Страница 277 от 331 ПърваПърва ... 227267275276277278279287327 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,141 до 4,155 от общо 4960
Like Tree2005Одобрявам

Събитията в Русия.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,054
  #4141

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  И - не търси под вола теле! Атакувам всяка долнопробна лъжа и манипулация, независимо кой лъже и за какво.
  Покажи назад една критика към Москва - или там до сега не са излъгали или манипулирали събития? Хайде припомни ни кога си бил критичен към Русия(Путин)?
  Отделно да те попитам откъде на къде се имаш за най-достоверно осведомения, че да претендираш за истността си в твърденията?

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Всичко ставащо на световната сцена е ГЕОПОЛИТИКА! Зад паравана на човешки трагедии се крият икономически и политически интереси
  Пропусна и имперски интереси...
  Kx одобрява това.

 2.  
 3. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,508
  #4142

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  И какво трябва да се предприеме срещу това? Как ще убедиш тези "дисиденти" да минат на "правилната" страна. С методите от преди три десетилетия се видя, че не става. Хората са много по-информирани и пропагандата вече няма предишната сила на въздействие. Как ще убедиш мислещите хора например в тезата, че избора на Путин за президент за четвърти мандат е проява на диктатура, а избора на Меркел за четвърти път за канцлер е висша форма на демокрация? Или че откъсването на Косово от Сърбия е акт на самоопределение, а Донецка и Луганска републики - на анексия?
  Не, не определям "правилна" страна, нито ме интересува. "Правилната" страна е доброто за моето семейство и мен самия. Нито "Запада", нито "Безаналоговите" са примрели за нас и съответно не ме вълнуват в такава степен и не се прекланям пред никого. Никого не искам да убеждавам в нищо. Просто тази вманиаченост и безрезервна преданост към Русия (или по-скоро Путин) ми идва в повече. Както вече писах, то май и по време на Соц-а, когато беше задължително нямаше такава любов. Никой не виждам така да се кланя и бие глава пред Меркел. Това ми е мисълта, но полярно устроените мозъци изглежда не могат да ме разберат.
  Косово и Украйна са на един кантар за мен, но вина за това има и Милошевич, който твърде крайно приложи някои мерки за действие. Можеше доста по-хитро и съгласувано да действа. Така даде много добър повод на САЩ да се намеси. Вина сигурно имат и Руснаците, които бяха слаби тогава и не можеха (не искаха) да се намесят.
  Х2, щом нещо съм извън правилата - има си модератори, администратори, докладване до тях и т.н. Знам, че обичаш да си краен и да даваш квалификации за хора, които лично не познаваш. Познавам (задочно от форума) те вече добре и не можеш да ме обидиш, но все пак се въздържай от мнение за умствените ми способности. Ползвай там други обиди, но не и в тази посока. Иначе и аз мога да ти отвърна, че по скромните ми спомени от Психиатрията, мисля че имаш някакви психични отклонения, в лека степен разбира се . Без капка да се притеснявам, че звучи самонадеяно, почти съм сигурен, че моите умствени способност са доста, ама доста над твоите.
  Този пост е редактиран от VanDan; 17-03-18 в 13:00.
  svetlio1, ivodivo и tony34al харесват това.

 4. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  28,508
  #4143

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
  Просто тази вманиаченост и безрезервна преданост към Русия (или по-скоро Путин) ми идва в повече. Както вече писах, то май и по време на Соц-а, когато беше задължително нямаше такава любов. Никой не виждам така да се кланя и бие глава пред Меркел. Това ми е мисълта, но полярно устроените мозъци изглежда не могат да ме разберат.
  Често, хората "виждат нещо"", което искат да видят, без то да съществува в действителност.. Да не те гони параноята?
  Пак липсва мнението ти по спора или просто те е страх, да не покажеш липсата на...

 5. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,508
  #4144

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Мнението ми е неопределено, защото много рядко до нас простосмъртните достигат фактите и истината в цялост. Твърдя, че в СССР и сега за Русия винаги е било действащо правилото, че "предателите" трябва да се премахват. Самите те го признават - гледал съм руски филми за летеца, който избяга със самолета в Япония още по Соц-а и там в прав текст си казаха, че още на момента при срещата в Япония са планирали да го убият с някакъв пръстен с отрова. Сега дали това в момента е тяхно дело няма как да кажа с точност, за това не заемам категорична позиция. "Факти" си фабрикуват и двете страни. Същото беше и за сваления в Украйна самолет - заех позиция след като и холандци и руснаци показаха с факти, че е свален с Бук. Ти помниш ли колко километрични постове беше написал, че не е Бук. И въобще не го подлагаше на съмнение тезите за Сушки-мушки, пилоти-ветерани и т.н. Ти май още не признаваш, че е Бук де, но няма значение. Но нямаше категорични факти кой го е извършил - опълченци или украинци.
  Великобритания е основно място за пребиваване на руски богаташи и т.н. "предатели". Не мога да кажа защо е така, предполагам, че там ги приемат по-лесно или нещо друго. Така че е нормално там да има повечко "инциденти". Категорично твърдя, че руските (преди съветските) служби, точно както и израелските имат официална политика да премахват предатели или врагове. Имам и някои познания за ИТ и според мен като "мозъци и хакери" най-добрите са руснаци и китайци. И в момента Русия и Китай превъзхождат в кибер войната Запада. Службите на САЩ разчитат на това, че седалището на доста световни ИТ компании е в САЩ, за да придобият известно предимство в достъпа до информация и нейното манипулиране.
  Този пост е редактиран от VanDan; 17-03-18 в 13:03.
  justify одобрява това.

 6. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  28,508
  #4145

  Отговор: Събитията в Русия.....

  VanDan
  Неопределеното ти мнение говори за липса на нещо в главата...Хайде да не продължавам.
  Твърдиш, че руснаците имали правило за премахване на предателите?
  Я изброй колко предатели живеещи на запад или лежат по затвори - са избити в последните 30 години!! Поименно и по дати ако обичаш.
  Такова нещо е имало само по времето на Сталин и то напълно основателно - оцеляването на една държава.

  Тогава подлагах на съмнение и анализ всяка една версия.

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,508
  #4146

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Да предположим, че е "западно" мероприятие. Но пък Путин е на страхотна почит в Русия и такива действия няма как да навредят на реномето му и да повлияят на резултата от изборите. Всичко отдавна е готово за тържествата. Хората там винаги са си обичали имперското мислене и съответно "батюшката-цар", така че нито се подигравам, нито упреквам неговото положение в Русия. Човекът се бори Русия да е могъща империя и той нещо като император. Това съвпада с желанието на мнозинството руснаци. Както и в САЩ, простолюдието винаги е считало, че те са център на вселената и съответно да командват какво се случва по света.
  От друга страна, действително малко е закъсняло това "премахване" и както виждаш не твърдя категорично в момента, че това е дело и на руснаците. Но въобще не отхвърлям на 100%, че не са те. Как беше "50 на 50" при липсата на категорични факти. Докато ти (и други хора) каквито и версии да се лансират, винаги налагате виждането, че Русия е невинно агънце, никога не греши, винаги е в правото си при някои актове, винаги е честна в изказванията и държането си. Ми не е. Без да налагам лично мнение за правилност или не - когато Путин твърдеше, че няма руски сили в Крим, това се приемаше на 100% от някои хора. А после официално се призна, че "зелените и вежливи човечета" са си точно руски военни сили. Иначе винаги съм казвал, че Русия просто нямаше как да остави Крим и специално военноморската база там на САЩ. Тя има огромно тактическо, морално и историческо значение за тях. И аз да бях начело на Русия и аз щях да дам заповед за действие.
  Този пост е редактиран от VanDan; 17-03-18 в 13:08.
  Lupus, svetlio1, justify и 1 други харесват това.

 9. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  28,508
  #4147

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
  От друга страна, действително малко е закъсняло това "премахване" и както виждаш не твърдя категорично в момента, че това е дело и на руснаците. Но въобще не отхвърлям на 100%, че не са те. Как беше "50 на 50" при липсата на категорични факти.
  Докато ти (и други хора) каквито и версии да се лансират, винаги налагате виждането, че Русия е невинно агънце, никога не греши, винаги е в правото си при някои актове, винаги е честна в изказванията и държането си. Ми не е. Без да налагам лично мнение за правилност или не - когато Путин твърдеше, че няма руски сили в Крим, това се приемаше на 100% от някои хора. А после официално се призна, че "зелените и вежливи човечета" са си точно руски военни сили. Иначе винаги съм казвал, че Русия просто нямаше как да остави Крим и специално военноморската база там на САЩ. Тя има огромно тактическо, морално и историческо значение за тях. И аз да бях начело на Русия и аз щях да дам заповед за действие.
  Защо закъсняло? Тъкмо на време Изборите са утре!
  http://www.cikrf.ru/
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...8%D0%B8_(2018)

  Британците предлагат само голи твърдения без факти и доказателства. Ти като лекар не си ли задаваш въпросите:
  Защо все руски агенти загиват в Англия, а в другите държави си живеят нормално?
  Как така, след употребата на нещо, което те убива за минута, те живеят още часове? При това оцеляват!!!! Според свидетели са имали само неадекватно поведение преди да ги отведе линейката.
  Къде е експертизата? Защо не я публикуват?
  Кой, по какъв метод е анализирал пробите, как и кога са взети те?
  Какви са възможните следи, които може да остави Новичок?
  Анализ на резултата от биохимик?
  Защо британците отказват да дадат проби на руснаците? Какво и защо го крият?
  Доказателство че руснаци са се опитали да го убият? Имена, снимки?

  В Крим имаше 2 руски бази, чиито договор за наем изтичаше 2022 година. така че те си бяха там. Путин твърдеше в първите дни, че те не участват в събитията.
  Тук аз сгреших подведен от някои снимки в нета, на които се виждаха цивилни пред украинските поделения. За трети път пиша че признавам грешката си тогава.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-03-18 в 18:38.

 10. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,180
  #4148

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
  .......
  Иначе винаги съм казвал, че Русия просто нямаше как да остави Крим и специално военноморската база там на САЩ. Тя има огромно тактическо, морално и историческо значение за тях. И аз да бях начело на Русия и аз щях да дам заповед за действие.
  И аз съм на същото мнение!
  Когато Украйна беше приятел на Русия, получаваше всичко - територии, евтин газ, работа за цялата си промишленост, включително и военната. Мина от другата страна на огневата линия и сега ще си плаща вересиите!

 11. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,508
  #4149

  Отговор: Събитията в Русия.....

  За мен в много подобни случаи на шпионска основа, всички страни започват да играят някакъв политически театър. Всяка страна със собствен сценарии. А истината може да е много прозаична и дори да няма нищо общо с лансираните тези понякога. Но почти никога не стига до обикновените хора или едва след много години. Вече написах, че подобни случки се случват най-много в Англия, защото мисля, че там са най-много пребиваващите руски богаташи и т.н. предатели. Ако ще си лансираме хипотези, личното ми мнение, че по-голяма е вероятността да не е дело на руснаци. Западните служби натрупаха доста негативи покрай неуспехите на кибер фронта, където понесоха доста "загуби" в последно време и може да са решили да отвърнат на удара. Но всичко това са само предположения. От друга страна може и да е дело на руските служби, за да демонстрират на "народа", че вече категорично имат надмощие на тихия фронт и могат да си позволят демонстриране на сила. Руснаците, а и американците се кефят на такива неща.
  За Украйна и Русия просто не можах да разбера защо се получи това. Това действително са братски народи, с много общо помежду им. Колко да е силна тази американска пропаганда, че да всее този раздор. Имам едно предположение, че националистите украинци може би щяха да се примирят с Крим, но събитията в останалата част на Украйна май бяха преломния момент в отношенията им. Иначе е много тъпо лично за мен това. Можеха да се разбират и живеят взаимоизгодно много години напред. Може и аз да не познавам украинския етнос толкова добре, знам ли.
  Х2, стига бе мой човек, не те упреквам за нищо по отношение на политиката теб конкретно. Други хора има, които са много по-едностранчиви от теб. Свикнал съм ти и знаеш, че те уважавам и нямам никакви лоши чувства. Вярно е, твърде краен си понякога, но всеки си има своите особености. В историята си "цар" например, за което шапка ти свалям. Само недей да обиждаш лично събеседници и опоненти, дори и понякога да те дразнят в някаква степен.
  Този пост е редактиран от VanDan; 17-03-18 в 13:54.

 12. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,655
  #4150

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Аз не изключвам и друг вариант - просто някой от бившите колеги на Скрипал (дето ги е изпял ) най-накрая да е "стигнал" до него и да му е "платил" дължимото ... пък службите на всяка засегната страна естествено се опитват да използват случая за своите си интереси ...
  С оглед народопсихологията на североизток обаче случката е повече в тяхна полза , още повече, че сега ще имат още "материал" за тролските фабрики и да облъчват средностатистическите глупаци на запад (още повече пък близкият за тях запад , разбирай бившите соц. "владения") с конспиративни теории ...

  п.п. доколкото се сещам Т. мей е била вътрешен министър по времето на случая Литвиненко ... та ето ви и още една конспиративна теория
  VanDan и ivodivo харесват това.

 13. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  28,508
  #4151

  Отговор: Събитията в Русия.....

  VanDan
  Въпрос към теб, като лекар занимаващ се кръвни продукти:
  Колко време е нужно за анализ на кръвта, за цел откриване на точно определени молекули ? И то при условие, че не знаеш каква отрова/токсин точно търсиш.
  Възможно ли е, апаратурата за анализ в Портън Даун да е била замърсена от предходни тестове с БОВ, и това да се отрази на резултата от последващи тестове?

  Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко съобщи, че е получил дипломатическа нота, която уведомява, че Сергей и Юлия Скрипал са в критично състояние, предаде Ройтерс.

  Руският посланик отбеляза, че британският министър на външните работи Борис Джонсън не му е подал ръка - както изисква дипломатическият протокол, когато го приел. Яковенко обаче реагирал спокойно. Той съобщи още, че Великобритания се е отказала от плановете си да забрани излъчването на своя територия на руската телевизия Ар Ти ("Раша тудей").
  Странно защо му отказват посещение в болницата и среща с двамата...
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-03-18 в 20:03.

 14. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  3,050
  #4152

  Отговор: Събитията в Русия.....


  Британские СМИ представили фото ещё двух жертв отравления нервно-паралитическим газом.

  https://twitter.com/Subb_Zer0/status/974615024005189633
  morandis одобрява това.

 15. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,054
  #4153

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Тук аз сгреших подведен от някои снимки в нета, на които се виждаха цивилни пред украинските поделения. За трети път пиша че признавам грешката си тогава.
  Някои снимки от нета?!? От кой нет - предполагам руския? Сам пишеш заблудил си се от материали от нета - ами да те попитам защо продължаваш да приемаш безкритично данните им за верни?

  Започвай да свикваш с признанията, че толкова пропаганда ни заля с твоите постове - то не бяха чертежи и схеми на самолета, траектории и версии ден през ден и все от руски източници - ум да ти зайде! Естествено и някой друг пост от някой американски русофил ще сложиш за цвят за да ни убедиш в истинността на теориите си...

  Ице ти си най-големия адвокат тук на московския лидер ще знаеш!

  Прав е доктора - подкрепям го с 2 ръце - няма такива поклонници на Меркел или който и да е друг западен лидер както към московския! А той не е като да не се е доказал, че е лъжец!

  Х2 предизвиквам те да се поровиш и да потърсиш данни за руските тролове - ако вложиш малко сили поне колкото влагаш за опровергаването на всяка нападка към москва може и да се "изненадаш" или нас поне, че си го направил! Покажи ни, че не си едностранчив!

 16. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  28,508
  #4154

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Ивчо, как си с английският?
  https://www.theguardian.com/uk-news/...burys-novichok

  Иначе версии за MH17 много, ама не те заливам с тях. Ето ти една интересна
  https://diana-mihailova.livejournal.com/1742665.html

 17.  
 18. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,508
  #4155

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  VanDan
  Въпрос към теб, като лекар занимаващ се кръвни продукти:
  Колко време е нужно за анализ на кръвта, за цел откриване на точно определени молекули ? И то при условие, че не знаеш каква отрова/токсин точно търсиш.
  Възможно ли е, апаратурата за анализ в Портън Даун да е била замърсена от предходни тестове с БОВ, и това да се отрази на резултата от последващи тестове?
  Странно защо му отказват посещение в болницата и среща с двамата...
  За нашите работи (трансмисивните инфекции), няколко часа работа на автоматичния анализатор са достатъчни. Но се знае точно какво се търси и се използват специално произведени реактиви за целта. За търсене на неопределено химично вещество не мога да кажа с точност. Отделно предполагам, че изкуствените отрови за шпионски цели се създават с мисълта бързо да се елиминират от организма, да имитират естествено съдържащи се вещества с цел затруднено или почти невъзможно откриване. Не мисля, че това е бърза и лесна работа, дори за някои вещества е невъзможно според мен да се намерят преки доказателства и само по косвени следи би могло нещо да се предполага. От друга страна водещите лаборатории към службите на най-мощните западни държави се предполага да са "топ ъф дъ топ" в това направление на науката.
  По принцип за всяка сертифицирана за качество лаборатория с качествена апаратура, реактиви, консумативи и организация на работа не би трябвало да седи въпроса за контаминация (замърсяване). Също така се правят и т.н. "положителни" и "отрицателни" контроли. За да се отхвърлят фалшиво положителни или фалшиво отрицателни резултати. Такъв е принципът на работа.
  Този пост е редактиран от VanDan; 17-03-18 в 20:55.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Събитията в Украйна
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 3800
  Последно: Вчера, 20:56
 2. Събитията във Венецуела
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 42
  Последно: 29-08-18, 18:24
 3. Отговори: 6
  Последно: 13-01-15, 14:41
 4. Събитията в Хонг-Конг
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 8
  Последно: 07-10-14, 12:03
 5. Забраниха SMS-ите на латиница в Русия
  От Cko във форум Коментирай новина
  Отговори: 4
  Последно: 18-10-07, 12:36
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе