Страница 195 от 200 ПърваПърва ... 145185193194195196197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,911 до 2,925 от общо 2998
Like Tree1016Одобрявам

Европейски съюз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,712
  #2911

  Отговор: Европейски съюз

  Джаки, нашата сграда е от 2000г. Както и на останалите 4 Районни центъра. До тогава бяхме в една съборетина наследство от Соца. И апаратурата ни не е Соц., дори Китай не е, но те не са никакъв Соц. Само КНДР е останал с класически Соц., в съчетание обаче с монархическа династия Ким. Невъзможен е комунизмът да се осъществи на практика в обозримо бъдеще. Това е утопия, пък ти бъди какъвто искаш.
  По Соца СССР наливаше на безценица горива, ресурси, оръжия. За това имахме космонавт и АЕЦ. И смея да твърдя за сметка на евтин и дори безплатен труд от определени категории - примерно Строителни войски и подобни, бригади и т.н. Но то благата не са неограничени и в един момент работата нямаше как да не се разпадне. Дори най-хубавият Соц. съществувал някога - Скандинавския започна да боксува. Ако не си живял тогава няма как да го разбереш от книжките.
  Феар, а в онези години такова понятие "критичност" дори не беше позволено, освен ако не е за нещо уронващо комунистическите идеали. То се прикри цяло масивно ядрено замърсяване, ти за критичност говориш. Точно в дните на Чернобил ни бяха засилили на военно обучение в Кайлъка.
  Този пост е редактиран от VanDan; 12-01-19 в 14:27.
  justify одобрява това.

 2.  
 3. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,367
  #2912

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  Продължаваш с лъжите и опитите за манипулации!
  Тук поне десет пъти съм писал, че съм работил при военните като цивилен научен работник в НИИ и никога н е съм бил "на служба". И аз като всички други съм пазарувал от кварталните магазини и пазари, а не от някакви измислени "специални" магазини, още по-малко за военни. На специализирани доставки бяха само членовете на Политбюро, за които се грижеше УБО.
  Очаквам да ми посочиш къде са били в София специализираните магазини за военни, за които ти знаеш, а аз даже не съм чувал.
  Посочи десетте пъти където си писал че си работил като цивилен. Не съм прочел нито едно такова. За сметка това съм чел много други твои постове подсказващи, че си бил военен.
  Може също да посочиш и къде съм писал за магазини за военни. Ето сега ще напиша нещо за пръв път - имаше такива магазини, поне що се отнася до военното облекло. В тях например лейтенантите можеха да си купят кафяви "кубинки" по мярка, които като модел и цвят обувки не се продаваха никъде другаде. И разбира се, цените на тези обивки в тези магазини бяха доста ... услаждащи се.
  Така или иначе, офицерските столове в поделенията по времето на социализма, изглеждаха по коренно различен начин от войнишките в същите поделения - и като хигиена, и като обзавеждание, и като меню което се яде. Едното беше кочина с алпака, а другото лъскав ресторант с порцелан.

  Както и да е, коментираме началото на тая същата тогавашна криза - твоята версия е, че тя е била 90, моята е че започна 86. Моята версия (за причините за кризата) е, че социализма не произвеждаше, твоята вероятно е "искахте демокрация, на ви демокрация" (написал съм "вероятно" и се надявам да ме опровергаеш). И тук да припомня, че през 90-91 правителството си беше на същата комунистическа партия с министър председател другаря Луканов. Така че, "искахте демокрация, на ви демокрация", става само за ... нещо подсказващо много силиций и калций.

  ------------------------------
  Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
  понеже току виж съм останал неразбран, да поясня
  скритото послание:
  бъдете активни -> имате нужда от много калории -> плюскайте снакс
  Изобразена е пирамида с различнни нива. Идеята е, че всяко по-долно ниво е по-голямо. Снакса е на върха и е най-малко. Най-голямото ниво е най-долното с въглехидратите.
  На картинка "пише" - бъдете активни и спазвайте баланса посочен според нивата - най-малко яжте снакс. (на мен така ми изглежда, че това е показано на картинката)
  И тука ще си позволя една моя (любителска) интерпретация, като предполагам VanDan ще потвърди в качеството си на човек с медицинско образование - яденето на снаксове не е вредно, в случай че не се злоупотребява с количествата. Човешкия организъм има нужда от прием на различни минерали, като един от най-важните е натрия. Приема на натрий е с храната във вид на различни натриеви соли, но основно като натриев хлорид (готварска сол). Натриевите йони в кръвта (в съответните граници на концентрации) си имат своите здравословни функции. Проблема не е дали имаш натриеви йони в кръвта, а дали си в границите на здравословните концентрации. ... Основната функция на натриевите йони е регулиране на кръвното налягане. Много натрий - хипертония, малко натрий - хипотония
  Този пост е редактиран от MitkoS; 12-01-19 в 14:08.

 4. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  3,503
  #2913

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
  Соца е обявен за престъпен режим.
  Сега разбрах, защо Боко се пени против комунизма и защо го е обявил за престъпен режим - защото през комунизма мафиотите, крадците и националните предатели като него, без много церемонии са ги тикали директно в затворнически лагери. Представяте ли си, ако Боко с Дянков по времето на комунизма бяха гепили милиард и 400 милиона от здравната каса, дали комунистите нямаше да ги осъдят и да ги направят каторжници в Белене или където там е бил наказателния лагер за тежки провинения?

  ----

  Реших да направя една справка и се оказа, че по времето на комунизма България е разполагала с огромна и мощна инфраструктурна, ресурсна и технологична база, която после е била окрадена, разграбена и подарена на безценица в чужди ръце десетилетие след падането на комунизма, от разни балъци като Иван Костов и пребоядисаните дърти партийни номенклатури - негови наследници , които сега са на власт, като Корнела от БСП, Боко от герб и обединените мафиоти.
  Не мога да не призная, че по времето на комунизма България е била технологично и ресурсно съизмерима с повечето западно-европейски държави.
  Тоест България е унищожена икономически не от комунистите, а от балъците след тях.

  Как Иван Костов разстреля българската индустрия чрез бандитската приватизация. Само фактите

  Управлението на Иван Костов – с него започна и приключи деиндустриализацията на България. Човекът, който разпродаде държавата на безценица, сега отново се е вторачил към властта и призовава българите да му гласуват доверие.Но причините да остане „с пръст в уста“ на изборите, са много и повече от основателни. А всяка една от тях е подплатена с неопровержими факти.Като този, че големият подем на РМД-приватизацията започна тъкмо по време на правителството на Костов.

  През 1998 година например една от гордостите на социалистическата индустрия – толбухинският завод „Добрич“ бе продаден на работническо-мениджърското дружество „Добрич 98″. То плати 266.6 хиляди долара – задължителните 10% от цената, пише вестник Банкеръ.После всички останали плащания бяха преустановени, предприятието спря да работи, активите му се оказаха недостатъчни, за да покрият натрупаните задължения и се стигна до фалит. Сега се чака на територията му да „цъфне“ нов търговски център.Може би най-христоматийните примери за скандални раздържевявания по схемата на РМД-тата, за които се изписа и изговори много през годините са тези на Винпром „Дамяница“ и завода „Каолин“.


  Първото дружество е включено в списъка за приватизация през лятото на 1997-а и договорът за продажба на РМД „Изба Дамяница“ е подписан още в края на същата година. Без общо събрание и без правоимащите от РМД-то изобщо да разберат, акционер във винпрома става един от издателите на вестник „Капитал“ – Филип Харманджиев, който е назначен и за изпълнителен директор. Изискването за две години служба е заобиколено с издаден документ, в който се казва, че Харманджиев е бил експерт в „Дамяница“. А защо тогавашното министерство на промишлеността намалява чрез анекс цената на сделката наполовина – от 3 млн. на 1.5 млн. щатски долара, сигурно завинаги ще остане загадка за широката публика. Няма да се спираме и на факта, че в избите на „Дамяница“ за новия собственик остават 2 400 000 бутилки вино, всяка на цена от 1-2 долара. По-важното е, че според закона новият собственик е трябвало да плати още в деня на сделката 10% от цената, или 150 хиляди долара, но са дадени само 60 хиляди, а остатъкът е изплатен по-късно с дългосрочни държавни облигации.От регистъра за следприватизационен контрол пък се разбира, че цялата сума от 1.5 млн. долара е платена окончателно на 22 декември 2000 година, но не се посочва по какъв начин е станало това, пише Банкеръ.Явно заварените бутилки са осигурили добри приходи. Същият този регистър разкрива и една друга любопитна подробност – приватизаторът не е изпълнил нито един от ангажиментите си за инвестиции в периода 1998-2002 година. Само че всички съдебни дела по въпроса стигат до задънена улица и държавата не получава никаква компенсация.Междувременно всички мажоритарни притежатели на акции в „Дамяница“ са изхвърлени от голямата игра с неколкократно увеличение на капитала за сметка на големите шефове.Впечатляващ удар е и сделката за „Каолин“. Схемата, която се прилага, е почти същата.

  Още през 1997-ма единственото по рода си на Балканите предприятие за полезни изкопаеми е изискано от известната белгийска фирма „Сибелко“, която дава добра цена – 20 милиона долара, за учестието си в съвместно дружество заедно с държавата. Но вместо да привлече стратегическия инвеститор и да вкара в хазната сериозната сума, кабинетът на СДС решава да даде „Каолин“ на братята Иво и Александър Прокопиеви и на няколко техни съдружници. Договорът с РМД „Каолин 98″ е сключен на 10 януари 2000-та. Тогава 75% от завода са продадени за смешните 7.2 млн. лева като в брой са платени едва 10 на сто, а останалото е издължено с компенсаторки.Следват няколко увеличения на капитала и само за година компанията на Иво Прокопиев „Алфа финанс холдинг“ става собственик на 83.33% от „Каолин“, а РМД-то отива в седма глуха с едва 12.5 на сто.Такива сделки по време на синьото правителство има много. Но всички опити някой да се зарови в тях и да потърси отговорност за безогледното ограбване на държавата все пропадаха.

  През 2002-ра година прокуратурата откри нарушения в РМД раздържевяването на едни от най-големите български предприятия – „Арсенал“ – Казанлък, „Хлебна мая“ – Русе, ОЦК – Кърджали, „Хемус ер“ – София, „Елните“ – Несебър, хотелите „Санкт Петербург“ в Пловдив и „Средец“ в Слънчев бряг.Малко по-късно държавните обвинители се заеха и с приватизацията на обувния завод „Добрич“ и „Каолин“. Но реален резултат така и не последва. Делата или завършваха с оправдателна присъда , или бяха забутвани някъде по архивите.Същите съмнения за игра с нагласени карти има и при останалите сделки, но и при тях нищо не е доказано.

  На челно място в „списъка“ безспорно е друга гордост на социалистическата металургия – „Кремиковци“. Комбинатът бе „продаден“ по време на кабинета „Костов“ /14 юни 1999 година/, на „Дару Металс“ АД /по-късно преименувано на „Финметалс Холдинг/ за символичната цена от 1 долар срещу обещания да покрие дълговете му, оценени тогава на 645 млн. лева и да инвестира още 300 милиона долара през следващите 6 години. Почти нищо от тези големи заявки не бе изпълнено, пише Банкеръ. А след серия промени в собствеността съмнения за източване и бързо забогатяване на хора от ръковоството му през 2011-та „Кремиковци“ бе даден за скрап на „Елтрейд къмпани“ срещу 316 млн. лева.  Много по-откровен бе обирът на „Авиокомпания Балкан“. Националният авиопревозвач беше продаден на израелската „Зееви груп“, собственост на Гад Зееви, на 30 юни 1999 година. Договорената цена бе повече от скромна – 150 хиляди лева, а обещаните инвестиции – 100 млн. долара.Но се оказа, че израелецът със звучното име е специалист по ликвидация на подобни дружества, а не по оздравяването им. Скоро след „операцията“ полетите на „Балкан“ бяха спрени. При продажбата авиокомпанията имаше 18 самолета Ту-154, а година и половина по-късно – само един.Малките пътнически и товарни самолети също бяха разпродадени, както и слотовете по международните летища. По експертни оценки Гад Зееви е спечелил над 300 млн. долара от цялата работа. Но така и не бе потърсена отговорност от продавачите, позволили да се стигне до катастрофата с превозвача. Поне се отървахме „сухи“ от 12-те иска, които нахалният евреин заведе срещу страната, претендирайки за неустойка от 250 млн. долара.  Кабинетът „Костов“ ще се запомни и с продажбата на „Нефтохим“ ЕАД на руската „Лукойл“ срещу 101 млн. долара. Наистина тя е повече от успешна, ако я сравним с разграбването на плевенската рафинерия „Плама“ – единственият нефтохимически комбинат в света, доведен до фалит.В момента „Нефтохим“ работи добре, снабдява страната и региона с гориво, отчита печалби и внася немалки данъци в хазната. Но е почти пълен монополист на пазара на течни горива у нас, което в определени ситуации, както неведнъж вече видяхме, се оказва сериозен негатив.Като говорим за Костовата приватизация, не може да подминем и тазседмичното словоизлияние на бившия му партиен съратник Едвин Сугарев, който публично запита: „Кой продаде „Електроимпекс“ на Борислав Дионисиев, „Машиноекспорт“ на Петър Манджуков, „Булгарлизинг“ на Димитър Тадаръков и „Химимпорт“ на ТИМ?“

  Как Иван Костов разстреля българската индустрия чрез бандитската приватизация. Само фактите | socbg.com


 5. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,972
  #2914

  Отговор: Европейски съюз

  Не е нужно да продължаваш да досаждаш с неща, от които нямаш преки впечатления (очевидно). По твоята логика преди 1944г. сме имали няколко самолетни фабрики - и?
  И преди бях писал, но явно е някаква тенденция -20-30 годишни да ми обясняват как било преди 30 и нагоре години и колко било хубаво - ай сиктир ... да ме извинявате!


  А темата беше?
  Kx, ivodivo и nassko1 харесват това.

 6. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,367
  #2915

  Отговор: Европейски съюз

  Нещо за Техноимпекс няма ли да кажеш ? (въпроса е към Jack Krauser)

  Масовата приватизация, като нормативна база (закони, правилници, процедури), беше дефинирана и разработена и стартирана по времето на правителството на Жан Виденов, с мнозиство на БСП в Парламента. Основната уродливост беше далаверките с "работническо-мениджърски дружества" и беше измислени от комунистите в онзи период. (другата основна уродливост - заменки с компенсаторни реституционни бонове, май дойде по-късно). Комунистите не можаха да изкарат мандата си - заради лакомията си, чрез необезпечени кредити бяха източени банките, като кръга "Орион" близък до Жан Виденов имаше сериозна заслуга за това. Така че, следващото правителство на Иван Костов, продължи с приватизацията по начина по който беше вече започната, защото в онзи период имаше свръх-спешна нужда от приватизация във всичките бивши соц.страни. ... По същото време, същия вид приватизация отдавна беше извършена в Полша, Чехословакия, Унгария.

  -----------------
  Сигурно на някой от по-младите му е чудно защо пиша за "свръх-спешна нужда от приватизация във всичките бивши соц.страни в онзи период".
  Накратко - лъскавите картинки на държавни предприятия от началото на 80-те, нямат нищо общо с действителността на държавните предприятия след 1992.
  След "смяната" на режима през 1989, се видя, че тези предприятия са обективно некурентноспособни заради дотогавашната планова непазарна икономика и субективно лошо управляни - имаше умишлено създадени схеми (създадени от червени партийци и ДС функционери, бивши и настоящи) на източване чрез частни фирми на входа и изхода на държавните предприятия (най-типичен пример - Кремиковци), имаше източване на валутните сметки в чужбина на ВТО-тата чрез "лукановите куфарчета", имаше сложени подходящи директори (ДС+червени партийци), които да източват и замитат следите.
  И по съвсем естествен път, след 1989 държавните предприятия бързо загубиха пазарите си и натрупаха дългове. Фалиралата държава не можеше да продължава с дотациите и затова се търсеше спешната приватизация
  Този пост е редактиран от MitkoS; 12-01-19 в 15:19.
  Rado Smilkov одобрява това.

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  2,712
  #2916

  Отговор: Европейски съюз

  Джаки написах ти вече - всичко беше "подарък" от СССР. Но торбата с подаръците не е бездънна като на "дядо Мраз" (нямаше Коледа) и "папуто" на аванта в един момент свърши. И СССР рухна. И Соц.олигархиите от Соц.лагера си проектираха преминаване към "демокрация", като те вече да са капиталистите. Някъде не им се получи плана, но у нас се осъществи с пълна сила. То и за това докато у нас вирее "нали искахте демокрация - на ви демокрация" и "дружбата със СССР (Русия) е като въздуха и водата за всяко живо същество", такава ще ни е и демокрацията. Тези чугунени лозунги не са на особена почит в Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Словения, Хърватия и за това ни дръпнаха толкова. Дори и в Румъния не виреят толкова и тях ще ги гоним...
  Въобще не трябва да обсъждаме подобни теми. Като някакъв счупен грамофон се повтаряме отново и отново...

 9. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  3,503
  #2917

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
  Не е нужно да продължаваш да досаждаш с неща, от които нямаш преки впечатления (очевидно). По твоята логика преди 1944г. сме имали няколко самолетни фабрики - и?
  И преди бях писал, но явно е някаква тенденция -20-30 годишни да ми обясняват как било преди 30 и нагоре години и колко било хубаво - ай сиктир ... да ме извинявате!
  Ти като имаш впечатления я кажи, ако при комунизма някой открадне милиард и четиристотин милиона лева от бюджета за здравеопазване какво щеше да се случи с него, или ако циганин потроши от бой военен, какво щеше да се случи с него...
  Gena_bs одобрява това.

 10. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,972
  #2918

  Отговор: Европейски съюз

  Ти тия сегашните "капиталисти" от къде мислиш са им парите - от закуски или от спестено при социализма при заплата 120-160лв ?

  Икономиката си беше слон с глинени крака - неефективно, енергоемко и некачествено (в по-голямата си част) производство с осигурен пазар и нулева конкурентоспособност ...
  Стига си се връзвал на тия простотии - мрънкаш срещу ББ , ама постоянно си на кукичката му и на аверите "политици"- не ти ли е направило вече впечатление, че подобни "етнически" недоволства се пръкват като наближат избори ? Тия колиби са от поне 20 год. там и във всички останали градове и села , но никой не ги бута докато не потрябва за ПР акции.
  Сега и патрЕоти и ДПС ще си напомпат взаимно процентите и след изборите пак същото .

  И какво значение има кой (циганин или не) е потрошил някой - като е военен да не би да е по-различно престъплението ? Ония дебили дето потрошиха човека след спречкване на пътя с какво са по-различни от тия цигани и какво по-точно им се случва ?

  Не ви/ни е виновен някой друг - едни и същи неща ги пишем през пост - сами сме си виновни , като няма правосъдие и правораздаване - така ще е ...
  Kx одобрява това.

 11. Member
  Тук е от
  Sep 2018
  Мнения
  524
  #2919

  Отговор: Европейски съюз

  Това е сбърканато управление на ЕС.
  Върховенство на правните актове на ЕС над националните правни актове.
  Мангалите директно ги побарва военен съд щом има участие на военослужещ.
  И не някакви шибани организации да ми скачат и говорят за права.съд.....
  Принципа Повече Европа и по-малко национална държавност почва яко да куца и ще си покаже рогата.
  Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 12-01-19 в 16:04.
  Gena_bs одобрява това.

 12. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,972
  #2920

  Отговор: Европейски съюз

  И сега ако обясниш поради каква причина трябва "военен съд" еле пък какво общо има ЕС с криминално деяние и прилагане на правораздамване ...

  Нали това пиша - не е проблема, че някой бил мангал, военен или политик - проблема е че никой в тая държава не си гледа работа и само мрънка и гледа в канчето на другия .
  Kx одобрява това.

 13. Member
  Тук е от
  Sep 2018
  Мнения
  524
  #2921

  Отговор: Европейски съюз

  Само се чудя в кой свят живееш?
  Нещо подобно,ако се случи при онези , най-демократичните,дали ще има граждански съд,ама единия бил непълнолетен,адвокати,журналисти...,ще си получат заслуженото по бързата процедура.
  Мислиш ли,че нещо подобно може да се случи/български цигани/ да бият полицаи и военни в Германия,Австрия?
  На място ще ги отстрелят като кучета!
  Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 12-01-19 в 16:28.

 14. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,972
  #2922

  Отговор: Европейски съюз

  Какъв военен съд, кви пет лева ...


  ... и темата отново отиде у ряката

 15. Member
  Тук е от
  Sep 2018
  Мнения
  524
  #2923

  Отговор: Европейски съюз

  Темата не е у ряката!
  Точно заради изсипани европейски пари, разни организации, западни псевдолиберали-гейове и наши,над 50% от тази сган си мисли,че може да прави всичко и е недосегаема през последните 30 години.

 16. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  8,972
  #2924

  Отговор: Европейски съюз

  ЕС ли ни е виновен, че кметове, съдии, полицаи и институции (абе всеки в тая държава) не си гледат работа

  ... е не'ам нерви и време да пиша едно и също ..., който иска да си повтаря мантрите, че все някой друг ни е виновен ...
  Kx одобрява това.

 17.  
 18. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,001
  #2925

  Отговор: Европейски съюз

  Никой в нашту катун не желае нещата да се случват. Не видите ли, че всеки е овъргалян в някакви схеми...всеки, от редовия с неговите си мънички врътки, до олигарха с неговите офшорки....затова "пожарът на бунта" НЕ гори....всеки си врътка схемите и статуквото напълно ни устройва....
  svetlio1 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Французите имат най-дългите ****** в Европейския съюз?!
  От ru-boy във форум Коментирай новина
  Отговори: 40
  Последно: 05-08-16, 10:28
 2. Безпомощността на Европейския съюз
  От FearMe във форум Коментирай новина
  Отговори: 6
  Последно: 07-09-14, 19:36
 3. Отговори: 129
  Последно: 29-05-14, 13:22
 4. Малки европейски Нокрии
  От rist във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
  Отговори: 21
  Последно: 11-07-10, 08:15
 5. Intel в съюз с NVIDIA срещу AMD!?
  От DoRa във форум Коментирай новина
  Отговори: 0
  Последно: 21-11-06, 14:49
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе