Страница 450 от 455 ПърваПърва ... 400440448449450451452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,736 до 6,750 от общо 6821
Like Tree2690Одобрявам

Събитията в Русия.....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2006
  Мнения
  4,181
  #6736

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Франция прави парад на деня на Великата Френска Революция.
  Или по-точно на деня на уж сриването на Бастилията и началото на поголовните кланета на аристокрацията.

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,265
  #6737

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Може би да се помнят онези 26 милиона жертви паднали в борбата с "цивилизованите европейци".....
   
  Сред тези "цивилизовани" европейци бяха:
  - Германия с Австрия,
  - Италия и Румъния (цели армии в Сталинград),
  - Финландия и Унгария,
  - френският легион и испанската синя дивизия,
  - Словакия и Хърватия.

  За военната машина на Германия, работели индустриите на страни като:
  - Чехия (танкове, локомотиви, оръжия);
  - Франция, Люксембург (металургия, подводници, парни локомотиви, камиони, танкове, артилерия, стрелкови оръжия);
  - Швеция (стандартизирани възли и възли за машиностроене, лагери за самолети, танкове и за всичко останало, където е необходимо);
  - Румъния (петрол и неговите производни);
  - България, Франция, Италия, Гърция, Дания, Белгия (храна);
  - Швейцария (финансови и икономически връзки на германия с останалия свят, по-специално с финансовия капитал на Британската империя и САЩ, финансови ресурси + договори за доставка на нефт, бензин, оптика, волфрам, каучук...);
  - Норвегия и Испания (ценни руди за производство на легиращи елементи в металургията).
  - Полша (танкетки, снаряди...)
  https://imgprx.livejournal.net/bf7a2...fGk0DMyAOoJDpk

  Италия, Испания, Румъния, Унгария, Финландия, Словакия, Хърватия директно изпращат своите военни контингенти на Източния фронт.
  В допълнение към гражданите на тези страни като доброволци на страната на германците се биеха холандците, белгийците, датчаните, французите, чехите, латвийците, литовците и естонците. От тях са формирани легиони „Валония“, „Холандия“, „Фландрия“, „Дания“, „Карл Велики“, „Бохемия и Моравия“ и други.

  На 22 юни 1941 г., в допълнение към германските формирования, близо до границите на Съветския съюз са съсредоточени 29 дивизии и 16 бригади от съюзници на Германия - Финландия, Унгария и Румъния. Сателитните войски съставляват 20 процента от армията за нашествие. И до края на юли 1941 г., когато италианският и словашкият контингент се присъединиха към германските сили, чуждестранните сили се увеличиха до 30 процента!

  На 22 юни 1941 г., заедно с Германия, Италия обявява война на Съветския съюз. Италия обучи и изпрати три дивизии, за да нахлуе в съветските граници. В периода от август 1941 г. до началото на юли 1942 г. италианският корпус губи около 8 хиляди убити, ранени и изчезнали, 12 хиляди затворници. През лятото на 1942 г. експедиционните сили се трансформират в армия. Състои се от 10 дивизии, редица други части и наброява 229 хиляди души, 2 906 оръдия и минохвъргачки, 4 399 картечници, 74 танкове и самоходни оръдия, 16 700 превозни средства, 25 000 коне. Въздушната група на армията имаше около 100 самолета. В резултат на действията на войските на Югозападния фронт до 30 декември 1942 г. дивизиите „Сфорцеска”, „Косерия”, „Целера”, „Торино”, „Посубио”, две пехотни бригади са напълно разбити. Жертвите възлизат на почти 94 хиляди.

  Унгария обявява война на СССР на 27 юни 1941 г. Унгарските части влизат във войната като част от 5 бригади (44 хиляди души, 200 оръдия и минохвъргачки, 189 танка, 48 самолета). През април 1942 г. 2-ра унгарска армия е изпратена на съветско-германския фронт, състояща се от 9 пехотни и 1 танкова дивизия (205 000 души, 107 танка, 90 самолета). През януари 1943 г. унгарските части са напълно поразени, като загиват 148 000 души убити, ранени и пленени.

  Румънските съюзници на Хитлер изпратиха на Източния фронт своите сухопътни войски, танковата дивизия на Велика Румъния и специални военновъздушни сили. Румънците оставиха неприятен спомен за себе си с кланетата на цивилното население на територията на СССР. Най-мащабната акция от този вид е унищожаването на евреи в Одеса и Одеския регион, които са били под румънска „юрисдикция“ по време на окупацията. Само тук румънците, германците и местните съучастници на окупаторите избиха 200-250 хиляди евреи. Известни са случаи на масово унищожение на славянското население от румънците в Черноморския регион и в Северен Кавказ.

  Като цяло румънските сухопътни войски в битките с Червената армия загубиха над 600 000 войници и офицери на територията на СССР в убити, ранени и пленени.

  Финландците мечтаеха за отмъщение за "зимната война" със Съветския съюз и нападението на Германия срещу СССР беше посрещнато в Хелзинки чрез биене на камбани и тържества. В същото време споменът за кратката и жестока война беше толкова силен, че участието на финландската армия във военните действия беше ограничено. В същото време финландските части, разположени на север от Ленинград, по същество бяха участници в блокадата на града. Батальон от финландски доброволци от СС също се бори на Източния фронт. Не трябва да забравяме, че още на 21 юни 1941 г. германците, използвайки финландска територия, извършиха операции за миниране на Финландския залив и ленинградските пристанища, а финландските войски окупираха Аландските острови на следващия ден.

  Словакия изпрати на Източния фронт две пехотни дивизии, три отделни артилерийски полка (гаубица, противотанков и зенитен), танков батальон (30 LT-35), авиационен полк от 41 бойци и 30 леки бомбардировача.

  Друг съюзник на Хитлер, Царска България, не участва пряко във военните действия на Източния фронт, но подчинявайки икономика си към интересите на Третия райх.

  Испания също не беше официално във война със Съветския съюз, но въпреки това изпрати „доброволческа“ „Синя дивизия“ на Източния фронт. Ескадра испански пилоти също се бори срещу Русия. Загубите на испанците възлизат на 4 хиляди мъртви и повече от една и половина хиляди затворници.

  А съюзниците ...

  Англосаксонците финансират Хитлер и го издигат на власт, за да бъде насочен във войната със СССР. Всички помнят кой е финансирал предизборната кампания на Хитлер, кой е строил рафинерии за петрол, кой е давал заеми на Хитлер, как е получавал американски военни патенти. Дори след избухването на Втората световна война американските инвестиции в германската икономика продължават.

  Американците не се нуждаеха от победа и това не е спекулация, а думите на Труман. Докато милиони умираха тук, те успяха да продадат оръжия на двете страни в диви обеми за злато, това е един вид клондайк. И тогава, според плана, те трябва да възстановят своето влияние над Европа след войната, изтощени от народите на Германия и СССР. Но след това СССР направиха бомба и англосаксонците започнаха да лаят.

  Ще засегна темата Lend-Lease.

  Американската помощ представлява приблизително 5-7% от общите разходи на СССР във войната срещу фашизма.
  Освен това не беше напълно безвъзмездна помощ. Още по време на войната в рамките на т. Нар. "Обратен лизинг"Вашингтон получи необходимите суровини на обща стойност почти 20% от материалите и оръжията, прехвърлени към него. По-специално от СССР са изпратени 32 хиляди тона манган и 300 хиляди тона хромова руда, чието значение във военната индустрия е изключително голямо. Освен това СССР плаща за съюзнически доставки със злато. По този начин само един британски крайцер „Единбург“, който е потопен от германски подводници през май 1942 г., съдържа 5,5 тона съветски благороден метал. Русия окончателно се отплаща по Lend-Lease едва през 2006 г.

  Основната част от оръжията и други материали (над 70%) са получени от Съветския съюз през 1944-1945 г., след радикална промяна в хода на войната.

  През 1942 г. по Lend-Lease за януари-октомври 1942 г. на СССР са доставени само 61 хиляди единици стрелково оръжие, 530 оръдия и минохвъргачки, 2700 танкове и самоходни оръдия и 1700 самолета. Докато съветската индустрия тази година произвежда 6 милиона единици стрелково оръжие, 290 хиляди оръдия и минохвъргачки, 25 хиляди танкове и самоходни оръдия и 23 хиляди самолета. Нещо повече, от ноември 1942 г., т.е. в разгара на битката за Кавказ и Сталинград и провеждането на операция "Марс" на река Ржев доставките на американско оръжие по някаква причина почти напълно спират.

  В продължение на 3,5 месеца от 1942-1943 г., когато битката при Сталинград се води на Волга, която е решаваща по време на цялата Втора световна война, по-малко от 40 кораба с ленд-лизингови товари идват в Мурманск и Архангелск един по един. Във връзка с това обстоятелство мнозина, включително върховният главнокомандващ на Червената армия на СССР - И.В. Сталин възниква основателно подозрение, че през цялото това време в Лондон и Вашингтон те просто са чакали в чия полза битката при Сталинград ще приключи.

  В същото време американските индустриални корпорации извършват доставки за нацистка Германия ...

  ... нефт, бензин, волфрам, синтетичен каучук ...
  Известно е, че при доставката на германския Вермахт са използвани 30% от всички гуми, произведени в Фабрики на Хенри Форд.

  Що се отнася до общия обем на доставките на Форд-Рокфелер до нацистка Германия, все още няма пълна информация за този резултат, тъй като това е най-строгата търговска тайна, но дори и това малко, което е станало собственост на обществеността и историците, дава възможност разберете, че търговията с Берлин през годините в никакъв случай не е отшумявала.

  Пример с безсмислено избито село
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...1%D1%82%D1%8C)
  останали са само печките
  https://www.google.bg/maps/place/Mem...4!4d29.7893962
  https://www.google.bg/maps/place/Mem...4!4d29.7893962

  друг пример
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90...BC%D0%BD%D0%B8
  https://www.google.bg/maps/place/Adz...3!4d36.5236578


  и понеже все някой ще скочи за Крим...

  Бившият вицепремиер при Елцин Михаил Полторанин говори за това как Елцин е изоставил Крим.
  Според него Москва планирала да сключи сделка с Киев, в резултат на което Русия ще вземе полуострова, а в замяна Украйна ще получи газ безплатно в продължение на десет години. В същото време регионът ще се превърне в "автономия, отворена и за двете страни", каза той.
  „Беше добра сделка ... Елцин не искаше. Той казва: „Защо да ни интересува този Крим, този Севастопол. Имаме свободни кейове в Санкт Петербург, ще прехвърлим флота там "" (в) Полторанин
  „Да нафиг нам этот Крым, этот Севастополь. У нас в Питере свободные пирсы есть, мы туда перебросим флот“» (с) Полторанин

  PS. Полторанин отдавна публикува книга „Власт в тротилов еквивалент“, където пише много от същото за „зората на нова Русия“.
  Можете да изтеглите книгата тук https://disk.yandex.ru/d/oSYt0LD4Ntj...B5%D0%B1%D1%8F
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-05-21 в 23:33.

 4. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Мнения
  779
  #6738

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Може би да се помнят онези 26 милиона жертви паднали в борбата с "цивилизованите европейци".....


  Пример с безсмислено избито село
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91...1%D1%82%D1%8C)
  останали са само печките
  https://www.google.bg/maps/place/Mem...4!4d29.7893962
  https://www.google.bg/maps/place/Mem...4!4d29.7893962

  друг пример
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90...BC%D0%BD%D0%B8
  https://www.google.bg/maps/place/Adz...3!4d36.5236578
  Да си припомним фактите

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,265
  #6739

  Отговор: Събитията в Русия.....

  nassko1
  Пропускаш две неща - вината на Полша(Англия, Франция и САЩ)...след което се стига до този дипломатически ход с цел печелене на време и една защитна зона...и кой започва войната.

  Нещо което може би не знаеш...САЩ и Англия когато залавят командването на Германия, бързат да ги екзекутират без съд и присъда(вероятно с цел, да не се разприказват за връзките със....), но СССР застава против това и искат съд - така започва Нюрнбергският процес. Нужните им инженери вече са филтрирани и изпратени в САЩ...Част от военнопрестъпниците бягат през Италия с помощта на католическата църква към латинска америка. САЩ и Англия вече са заети със студената война, отказали се да стартират плана за нова война на Чърчил срещу СССР.

  Херман Гьоринг го намират мъртъв в килията му - отровил се...
  https://www.jungewelt.de/artikel/402...-verloren.html
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-05-21 в 00:06.

 6. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Мнения
  779
  #6740

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Как са бързали да ги екзекутират, че това ми се губи.
  Kx и svetlio1 харесват това.

 7.  
 8. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  6,696
  #6741

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Ти не разбра ли, че на Ицето въпроси за Русия/СССР не трябва да задаваш.....вчера минаха някви железа по чп и още не му е спаднал
  justify и nassko1 харесват това.

 9. Senior Member Аватара на ccankov73
  Тук е от
  Apr 2013
  Живее в
  Разград
  Мнения
  3,642
  #6742

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Приапизъм викаш,а ...?

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,265
  #6743

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
  Как са бързали да ги екзекутират, че това ми се губи.
  Искали са, да ги екзекутират след няколко дни - без съд и присъда. СССР научава за това и протестира, като заявява, че иска съд. Съюзниците се съгласяват, защото се опасяват, че в противен случай съветите няма да изпълнят договореното.
  Така поемат контрола над западен Берлин. Тук също има интересен елемент. Първите две седмици СССР изхранва населението и организира медицински пунктове, а в същото време западните съюзници се правят на ударени - намират си здрави сгради за щаб и място за спане на войниците си, поставят контролни пунктове, но не поемат грижа за населението на тази част на града. Руснаците им казват - баста, така не става, ще си поемите грижите за местните. Съюзниците след кратък спор приемат.
  По онова време, Берлин се е превърнал в сборен пункт за бежанци от провинцията - всеки ден се точат километрични колони от хора към града. Вихри се спекула, проституция, кражби, а споровете често преминават в сбивания основно за храна и вода.

 11. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Мнения
  779
  #6744

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Искали са, да ги екзекутират след няколко дни - без съд и присъда. СССР научава за това и протестира, като заявява, че иска съд. Съюзниците се съгласяват, защото се опасяват, че в противен случай съветите няма да изпълнят договореното.
  Така поемат контрола над западен Берлин. Тук също има интересен елемент. Първите две седмици СССР изхранва населението и организира медицински пунктове, а в същото време западните съюзници се правят на ударени - намират си здрави сгради за щаб и място за спане на войниците си, поставят контролни пунктове, но не поемат грижа за населението на тази част на града. Руснаците им казват - баста, така не става, ще си поемите грижите за местните. Съюзниците след кратък спор приемат.
  По онова време, Берлин се е превърнал в сборен пункт за бежанци от провинцията - всеки ден се точат километрични колони от хора към града. Вихри се спекула, проституция, кражби, а споровете често преминават в сбивания основно за храна и вода.
  Това в коя сказка го прочете в Маша и Медведь ли.
  espace, Kx и svetlio1 харесват това.

 12. Pat
  Pat е офлайн
  Senior Member Аватара на Pat
  Тук е от
  Oct 2003
  Живее в
  Варна
  Мнения
  7,220
  #6745

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Прикачени изображения Прикачени изображения
  Gena_bs одобрява това.

 13. Member
  Тук е от
  Sep 2016
  Мнения
  599
  #6746

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Либералната лъжа за войната - колко съветски и германски войници всъщност са загинали?

  Oсновната лъжа за войната - „престъпното комунистическо правителство и глупавите съветски генерали засипаха германците с труповете на нашите войници“.


 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,265
  #6747

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
  Това в коя сказка го прочете в Маша и Медведь ли.
  Защо, ти от там ли учиш история?
  Това ли е версията ти ?
  https://i.redd.it/kxsk6ap6gs841.jpg

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9778448
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-05-21 в 20:27.


 15. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  6,832
  #6749

  Отговор: Събитията в Русия.....

  тоя приарпизъм яко заразен - гледай какво става в тая тема, почнаха да се надпреварват да си разказват мокрите сънища
  ... смех, голем смех
  Kx одобрява това.

 16.  
 17. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  3,722
  #6750

  Отговор: Събитията в Русия.....

  Оставете феновете (всъщност някои са си нормални хора с руско потекло и не всички са пишман българи "руски" патриоти) да си се радват на това, което обичат и почитат. За някои съветско-руските оръжия наистина са като фетиш. Както се казва - всеки луд с номера си.
  svetlio1 и justify харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Събитията в Украйна
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 4317
  Последно: 06-06-21, 19:32
 2. Събитията в Латинска Америка
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 472
  Последно: 06-05-21, 22:18
 3. Отговори: 6
  Последно: 13-01-15, 14:41
 4. Събитията в Хонг-Конг
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 8
  Последно: 07-10-14, 12:03
 5. Забраниха SMS-ите на латиница в Русия
  От Cko във форум Коментирай новина
  Отговори: 4
  Последно: 18-10-07, 12:36
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе