Страница 177 от 247 ПърваПърва ... 127167175176177178179187227 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,641 до 2,655 от общо 3697
Like Tree1284Одобрявам

Европейски съюз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,365
  #2641

  Отговор: Европейски съюз

  100 000 мигранти са пристигнали в ЕС за една година само през Средиземно море..
  Статистика | Mеждународна организация по миграция
  https://www.iom.int/news/mediterrane...ths-reach-1989

  поредният откачен..
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7144802

  след поредицата от загуби на ученията на НАТО Тrident Juncture-2018 и 4 -имата ранени...бедите не спират
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7143857
  След нощният сблъсък с танкера"Сола", норвежката фрегата "Хелге Ингстад" , капитанът е издал заповед за изхвърляне на брега заради заплахата от пълно потапяне, ставайки първата жертва на ученията на НАТО до бреговете на Норвегия. 7 са ранените..
  "Хелге Ингстад" фрегата клас "Фритьоф Нансен" (5 кораба в серия), въведена в строя през 2009 година.

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-11-18 в 11:03.

 2.  
 3. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,874
  #2642

  Отговор: Европейски съюз

  България блокира ЕС да приеме Истанбулската конвенция
  Който си я е ратифицирал, да си я прилага у дома
  "Може да се каже, че България ще бъде причината целият Европейски съюз да не може да прилага Истанбулската конвенция."

  Това се наложи днес да признае от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Захариева участва в парламентарния контрол, а отговорът й бе в резултат на питане от един от най-отявлените противници на Конвенцията - депутата от БСП Иво Христов, прочул се не само с изкаването си, че 80 процента от българите са "дебили", а и с това, че "Властелинът на пръстените" е пропаганда на Запада срещу Изтока.

  Както е известно, за да се отърве от "горещия картоф" Истанбулска конвенция, породила много "за" и "против" не само сред обществото, но и сред партиите и сред самите членове на Министерския съвет, ГЕРБ реши да я даде на Конституционния съд за тълкуване. И очаквано, в унисон с настроенията на управляващите, КС излезе с решение, че Конвенцията противоречи на българската Конституция - признавала "трети пол". Четирима от членовете на КС излязоха с особено мнение и се разграничиха от останалите осем свои колеги. Но вследствие от решението на съда през март Министерският съвет оттегли от Народното събрание документа, внесен за ратификация.

  Конкретният въпрос на Христов днес бе има ли предприети действия от страна на правителството за оттегляне на подписа на Захариева, положен лично от нея в качеството й на министър на правосъдието през 2016 година. Тогава България подписа Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жени, каквото е пълното име на документа. Христов пита още каква ще е позицията на държавата при бъдещото обсъждане на предложението за ратификация на Конвенцията от Европейския съюз.

  "Бъдещо ратифициране на документа от ЕС ще ни задължи да прилагаме разпоредбите на Конвенцията. Ако тя стане част от правото на ЕС, решението на нашия Конституционен съд няма да има никакво значение", отбелязва Иво Христов.

  От отговора на Захариева стана ясно, че заради българската позиция ЕС в своята цялост няма да може да се присъедини към Конвенцията.

  На 1 ноевмри Съветът по европейски въпроси, който изготвя правителствените становища за съветите на ЕС е "взел решение, че няма как да подкрепим решението на Съвета на Европа относно включването от името на ЕС в Конвенцията поради решението на Конституционния съд", обяви вицепремиерът от трибуната.

  "Това ще бъде позицията, която България ще изрази на Съвета и което по процедура означава, че ще се спре присъединяването на целия ЕС към Конвенцията. Може да се окаже, че България ще бъде причина целият ЕС да не може да прилага Истанбулската конвенция. След като една от държавите изрази такова несъгласие и няма единодушие, няма как ЕС да я прилага", обобщи Захариева.
  Но все пак посочи, че националните държави, които вече са ратифицирали документа в парламентите си, могат да си го прилагат у дома.

  На практика България е единствената държава в целия Европейски съюз, която не ратифицира документа, опасявайки се от прокарване на "джендър идеологии", "трети пол" и пр. "нездрави сили".

 4. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  7,947
  #2643

  Отговор: Европейски съюз

  Тая пак лъже на парцали ...

 5. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,365
  #2644

  Отговор: Европейски съюз

  Тръмп се обиди на Макрон заради идеята за европейска армия
  https://www.actualno.com/america/try...ws_705312.html
  и една стара статия на Правда но част от нея изглежда актуална и днес

  Планы создания мировой американской империи уже достаточно разоблачены. Согласно этим планам, США собираются прибрать к рукам Европу, прочно утвердиться на Средиземном море, подчинить себе Ближний и Средний Восток и обеспечить себе полное и безраздельное господство в бассейне Тихого Океана.

  Государства становящиеся участниками Северо-атлантического блока, попадают не только в военную зависимость от США, но закабаливаются также экономически и политически. "План Маршалла" подготовил почву для Северо-атлантического блока. Северо-атлантический блок предусматривает дальнейшее расширение "плана Маршалла". Вывоз вооружений становится важнейшей статьей американской внешней торговли.
  "социално слаби" роми в ЕС. У нас също има десетки подобни роми с палати и коли, придобити с престъпна дейност, но НАП неще да ги провери.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7146010

  Лондонски банкери стоят зад най-голямата данъчна измама в историята
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7145939  Днес в Париж се проведоха събития по случай 100-годишнината от края на Първата световна война.  Первая Мировая. Самоубийство Европы


  https://colonelcassad.livejournal.com/4576363.html
  https://colonelcassad.livejournal.com/4576252.html


  Данните за шпионаж в Австрия в полза на Русия дошли от британските тайни служби
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7148173
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-11-18 в 15:45.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,365
  #2645

  Отговор: Европейски съюз

  Всички седят на дъжда и чакат Путин за общата снимка, а той закъснява с 10 минути и накрая минава пред тях сякаш приема парад

 7.  
 8. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,874
  #2646

  Отговор: Европейски съюз

  Един съвсем мъничък Путин. Снимката, която разсърди Кремъл
  Господарят на Кремъл искаше да закъснее зрелищно, но това му изигра лоша шега

  Той искаше да бъде голямата звезда на събирането на държавните глави в Париж в неделя. За да подчертае своето положение, руският президент Владимир Путин се погрижи да пристигне с немалко закъснение - след своите колеги от другите държави. Това обаче му изигра лоша шега, пише швейцарският Le temps.

  Подготвяната му поява, която трябваше да бъде забелязана от всички, не се състоя според замисъла на Путин, който е известен със склонността си към закъсненията.

  А Кремъл здравата се разсърди на една снимка, която обиколи медиите и социалните мрежи. На нея се вижда един много мъничък Путин, който протяга ръка на американския президент Доналд Тръмп, който вече е на подиума редом до останалите официални лица. Фотографията, направена от Лудовик Марин от "Франс прес", предизвика възмущението на привържениците на Путин, както и немалко саркастични коментари от неговите противници.

  Държавната руска агенция ТАСС, която отначало използва снимката в своите информации, трябваше спешно да я изтегли и да я махне от сайта си. За руските медии, лоялни на Кремъл, има негласно златно правило: президентът никога не трябва да изглежда по-нисък от хората, които са около него. Това е доста трудно за осъществяване като се има предвид, че Путин е висок 1,7 см, т. е. е с около 20 сантиметра по-нисък от Доналд Тръмп.

  Държавните глави на Турция, Китай и Беларус, с които руският президент се среща особено често, също очевидно са по-високи от него. Официалните фотографии обаче трябва да са направени под такъв ъгъл, че главата на Путин да е на същото ниво като тези на другите присъстващи, пише изданието.

  В социалните мрежи вече се появиха предположения, че сега "ще хвърчат глави". Путин често е осмиван, че използва обувки с ток и че се качва на платформи, за да изглежда по-висок. Публично известно е, че връзките с обществеността и протокола на Кремъл внимателно подбират хората, с които се снима президентът - те не трябва да са по-високи от него. Така на масовите снимки - сред народа - често могат да бъдат забелязани едни и същи лица, които в зависимост от случая са работници, предприемачи, ловци и т.н.

  VanDan, ayl и stainway харесват това.

 9. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  31,365
  #2647

  Отговор: Европейски съюз

  Малко инфо за прогреса на Северен Поток 2
  https://www.google.com/maps/d/viewer...QWBxEowrFkKwO2
  https://eadaily.com/ru/news/2018/11/...na-etoy-nedele

  Ако се намирате под натиск непременно ще мигнете
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-11-18 в 23:04.

 10. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,636
  #2648

  Отговор: Европейски съюз

  @Миткос,
  Пак някой тъп журналист се е престарал! Путин не подава ръка на Тръмп, а на хубавата му жена, гледайки я с премрежен поглед в бюста!

 11. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,386
  #2649

  Отговор: Европейски съюз

  Лесно може да се проследи във видеото, че Путин е на две стъпала по-долу от останалите, като при подаването на ръка стъпва за малко на първото стъпало, после пак на нулевото, и пак на първо при следващото ръкостискане, а чак накрая отивайки на мястото си се качва на второто на което са и всички....но това няма никакво значение за швейцарските дебили, които умират да покажат колко са прости....а българските - да ги цитират...
  Този пост е редактиран от Tommorow; 15-11-18 в 01:27.

 12. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,874
  #2650

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  @Миткос,
  Пак някой тъп журналист се е престарал! Путин не подава ръка на Тръмп, а на хубавата му жена, гледайки я с премрежен поглед в бюста!
  Точно така Лупус, подава ръка на хубавата му жена.
  А Тръмпи снисходително го потупва по рамото да не се срамува.

  Честно казано, мисля си, че няма нужда да го чоплим това, в смисъл, че не е интересно на никого ... , освен може би някой луд фен или пък на някой кремълски ПиАр, който са го нарочили, че е сгафил.

 13. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,874
  #2651

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  @Миткос,
  Пак някой тъп журналист се е престарал! Путин не подава ръка на Тръмп, а на хубавата му жена, гледайки я с премрежен поглед в бюста!
  Точно така Лупус, подава ръка на хубавата му жена.
  А Тръмпи снисходително го потупва по рамото да не се срамува.

  Честно казано, мисля си, че няма нужда да го чоплим това, в смисъл, че не е интересно на никого ... , освен може би някой луд фен или пък на някой кремълски ПиАр, който са го нарочили, че е сгафил.

 14. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  11,636
  #2652

  Отговор: Европейски съюз

  Това е по-интересно и си струва коментара:
  https://www.dnevnik.bg/evropa/evrope...bFfS3X6Xp6ZEhU
  MitkoS одобрява това.

 15. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  3,003
  #2653

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
  Лесно може да се проследи във видеото, че Путин е на две стъпала по-долу от останалите, като при подаването на ръка стъпва за малко на първото стъпало, после пак на нулевото, и пак на първо при следващото ръкостискане, а чак накрая отивайки на мястото си се качва на второто на което са и всички....но това няма никакво значение за швейцарските дебили, които умират да покажат колко са прости....а българските - да ги цитират...
  E-e-e Утро, умен човек си, но този инстинкт за моментално скачане на "СССР" амбразурата ти намалява аналитичните способности. Във въпросното писание не се акцентира, че Путин е лилипут, а че закъснението му (нарочно целящо да го направи важен) е било причина в един момент физически да не е на едно ниво с останалите в подреждането, а да се озове на 1-2 стъпала под тях. И съответно на снимката да изглежда още по-нисичък от действителността. И по-важното, че руските официални "дебили" са обърнали много повече внимание на тази ситуация от колкото се полага и са наредили снимката да се премахне от официалните медии.
  Kx, svetlio1 и stainway харесват това.

 16. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,386
  #2654

  Отговор: Европейски съюз

  Умен човек не би си губил времето да се занимава с това дали някой на някаква снимка изглежда по нисък, дебел, черен или с повече лунички от останалите. А за закъсненията му се е писало много:

  Владимир Путин закъснява често – и у дома, и в чужбина, независимо дали става дума за среща с британската кралица, с китайския премиер или с краля на Испания. В това обаче не бива да се търси политическо послание, просто графикът на руския ръководител е твърде натоварен и времето не му стига, обясняват негови приближени.
  Закъсненията му станаха тема на медиийни дебати през 2003 година, когато Владимир Путин – по онова време руски президент на посещение в Лондон – накара кралица Елизабет Втора да го чака дванадесет дълги минути. Печатът повдигна отново въпроса, след като испанският крал Хуан Карлос и съпругата му София го чакаха двайсетина минути привледеняващ студ в Мадрид през февруари 2006 година. При посещението му в Хелзинки в началото на юни финландската президентка Таря Халонен беше принудена да чака два часа руския президент.
  В Русия тези закъснения изглежда не изненадват никого: министри, хора на изкуството, журналисти – всички го чакат търпеливо, повтаряйки си руската поговорка „шефовете никога не закъсняват, тях са ги задържали в последния момент“. През април 2001 година той пристигна на Великденската литургия „десет минути след възкръсването на Христос“, отбеляза иронично тогава руската преса.
  „По-лесно е да се преброят събитията, които Владимир Владимирович (Путин) е започнал навреме“, казва говорителка на руското правителство. „Някои твърдят, че той няма усещане за време, но причината е по-прозаична – претоварен е с работа“, допълва тя.
  Според антуража му Владимир Путин, който оглавява правителството от май 2008 година, работи без да брои часовете. „Той навлиза дълбоко в проблемите, изслушва хората с внимание, без да ги прекъсва“, обяснява Герман Греф, управител на „Сбербанк“, една от най-големите руски банки и бивш министър на икономическото развитие. „Всеки си има стил и ние сме свикнали с неговия“, добавя Греф, един от най-приближените на Путин. „Закъснения ли? Та премиерът идва винаги за началото на всяка среща“, отбеляза веднъж говорителят му Дмитрий Песков.
  Акредитираните към министър-председателя журналисти го чакат по цели дни в резиденцията му в Ново Огарьово, край Москва, или в сградата на правителството, уплътнявайки времето си с някоя книга или с групови игри. „Той няма да дойде след по-малко от два-три часа, тъй като предишната му среща с губернаторите още не е започнала“, говореха си неотдавна те в централата на „Сбербанк“, където Путин пристигна с повече от три часа закъснение. „Това е неизбежно зло“, въздъхва Андрей Колесников, водещ журналист от всекидневника „Комерсант“ и съавтор на първата книга за Владимир Путин, основаваща се на поредица разговори с него. „Много пъти съм виждал как става това – неочакван телефонен разговор с някой държавен глава може да го задържи за час, и ето че целият му график се променя“, разказва Колесников.
  Манията му да закъснява не е от вчера, казва съпругата му Людмила, разказвайки за първите им срещи. „Да дойде на среща с час и половина закъснение беше нещо обичайно за Владимир Владимирович“, споделя тя в книга от 2002 година. „Още не мога да се примиря с това“, добавя първата дама. „За мен закъсненията винаги са били признак на неучтивост, но всеки път когато най-накрая влезе в залата, Путин излъчва такава енергия, че забравям за това“, доверява на свой ред кореспондентка на голяма американска медия.

 17.  
 18. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,874
  #2655

  Отговор: Европейски съюз

  Личната неорганизираност на който и да е, не е основание или извинение да бъде чакан от други след като вече има уговорена дата и час.
  Личната неорганизираност говори единствено за лична неорганизираност.
  И както се казва в такива случаи - тоя човек не може да подреди собствения си живот (в случая собствения си календар), а тръгнал да ми обяснява колко добре ще подреди моя живот ... смешки !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Французите имат най-дългите ****** в Европейския съюз?!
  От ru-boy във форум Коментирай новина
  Отговори: 40
  Последно: 05-08-16, 09:28
 2. Безпомощността на Европейския съюз
  От FearMe във форум Коментирай новина
  Отговори: 6
  Последно: 07-09-14, 18:36
 3. Отговори: 129
  Последно: 29-05-14, 12:22
 4. Малки европейски Нокрии
  От rist във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
  Отговори: 21
  Последно: 11-07-10, 07:15
 5. Intel в съюз с NVIDIA срещу AMD!?
  От DoRa във форум Коментирай новина
  Отговори: 0
  Последно: 21-11-06, 13:49
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе