Резултати от 1 до 9 от общо 9
Like Tree2Одобрявам
 • 1 Post By hristoslav2
 • 1 Post By ivodivo

Събитията в Хонг-Конг

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,980
  #1

  Събитията в Хонг-Конг

  Хонг-Конг известен в Китай като Сянган
  Хонконг — Уикипедия

  А това е движението "окупирай центъра"
  讓愛與和平佔領中環

  За тези от вас, които не са в час със събитията/ а такива са над 50%
  https://www.google.bg/search?q=ocupa...cupy+hong-kong

  При управлението на Хонг-Конг от британците нямаше никаква демокрация. Нямаше никакви избори, а Губернаторът се назначаваше от Лондон. Избори в Хонг-Конг при британците никога не е имало, и това винаги се е считало за нормално. Ако е имало някакъв колегиален орган, това е бил местният конен клуб. Разбираемо е, че отглеждането на коне в центъра на такъв голям град където е пълно с небостъргачи е било скъпо. Така че, членството в този клуб изискваше определен имуществен ценз. Членовете му заработваха помежду си позицията - общественост на Хонг-Конг с участието на губернатора официално представящ британската корона. Това е и цялата демокрация. След освобождението от британците през 1995 година, в крайна сметка се появиха и избори. Вярно, не преки, а чрез колегия избиратели, но и в САЩ няма преки избори. Там е също с избиратели, вярно един избирател в щатите може да представлява 100 000 избиратели, в Хонг-Конг е далеч по-демократично - един избирател представлява 6000 избиратели. Кандидатите в Хонг-Конг преминават предварителен партиен филтър. Да в преходният период е така, но затова пък гарантира на Китай от риска на последствията от организирани отвън в Хонг-Конг цветни революции. Искането към Пекин, да отмени днес филтърът за кандидати, значи да искат от него, да благослови отделянето на Хонг-Конг, което е нереално. Но удивлява друго, САЩ са крайно зависими от Китай, преди всичко икономически. Например Китай държи в долари по-голямата част от своите златно-валутни резерви, или да вземем за пример американските инвестиции в китайската икономика. Защо дето се вика да се влиза в стъклена къща с хвърляне на камъни, или по-друг начин, защо маймуните да дърпат лъва за опашката. Какъв е смисъла? Какво възнамеряват и на какво разчитат САЩ? Как се стигна дотам?

  Цяла седмица витаеше нещо във въздуха...
  Полицията стои на дистанция но в Петък използва сълзотворен газ, не за да разпръсне демонстрантите блокиращи движението в града, а за да раздели двата лагера. В квартал Монког хиляди студенти възмутени от този чадърен протест, облечени със сини фанелки или накичени със сини лентички, се опитват да разчистят палатковият лагер и барикадите. Сами се наричат обикновенни жители които са се уморили да гледат как Хонг-Конг потъва в хаос. Летят бутилки има сбивания...

  Фактически, протестиращите носещи жълти лентички са блокирали деловият център на Хонг-Конг от 26 септември. За броени часове блокират улици, затворени са училища, банки, офиси, магазини. 3000 правителствени служители не могат да стигнат до работните си места..Всички те остават в капан сред тълпата. Щаб квартирата на правителството е в обсада. От губернатора Лян Джинг искат оставка, но той отказва. Администрацията е готова на диалог, но не и под натиска на улицата.
  Губернаторът отхвърли слуховете за въвеждане на армията...но поиска трите централни квартала да бъдат освободени за да може в Понеделник(днес) да се отворят училищата, а 7 милиона жители да се върнат към нормалният живот.

  На първи Октомври, министърът на външните работи Ван И, по време на посещение в САЩ се срещна с държавният секретар Джон Кери. Накраят Белият дом подкрепи протестиращите, а главният китайски дипломат обясни на САЩ, че Хонг-Конг не е негова работа.
  Във Уошингтън има China Town, но и в Хонг-Конг има американска територия макар и не толкова видимо, но присъствието и е далеч по-мащабно и взривоопасно за политическата система на КНР. Създадена е цяла мрежа от така наречените неправителствени организации. И всички под благородни лозунги: За свобода, За демокрация, За равноправие. Реално това са организации които се финансират от правителството, а пирамидата изглежда така.

  Министерство на финансите -> Агенция по международно развитие USAID, тази паралелна структура финансира -> Националният фонд за поддръжка на демокрацията NAD. Миналата година с 110 милиона долара. Но има и странични пожертвования от частни фондове. Държавната следа се губи окончателно, когато фондът разпределя парите помежду четири отделни структури(IRI, NDI, CIPE, Solidarity Center), които също раздават.. Никой и не скрива, че първа в Европа по ред е..Русия. Втори Китай, включвайки и Хонг-Конг, Тибет и Синдзян-уйгурският автономен район. Навсякъде се организират конференции, семинари, тренинги. На тях се разказва, как трябва да изглежда обществото, като се взема американският модел. Без да се отчитат историческите традиции, а това е опасно и разрушително.

  Една от основните площадки работещи със студентите в Хонг-Конг е
  Hong Kong-America Center с директор Мортън Холбрук - ветеран от американските служби..разузнаване. Дипломат с 40 годишен стаж, а фотографиите му в нета са много малко. Подробности за кариерата му трудно ще намерите. Известно е само, че е започнал да работи в разгара на студената война през 70-те години. Заемал някои длъжности в посолството в Тайван, 79-та помагал с отварянето на американското посолство в Пекин, а през 96-та го е оглавил. Когато започнаха протестите, Холбрук се е покрил. Никой журналист не успя да се домогне до него за коментар.

  Според мен откъсвайки Хонг-Конг, САЩ се опитват да разпокъсат цял Китай. Щом там има анти-правителствени демонстрации, значи ще има такива и по цял Китай..В съобщенията на американският център, фигурира още една известна персона - бившият зам. министър на отбраната и екс глава на световната банка Пол Уолфовиц... Явен нео-консерватор и поборник на идеята да се сеят идеи за демокрация навсякъде по света, в това число и с бомбардировачи. Китайските папараци утвърждават, че са го видели в залива Хонг-хонг, на яхта и в компанията на стар спонсор на протести - местният медиен магнат Джими Лай. А дясната ръка на Джими Лай е американец с интересна биография. Марк Саймън е родом от градчето Фолксчърч близо до Уошингтън. Баща му е сътрудник на ЦРА в оставка, а самият Саймън в миналото е служил в разузнаването на ВВС на САЩ. Специалист по подводници..Сега е бизнесмен и отрича връзка с ЦРА. Това, че САЩ прекалено отблизо следят ситуацията в Хонг-Конг се потвърждава и от доклад в Уикилиикс. https://wikileaks.org/ В съобщение от 4 януари 2010 година от консулството, подробно се оценяват перспективите на опозиционните сили....

  Ноу хауто си личи отдалеч. Там лидира поколението на мобилните телефони, За тях е най-новата програма Five Chat, тя позволява да се общува и да се координират действията, даже ако мобилната мрежа е претоварена или блокирана. Важното е да се намирате на разстояние не повече от 70 метра един от друг. Главното е, че отрано беше подготвена символиката - чадъри и жълти лентички. В ход е и старата отработена методика на Джийн Шарп. http://www.eurochicago.com/2012/04/1...o-dzhin-sharp/
  Пунктове от неговите пособия:
  198 - ненасилствени действия
  38 - марш
  42 - автоколона
  137 - стоене на място
  141 - гражданско неподчинение към несправедливите закони..
  Съдейки по всичко се прилага и старият метод видео - момиче плаче на площада качено в Ю-туб.
  Явно една от основните задачи на САЩ, е Китай постоянно да се занимава с малко вътрешни проблеми и така буквално за последните 2 години около Китай възникват цял ред малки конфликти(островите сенкаку..). Макар Китай да не е пълноценен участник спрямо кризата по повод Украина, очевидно е че е морално-политически симпатиите на китайското ръководство, са на страната на Русия. И тук идва въпросът: ако се удаде, Русия да отстъпи за Украина, то кой ще е следващият?? А отговорът вече е формулиран. Още през 2011 година, сенатор Макейн съпровождащ всяка една цветна революция, на форума в Халифакс обяви: падне ли Кадафи, след година и Асад няма да е на власт, арабската пролет това е вирус, който ще атакува Москва и Пекин..
  Личи си отпечатъка от действита на САЩ в различните "революции".
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-10-14 в 10:35.

 2.  
 3. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,513
  #2

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Детето беше това лято на състезание по математика там.
  Като чух преди седмица за вълненията се замислих, че извадихме късмет и се разминахме с размириците за щастие.
  Да му мислят малките, които ще ходят следващата година - егоистично или не, това е основното, което ме вълнува, гледам да пропускам световните проблеми покрай ушите си ако не ме засягат пряко, особено на другия край на света...

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,980
  #3

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Крис, има ли нещо случващо се зад граница от което да ти пука?
  Това е поредната цветна революция, чиито сценаристи са САЩ. Американците се опитват да натрапват своите виждания за демокрация без оглед на обстоятелствата, историческите традиции и жертвите.

  Барак Обама разтриса цялата планета...Защо Обама? Защото след време историците ще кажат - по времето на Обама...Обама винаги бяга от отговорността за грешно везтите си политически решения. А Обама ако поиска, може кардинално да повлияе на вектора на американската външна политика. Америка посява хаос там, където и е нужно. Финансово, дипломатически, информационно, организационно. Прави коалиции, като тази за бомбардиране на ислямска държава, но това е способ да се разпредели ответният удар от страна на терористите. Първо американците ги организираха и финансираха в Сирия, после те излязоха от контрола им, а сега когато САЩ решиха да ги бомбардират, то е нужно да се разтворят в някаква коалиция. Това е ясно на всички, както е ясно, че САЩ не се справят в ролята на гарант на планетарният ред. С ролята на защитник на човечеството. Несправяйки се, САЩ нарушават по свой начин глобалният социален договор, който по условие е наложен през втората половина на 20-ти век.
  По този договор - страните признаващи водещата и роля, много и прощават, но за това пък могат да разчитат на защита от нейна страна. Тоест американците обезпечават световният мир, а ние се престрояваме...САЩ е най големият нарушител на конвенции, а така прави света по-опасен. А така, въпреки конвенциите изисква все по-голямо подчинение. Да оценим размерите на щетите и да погледнем на картата..

  От изток на запад.
  Китай - против него всички средства са разрешени, но и него просто така не можеш да го превземеш - нужен е особен подход. За Хонг-Конг вече знаеш и вероятно ще следиш..
  В Киргизия подкрепиха революцията на лалетата, като резултат разположиха там своя военна база, когато в края на краищата ги посметоха от там, наситиха страната с хиляди подопечни им неправителствени организации. Всички - за демокрация..
  Афганистан унищожен като държава, превърнат в плацдарм за 9 военни бази - за увеличаване на настъпателната мощ в Евразия. САЩ не планират да изтеглят армията си напълно от там никога. Страната увеличи производството си на опиум 10 пъти и сега това е хероинова държава номер едно в света. САЩ не са против..
  В Армения, САЩ също се месят, напълниха я със свои местни неправителствени организации, чрез американските фондове, и мечтаят да откъснат страната от Русия..по украинският вариант.
  В Сирия, снабдявайки опозицията с оръжие и пари...предизвикаха появата на Ислямска държава. Сега започнаха да я бомбардират, както в Ирак така и в самата Сирия. При това без разрешението на Сирия.

  Тоест, схемата е една: в началото САЩ сами създават тероризма, раздуват го изпращайки главорези, а когато те излязат извън контрол..почват бомбардировките и САЩ организират поредният кръстоносен поход, който завършва с геноцид, гинат хора, кошмар, няма граници, няма права, нито състрадание.

  Но да продължим нашето пътешествие от изток на запад..
  В Турция за цялото време на дестабилизация на района, от Сирия са придошли над 1 милион човека..хуманитарна катастрофа. В Петък, премиерът Ердоган получи от парламента мандат за начало на сухопътна операция в Сирия и Ирак. Формално против Ислямска държава, но не трябва да се забравя, че Сирия за Турция е само изгубена в миналото част от османската империя. Обама знае какво ще стане..
  Либия беше разбомбирана..Лидерите разкъсани, а страната престана да съществува и я забравиха.
  Украина..Обама я доведе до задънена улица. Море от кръв и ненавист. А траекторията върви надолу..
  Европа е нахъсана за санкции срещу Русия. Настройвайки я с цяла гама от лъжи, като се започне със сваленият Боинг и нахлуването на руски войски в Донбас.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-10-14 в 10:27.
  VeleV.Klima одобрява това.

 5. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,513
  #4
  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Крис, има ли нещо случващо се зад граница от което да ти пука?
  Странен въпрос, защо само зад граница???
  Разбира се, че има, просто не по начина по който на теб ти пука.
  Интересувам се от проблеми, на които мога да влияя и от проблеми, от които завися аз или близките ми.
  Интересува ме дали имам кофа пред къщата си, а не дали Обама или Путин е откраднал парите за завод за преработка на боклука.
  Държавата е пълна с дървени философи, сведущи по всеки обществен въпрос от спорта, през политиката до космическите програми.
  Аз, въпреки, че също съм закърмен с комунистическия идеал 'специалист по всичко' не си падам по него.
  Привърженик съм на принципа, че ръководителят на отдел трябва да влага усилията си в това, поверения му отдел да работи максимално добре при зададените условия, а не да влага жарта си в опит да промени световния ред за да започне евентуално да работи по-добре.

  ПП - Този антиюесей памфлет няма особена връзка с темата, която сам си пуснал.
  И човек, повярвай ми - звучиш фанатично като сбор от мненията ти по политически теми, а фанатиците винаги губят връзка с действителността.
  За разумните хора отдавна отминаха зомбираните времена, когато имаше задължително лош и добър. Като лошия винаги беше лош, а добрия - добър.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,980
  #5

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Няма връзка между всички изброени революции и събития казваш ? Спри да гледаш само в канчето си, и се огледай наоколо...
  Другото от поста ти го оставям без коментар - иначе ще се обидиш.

  Китайският вестник Женмин жибао (Народен вестник)
  http://russian.people.com.cn/
  http://english.peopledaily.com.cn/
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-10-14 в 00:18.

 7.  
 8. kod
  kod е офлайн
  Administrator Аватара на kod
  Тук е от
  Jul 2000
  Живее в
  София
  Мнения
  8,513
  #6

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Спри да гледаш само в канчето си, и се огледай наоколо...
  Христослав, гледам изключително внимателно наоколо. Просто моето наоколо не включва политиката.
  Тук не мисля, че участват професионални политици, военни, така че нивото е изцяло аматьорско, изключая твоите интерпретации за световния ред.

 9. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,957
  #7

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Христославе сам ли си правиш постовете или някой ти спуска информацията?
  Прави впечатление пропагандния стил и едностранно отразени "факти" и винаги срещу запада!
  blue1 одобрява това.

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,980
  #8

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Гледам, чета, ровя се в нета...и така се натрупва информация. Естествено, че ще е едностранно, на базата на информацията съм си създал някакво мнение и го изразявам. Ти ако можеш...го опиши по друг начин. Съдейки по коментара ти, едва ли си запознат със ситуацията там в момента.

 11. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,957
  #9

  Отговор: Събитията в Хонг-Конг

  Бегла ми е представата щото повече ме вълнува нашата!
  Но едва ли е трудно да заключиш, че след като са опитали "прогнилия капитализъм" ще търпят дълго да им се налага "Светлото бъдеще" от социалистическо правителство!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Събитията в Украйна
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 4262
  Последно: 28-05-20, 11:16
 2. Събитията в Русия.....
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 6404
  Последно: 27-05-20, 20:11
 3. Събитията във Венецуела
  От hristoslav2 във форум Клуб Оксиморон
  Отговори: 461
  Последно: 27-03-20, 19:16
 4. Отговори: 6
  Последно: 13-01-15, 14:41
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе