews.gr/toyrkiki-ak...-video-photos/


  Гръцкият вестник Estia съобщава, че по време на посещението на американския държавен секретар Майк Помпео в Атина по-рано този месец е бил обсъден въпросът за снабдяването на гръцката страна с пето поколение изтребители Lockheed Martin F-35 Lightning II.
  https://www.estianews.gr/kentriko-th...ynoriofylakes/
  Според вестника САЩ са се съгласили да продадат 20 изтребители F-35A на Гърция , от които шест преди това са били предназначени за турските ВВС .
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-10-20 в 17:38.

 11. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  13,101
  #2634

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  justify
  ..............
  Гръцкият вестник Estia съобщава, че по време на посещението на американския държавен секретар Майк Помпео в Атина по-рано този месец е бил обсъден въпросът за снабдяването на гръцката страна с пето поколение изтребители Lockheed Martin F-35 Lightning II.
  https://www.estianews.gr/kentriko-th...ynoriofylakes/
  Според вестника САЩ са се съгласили да продадат 20 изтребители F-35A на Гърция , от които шест преди това са били предназначени за турските ВВС .
  И с тях и без тях Гърция е много по-слаба във военно отношение от Турция!

 12. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2006
  Мнения
  4,251
  #2635

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  И което е по-важно - никой от "алианса" няма да ги защити при едно стълкновение с Турция!
  Както и нас, между другото...
  Lupus одобрява това.

 13. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2636

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Президент Карабаха Араик Арутюнян заявил, что азербайджанские войска подошли к Шуше и находятся в 5 километрах от города.

  Дорогие соотечественники!
  Сегодня в этот решающий исторический момент, когда турецко-азербайджанская и террористические группировки атаковали Арцах всеми военными ресурсами, стремясь уничтожить или потушить родину Арцаха, живущую в его происхождении, мы воюем ура-смерть во всех смыслах неравные условия.
  Теперь они угрожают нашей родине и существованию не только вдоль передовой, но и вложили серьезные военные ресурсы в сторону Шуши, стремясь любой ценой гордой армянской крепости.
  Шуши - не город, это символ решимости жить в собственном происхождении армянского народа, символ побед армянского народа. Шуши - это бьющееся сердце всех армян
  Как Верховный главнокомандующий Арцаха, я вновь призываю вас присоединиться к нам, чтобы защитить наш Шуш, наш Арцах, наше национальное достоинство...
  https://www.facebook.com/ArayikHarut...37645003599543
  https://www.google.com/maps/dir///@3.../data=!3m1!1e3
 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2637

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  https://vk.com/specnazalpha?w=wall-48144384_350352
  издевателство над арменски военнопленик
  https://twitter.com/n3offical/status...31408589492224

  https://twitter.com/AP_Europe/status...72454269935616

  https://twitter.com/Artak_Beglaryan/...25364235223045

  Боец от Сирия, заловен от арменците в Карабах.
  Меред Мухаммад Алшхер преди това е живял в административния център на сирийската провинция Хама.
  Очевидно това е първият военен от Сирия, който е заловен. Може да се отбележи, че той носи камуфлажа на граничната служба на Азербайджан, в който сирийските бойци се бият.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-10-20 в 21:50.

 15. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2638

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Как правилно да отсечете главата на Макрон  Образователен процес в пакистанския Исламабад.
  Учител в девическо училище ясно демонстрира на своите ученици как правилно да отсекат главата на Макрон. Учениците поздравиха уменията на учителя с радост.


  1. През нощта около 50 местни турци нападнаха катедралата във Виена, организирайки вътрешен погром.
  2. В Рака местните ислямисти събориха християнски кръст в местна катедрала, която беше унищожена от ИДИЛ и частично възстановена от кюрдите.

  Още снимки в спойлера
   

  Популярността на Макрон в ислямския свят се стреми към нови висоти.  https://twitter.com/LaithMarouf
  Ръководителят на ливанската "Хизбула" Хасан Насрала за случващото се във Франция и конфликта между Франция и исляма.

  Ще говоря спокойно и конструктивно за проблема, с който се сблъскват повечето мюсюлмани, когато разглеждаме действията на правителството във Франция.

  Започвам, като заявявам много ясно, че всички мюсюлмани и ислям отхвърлят атаката от Ница; и всяка атака срещу невинните
  . това е неморално и несправедливо. Когато един християнин е нападнат, нелогично е да обвиняваме Исус.

  Милиони са убити от САЩ в Ирак, Афганистан, Сирия и други страни; Би било нелогично да обвиняваме Исус (мир на него) или християнството за тези престъпления, само защото президентът или войниците са християни. Френските власти трябва да спрат това сега.
  ·
  Трябва да сме откровени, някои мюсюлмани очернят исляма и обиждат нашия пророк с такива действия като убийство, обезглавяване. Видяхме тези престъпления по нашите земи, осъдихме ги и се борихме срещу тях. Нека поговорим за това как французите и Западът подкрепиха тези престъпления.

  Нека не гледаме какво се е случило преди 50 години, а само преди 10 години; Западът подкрепи обезглавяването по нашите земи, вие им дадохте паспорти, пари и оръжия и ги свалихте върху нас. Вие предотвратявате имиграцията, пътуването или организирането на други религиозни секти във вашите държави; но вие ги улеснявате да работят на нашата земя.

  Да се ​​върнем към моите изпълнения през 2012 година. Казахме ви, че Америка е далеч, че тези чудовища, които ни пуснахте, тези канибали, ще се върнат, за да ви ухапят в Европа; но все пак продължихте. Ще научите ли нещо сега?

  Но честно казано, кой го започна? Подозрително списание, което реши да публикува позорни карикатури. И по някаква причина политическата класа във Франция реши, че иска да играе политика с този въпрос и реши да подкрепи атаките срещу Пророка от друга нация.

  Те твърдят, че това е въпрос на свобода на словото; Нека разгледаме това твърдение. Знаем, че в много случаи в Европа, в по-малко деликатни случаи, когато не е бил нападнат нито един пророк или религия, някои хора са затворени. Свободата на словото в Европа не е неограничена.

  И така, всички предложения, които предлагате, че става въпрос за свобода на словото, са невалидни. Вторият въпрос е относно етичната гледна точка, може ли свободата на словото да включва расизъм? Позволявате ли антиеврейски протести? Ами националната сигурност? Ще изпуснете ли информация (както в ситуацията с Асандж)?

  Мюсюлманите не очакват нови войни и конфликти; ние бяхме основните му жертви. Чувал съм длъжностни лица във Франция да казват, че няма да променят позицията си, така че да не изглежда като предаване на тероризма. Казвам ви какво трябва да имате предвид - не ги наранявате.

  Казвам на френските служители, ако мислите, че можете и подкупвате лидери в мюсюлманските страни да работят с вас; тоест единственият проблем, с който тези лидери не могат да ви помогнат; дори те не могат да ви защитят, когато атакувате популярния пророк и религия.

  (в) Хасан Насрала
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-10-20 в 17:39.

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2639

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално  Арменците публикуваха видео с друг пленен сирийски боец, който беше заловен в Карабах по време на продължаващите военни действия.
  Фигурата по-долу живее или по-скоро е живял в Jisr al-Shugur (град в Idlib под контрола на ХТШ на магистрала M-4) Средната месечна заплата на бойците в Jisr al-Shugur е 200 $ на месец.
  Отидох в Карабах за заплата от 2000 долара + 100 долара бонуси за всяка отсечена глава на неверник. Това е един от отговорите, така да се каже, откъде идват кадрите с отрязването на главите на убитите арменци.


  PS. Според биографията на тази фигура. Роден през 1988 г. в село Ziyadiya близо до Jisr al-Shugur. Женен е и има 5 деца.


  https://www.youtube.com/watch?v=cPVVIctCG0s

  Трофеи, пленени от азербайджанци в Зангелан.
  https://www.youtube.com/watch?v=CLEzDkTW_50

  Използване на фосфорни боеприпаси на фронта край Шуша.
  https://www.youtube.com/watch?v=b_jTemnACqo

  https://www.youtube.com/watch?v=ZsUT5yHL2PU

  Предислоциране на ирански системи за противовъздушна отбрана до границата с Карабах.
  https://www.youtube.com/watch?v=LqNR0vOTCh8

  https://www.youtube.com/watch?v=PqTb6wknVI4
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-11-20 в 15:23.

 17.  
 18. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,606
  #2640

  Отговор: Най-горещите точки на ислямския свят - актуално

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-11-20 в 09:26.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. DVB-T - актуално положение в София?
  От kod във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
  Отговори: 4
  Последно: 04-12-11, 17:54
 2. Отговори: 1
  Последно: 20-08-09, 11:29
 3. Отговори: 39
  Последно: 05-02-09, 00:05
 4. Най-добра видеокарта в диапазона 150-250лв актуално към 12.2006
  От MetalMilitia във форум Аудио и Видеокарти
  Отговори: 16
  Последно: 08-01-07, 14:32
 5. Нещо полезно за горещите AMD-та.
  От Vency във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 11
  Последно: 25-01-03, 12:32
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе