Страница 255 от 279 ПърваПърва ... 205245253254255256257265 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,811 до 3,825 от общо 4181
Like Tree1642Одобрявам

Събитията в Украйна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,637
  #3811

  Отговор: Събитията в Украйна

  Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
  (copy/paste)

  "в социалните мрежи или пред киевски катедрален храм украинците празнуват от вчера решението на Константинополската патриаршия да признае независима от Москва Православна църква в Украйна, предаде Франс прес.
  ..."
  Ами те и в ЕС и НАТО щяха да влизат и го отпразнуваха предварително на Майдана, ама какво се получи?
  Хората добре са го казали: "Не викай ХОП преди да си скочил. Че и тогава не викай преди да видиш къде си паднал!"

 2.  
 3. Member
  Тук е от
  Sep 2016
  Мнения
  464
  #3812

  Отговор: Събитията в Украйна

  Следователно Константинополската патриаршия няма правото да навлиза в чужда канонична територия и да влиза в общение със схизматиците в Украйна, пренебрегвайки единствената канонична йерархия в Украйна. Допускането или толерирането на това навлизане би довело до опасен прецедент, чиито последствия са непредсказуеми и заплашват единството на Църквата. Ако днес бъде допуснато неправомерно навлизане в чужда канонична територия, кое ни гарантира, че утре същото няма да се случи с нас, т.е. с каноничната територия на Българската православна църква?! Претенциите за упражняване на надгранична юрисдикция от страна на една поместна Църква в диоцеза на друга поместна Църква не могат да бъдат оправдани по никакъв начин!
  ИЗЯВЛЕНИЕ на Ловчанския митрополит Гавриил, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Видинския митрополит Даниил

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3813

  Отговор: Събитията в Украйна

  https://colonelcassad.livejournal.com/4514682.html

  Украйна най-бедната страна в Европа
  https://www.facebook.com/volodymyr.k...52318304854686

  MitkoS
  Добре че повдигаш въпроса, че повечето като теб са неграмотни в историята и каноничните правила на църквата.
  Вартоломей свали анатемата от разколника Филарет. Синодът в такъв образ, формално го възстанови в канонически сан. Анатемата на Денисенко е наложена от Московският патриарх. Това е самонадеяност или самоуправство? При това е "снета" без разкаяние слeд нарушение на клетва от Библията?
  Снятие анафемы как высшего церковного наказания происходит посредством сложного юридического действия, включающего:
  а) покаяние анафематствованного лица, которое производится в особом, как правило, публичном порядке;
  б) покаяние приносится непосредственно через обращение к органу церковной власти, наложившему анафему, либо через лицо, им назначенное (например, через духовника),
  в) при наличии достаточных оснований (искренность и полнота раскаяния, исполнение положенного церковного наказания, отсутствие опасности со стороны анафематствованного для других членов Церкви) принятие решения органом, вынесшим взыскание, о прощении данного лица.
  Вартоломей e получил католическо църковно образование. Освен това е бил лектор в Папският Григориански университет; доктор по богословие в Папският източен институт (дисертация на тема канонично право).

  Анатемата - това е отлъчване от църквата. Филарет и Макарии я получават през 90-те и са отлъчени с решение на Руската православна църква за създаване на разколнически структури, които в Украйна са известни като УПЦ КП и УАПЦ.

  Константинопол днес реши, че не признава тази анатема. Въпреки, че в продължение на 20 години се примиряваше и съгласяваше с това, че два разколнически патриарха не са общували канонично с миряните. Това показва, че днешното решение е чисто политическо.

  Впрочем, при отмяната на анатемата има и друга страна. На първо място църковно-юридическа: не може една православна църква да снема отлъчване, наложено от друга. Така твърдят противниците на решенията на Константинопол(такъв град няма от 100 години..). В световното православие отсъства католическият принцип "една глава на църквата", подобно "вето" в миналото не се е практикувало.

  По същата причина- в източното православие няма "папа" - останалите църкви могат сами да продължат да игнорират Филарет, и Макарии, считайки ги ипо нататък за разколници. А главното - съответно да променят своето отношение към вартоломей, който легализира разкол в една от най-големите православни страни на планетата.

  Разбира някои ще подкрепят Вартоломей - така че може да се развие по-голям разкол в източното православие, което може да завърши с изолацията на вартоломей.

  В УПЦ МП вече нарекоха решението на Константинополският патриархат неправово и заплашиха Вартоломей с анатема.
  "Это решение абсолютно неканонично, потому что эта территория не принадлежит Константинопольскому патриархату, то каким образом он может снимать анафемы? Он не имеет на это никакого канонического права. Думаю, что за такие действия на патриарха Варфоломея надо наложить анафему", - заявил председатель Синодального информационно-просветительского отдела Украинской православной церкви архиепископ Климент (Вечеря).
  Украинските власти имаха искане, за признаване за незаконна анексия на киевската митрополия от руската православна църква в 1686 година...

  Константинополската православна църква (КПЦ) заяви за своите права на Украйна, отменяйки издаденият от нея в 1686 година указ за предаването на Киевската митрополия на Московският патриархат. Да напомня малко история. Преди 332 години УПЦ и Украина като държава не е имало, а Киев е бил руски град. В 1686 година с поляците е сключен договор за "Вечен мир" и Киев бил откупен за 2 млн. злоти.

  А ето какво е писал Филарет, вече бъдещ местен блюстител на Престола на Московският Патриарх, и в какво е бил уверен в писмото си до - Патриарх Московский:
  «Говорят, нам нужна Украинская Церковь. Но в такой постановке есть очевидный умысел. Русской наша Церковь стала называться еще со времен князя Владимира, то есть со времен, когда еще не было отдельно ни украинцев, ни белорусов, ни россиян. Уже 1000 лет она носит это название. Сейчас к ней относятся и эстонцы, и латыши, и мордва, и молдаване, и другие… Церковь многонациональная и название имеет то, которое получила еще во времена Киевской Руси (газета «Советская Украина» от 9 мая 1989 г.)».
  Константинополският патриарх и Синод нарушиха даже решенията на своят Всеправославен събор от 2016 (не Вселенски) и правилата за предоставяне на автокефалия, то трудно ще им бъде да получат поддръжка от местните Православни църкви.

  Ако се върнеш назад в темата, ще прочетеш информация как Порошенко събра 15 милиона долара с които да си купи съдействието на "вселенският" патриарх. Отиде на крака при него и му даде само част от сумата...а 7 милиона задържа за себе си, но тази информация изтече в медиите и след като патриарха изрази своето недоволство, се наложи порошенко да даде и тях.

  и за капак
  https://eadaily.com/ru/news/2018/10/...ya-po-oruzhiyu
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-10-18 в 22:44.

 5. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2006
  Мнения
  2,741
  #3814

  Отговор: Събитията в Украйна

  Техните църкви са с една повече от нашите по време на СДС.
  За да стане реалност решението на Цариградската патриаршия трябва да се свика Църковен събор на православните църкви. Не съм запознат в подробности относно кворум и процедури. От сега е ясно, че Руската и Сръбската църква няма да са представени на Събора. За останалите ще се разбере по-късно.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3815

  Отговор: Събитията в Украйна

  и украинците за благодарност му даряват църква
  https://www.vesti.ru/doc.html?id=3072327
  Варфоломеевский спуск. Версии.com Фабрика аналитики

  https://www.capital.bg/politika_i_ik...a_zaplashva_s/

  За время боевых действий на Донбассе из-за убийств и самоубийств погибли почти 900 военных, - Матиос
  https://112.ua/ato/s-nachala-ato-iz-...os-466125.html  "От общения с Филаретом я в шоке: ни по уставу, ни по названию он не готов идти на компромиссы и со злобой сказал что статус будет патриарший. Экзархи ничего не говорят. С президентом мы тоже этого не обсуждали, я за него не буду комментировать. Нет ни названия, ни устава ЕПЦ, ни формата - патриархия или митрополия, к обьединительному собору мы не готовы. Аренду Андреевской церкви нам не продлили с 2015. Я поставил перед президентом вопрос - мы ее - единственный кафедральный собор - отдали а нам в ответ что-то же должны предложить" - Макарий, глава УАПЦ.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-10-18 в 21:14.

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  3,708
  #3816

  Отговор: Събитията в Украйна

  Какъв изненадващ виновник за стрелбата в Керч беше намерен.
  За убийствата в Керч е виновна глобализацията

 9. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3817

  Отговор: Събитията в Украйна

  Путин не е следовател по делото, че да го цитираш по въпроса
  Убиецът се е оплаквал, че съучениците му са го тормозили.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7107869
  Определено вина има и семейството му...Месец преди това, си е купил законно оръжие и експлозиви.

 10. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  3,708
  #3818

  Отговор: Събитията в Украйна

  Путин е последна инстанция по формиране на мнението и позицията на масовката. Масовката е имала тежко детство и не може да разсъждава логично.За тях разследването е абсолютна глупост и иска началството да му назове конкретни виновници.
  Kx одобрява това.

 11. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  522
  #3819

  Отговор: Събитията в Украйна

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Путин не е следовател по делото, че да го цитираш по въпроса
  ....
  Тогава защо се изказва ? Че и ръси глупости като за световно.

 12. Member
  Тук е от
  Sep 2016
  Мнения
  464
  #3820

  Отговор: Събитията в Украйна

  Този пост е редактиран от morandis; 19-10-18 в 20:44.

 13. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3821

  Отговор: Събитията в Украйна

  Синдром неконтролируемого займа: 40% бюджета Украины - на возврат кредитов, 20% - силовикам
  https://zn.ua/finances/sindrom-nekon...a-297664_.html

  ТОП-10 красных карточек для экономики Украины.
  https://zn.ua/business/tak-zhit-nelzya-297659_.html


  Бывший охранник Бориса Березовского лично сфальсифицировал версию о Су-25 ВС ВСУ, сбившем рейс МН17
  https://www.kommersant.ru/doc/3777853
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-10-18 в 22:16.

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3822

  Отговор: Събитията в Украйна

  https://www.aljazeera.com/programmes...ODatjeoByQTwik

  Российские компании зашли в украинские акватории морей и ищут там газ
  https://diana-mihailova.livejournal.com/2859482.html

  Само дето украинските журналисти пропускат променените граници  https://soldier-moskva.livejournal.com/350867.html
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-10-18 в 21:06.

 15. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3823

  Отговор: Събитията в Украйна  https://roma.fanpage.it/aggressione-...a-due-ucraini/


  https://www.gazeta.ru/business/2018/....shtml?updated
  Витренко признал, что «Северный поток — 2» будет построен в любом случае, несмотря на усилия Украины по остановке его строительства. «Северный поток — 2» строится в обход Украины. При этом немецкое правительство и бизнес поддерживают российский проект. Германия настаивает на том, чтобы после введения «Севпотока — 2» транзит газа через территорию Украины сохранился.

  «Нафтогаз» уже приступил к выполнению плана «Б», уточнил Витренко. Суть плана – добиться компенсации финансовых убытков из-за потери транзита газа.

  «Мы уже инициировали новый арбитраж, который, фактически, уже начался, где мы требуем более $12 млрд, из которых десять — это, фактически, компенсация за то, что не будет транзита через территорию Украины после 2019 года», — сказал Витренко.
  Какъв арбтираж, какви пет лева, като нямат договор за след 01.01.2020 година...


  https://chervonec-001.livejournal.com/2558750.html
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-11-18 в 18:55.

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-11-18 в 20:29.

 17.  
 18. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,373
  #3825

  Отговор: Събитията в Украйна

  Някои от пишещите в този подфорум скачаха срещу парка Патриот в Русия и някои частни детски лагери с военно обучение. Украинците обаче ги минават..

  https://vesti-ukr.com/strana/292415-...pravoradikalov
  https://strana.ua/articles/rassledov...y-ukrainy.html
  https://vk.com/karpatska_sich
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-18 в 19:44.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Събитията в Русия.....
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 6117
  Последно: Вчера, 12:43
 2. Събитията във Венецуела
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 445
  Последно: 14-07-19, 11:19
 3. Темата за Украйна.
  От Tougi във форум За Форума
  Отговори: 7
  Последно: 04-06-14, 00:11
 4. Пътуване до Украйна
  От ivop във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 6
  Последно: 18-07-03, 13:17
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе