Страница 216 от 224 ПърваПърва ... 166206214215216217218 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,226 до 3,240 от общо 3347
Like Tree1178Одобрявам

Европейски съюз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  486
  #3226

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  1. Инвеститора ще е по-скоро политически. Няма да е икономически, защото държавата не дава никакви гаранции и преференции за проекта.
  2. Каква част от необходимото оборудване е закупена и каква не? Това което не е налично, може да се поръча като съвремен подобрен вариант- парни турбини, генератори, трансформатори, системи за сигурност и контрол....
  4. Няма да закопаваш повече пари - държавата участва с реакторите, терена, проекта и неговите разрешителни + построеното до момента. Всичко останало се поема от инвеститора.
  Пак ни взе за мезе, и кой е политическия инвеститор ? Русия или Китай и ще го направи зашото ...
  1. Ще спечели ? какво пари няма да са
  2. Много ни обича ...;-)


  Ще има още закопаване , най-малкото за консултанти, подстанции и далекопроводи, съхраняване на отработено гориво , най-вероятно до последните 2 няма да се стигне защото първото е най-сладко , една камара хартия и се прибират милиони.
  Ако все още вярваш на Бойко то си тежък случай, той си мени мнението като мартенско време. АЕЦ Белене е поредната схема за ограбване на държавата нищо повече.

 2.  
 3. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  5,540
  #3227

  Отговор: Европейски съюз

  Малко да те поправя - написал си
  АЕЦ Белене е поредната схема за ограбване на държавата нищо повече.

  А всъщност е
  АЕЦ Белене е поредната схема за ограбване на данъкоплатеца нищо повече.

  Държавата е един от участниците в грабежа - тя осигурява условията за грабеж и без нейното участие той не може да се случи.
  svetlio1 одобрява това.

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,093
  #3228

  Отговор: Европейски съюз

  Kx
  1. Е като не ставате за друго... по скоро Китай.
  2. Печели не само пари, но и лост за влияние в региона. Китай от години участва в строителни обекти на балканите - жп линия, магистрала - в Хърватия, Албания, Сърбия
  3. Китайците са прагматици и гледат първо икономическият си интерес

 5. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  486
  #3229

  Отговор: Европейски съюз

  До сега китайска инвестиция в България не съм видял ( освен магазини), много приказки ама като се стигне до даване на пари и се изпаряват.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,093
  #3230

  Отговор: Европейски съюз


 7.  
 8. Infraction Users
  Тук е от
  Sep 2018
  Мнения
  797
  #3231

  Отговор: Европейски съюз

  Ама трябва да се връщат.
  То безплатен обяд няма.
  Някои хора си мислят,че Брюксел дава гьотаре евра, безвъзмездно за щракане на пръсти.

 9. Senior Member Аватара на stainway
  Тук е от
  Sep 2017
  Живее в
  Хага
  Мнения
  1,714
  #3232

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Бъркаш! Реактора е парогенератора. В него се образува прегрята пара, която преминава през топлообменник към втори контур, чиято пара задвижва турбините.
  Няма проблем, като купувач да си проектираш АЕЦ според наличното оборудване.
  Ааа там само с конкурс... Първо проверка по адрес, дали употребяваш квалитетни питиета и мезета - демек дали водиш "здравословен" начин на живот и тогава ако те одобрим...


  1. Инвеститора ще е по-скоро политически. Няма да е икономически, защото държавата не дава никакви гаранции и преференции за проекта.
  .
  Стоя поправен-имах в предвид турбината може да е някакво друго производство.
  Напитките ми са качествени, както и мезетата-напълно разлагащ се буржоазен начин на живот
  1,Няма токова животно-политически инвеститор-освен ако няма да се бърка в политиката на държавата
  Ако ще се прави-най-добре да се прави от държавно дружество. Парите са в момента почти безплатни.

 10. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  15,587
  #3233

  Отговор: Европейски съюз

  на няколко пъти повтаряш "парите са почти безплатни"

  позволявам си да мисля, че не си икономист, защото всеки добър икономист знае, че цената на парите няма нищо общо със състоянието на икономиката, а е решение, което се взима на ниво централна банка, а понастоящем на планетата, на която живеем, се официализира от лицето Джером Пауъл, а се взима от едни други лица

 11. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  486
  #3234

  Отговор: Европейски съюз

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Е аз какво ти казвам.
  Китайските ‘инвестиции’ са гарантирани държавни заеми (т.е. трябва да се връщат). Строителните работи задължително се извършват от китайски фирми и работници, т.е. парите не остават в местната икономика.
  Нещо не се връзва с политическата ти инвестиция, без задължения от страна на България. За да дойдат китайците България трябва да им гарантира възвръщаемост на инвестицията, тоест риска от безумието нов АЕЦ си е изцяло за наша сметка.
  ПС не видях и една "инвестиция" на Китай в България

 12. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,093
  #3235

  Отговор: Европейски съюз

  Инвеститорът предварително си е направил добре сметката с възвращаемоста, щом е проявил интерес...Ток за България, Сърбия, Босна, Македония, Гърция...Китай с цел да заобиколи европравилата, предпочита да инвестира в страни нечленуващи в ЕС. Затова ни заобикаляше и инвестираше в страните от западните балкани. Има и една -две в Гърция...
  Китай в замяна на инвестицията в АЕЦ Белене, може да поиска нещо, което няма да се обяви официално по медиите. Може да са уговорки или ходатайстване за подкрепа на техни проекти в ЕС...Купуване на тяхно оборудване за наши национални проекти...партньорство в техни международни проекти....вероятности много. Политиката и бизнеса често вървят ръка за ръка и за това ти пиша, че инвеститорът ще е по скоро политически.
  https://lenta.ru/news/2019/03/14/nord/
  «Газпром» придумал, как вывести строящийся газопровод «Северный поток-2» из-под действия Газовой директивы Евросоюза (ЕС), направленной против российского концерна, пишет Financial Times.

  В корпорации намерены создать отдельную компанию, которая будет выполнять функции оператора газопровода на небольшом участке протяженностью около 50 километров на входе на территорию ЕС.


  Сейчас оператором выступает зарегистрированная в Швейцарии Nord Stream 2 AG, полностью принадлежащая «Газпрому». Она рискует попасть под действие Газовой директивы ЕС, запрещающей владеть газопроводами на территории союза поставщикам газа.

  Директива пока не утверждена. В последние несколько месяцев она служила поводом для разногласий между членами ЕС. Главным защитником «Газпрома» и «Северного потока-2» выступала Германия.

  «Северный поток-2» должен быть запущен в конце 2019 года. Проект предполагает строительство двух ниток газопровода по дну Балтийского моря до Германии. Мощность трубопровода составит 55 миллиардов кубов газа в год. Против проекта выступают США, а также Украина и прибалтийские страны, которые опасаются снижения транзита газа через их территорию. Вашингтон лоббирует поставки собственного сжиженного природного газа (СПГ) и неоднократно грозил санкциями участникам российского проекта.

  Новото юридическо лице ще притежава и управлява малка подводна част от газопровода в териториалните води на Германия. Докато правилата на ЕС ще обхванат и този участък, останалата част от Nord Stream 2 (почти 1,2 хил. Км през Балтийско море) ще остане извън юрисдикцията на ЕС. Собствениците на това юридическо лице ще бъдат същите. както на основният тръбопровод.


  Така че, третият енергиен пакет:
  а) се отнася само за експлоатацията на газопроводите, но не и за тяхното изграждане, следователно не може да блокира изграждането на газопроводи,

  б) не забранява дори на "монополистите", като "Газпром", да оперират с 50% от капацитета на газопровода, а други 50% да бъдат запазени за други фирми.

  в) ако няма други доставчици, желаещи да използват газопровода, или ако има спешна нужда, ЕК позволява 100% от капацитета на тръбопровода да се използва дори от „монополисти“ (същият първият „СП-1“ се използва 100%)
  Той урегулира само вътрешния транзит на газ между държавите-членки на ЕС. Следователно газопроводът OPAL попадна под регулирането на това законодателство. Мнението на повечето страни от Западна Европа, че Третият енергиен пакет не регламентира външни тръбопроводи към ЕС, както и най-вече морските.

  В същото време, ЕС планира да въведе директива, която забранява владението на собствени газопроводи на територията на Съюза от доставчиците на газ (но изключения няма да определя ЕС, а страните през чиято територия преминават съответните газопроводи. В този случай това ще бъде Германия и тя ще я забрани само ако не иска да купува газ, но това няма да се случи.

  Между другото, тази директива все още не е одобрена. Поправките в законодателството на ЕС, се правят от Съвета на ЕС, където блокиращи квоти, притежават Германия, Австрия, Франция, Холандия - поддръжниците на проекта, но срещу акта са само Естония, Литва, Латвия и Полша
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-03-19 в 11:56.

 13. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  486
  #3236

  Отговор: Европейски съюз

  Заобикалянето на европравилата сигурно ти звучи много позитивно, но на мен не.
  Относно възвръщаемостта , тя не е станала по-добра от преди 10 години, когато се отказаха наистина сериозни фирми и само едни пари отидоха за консултанти.
  Това че китайците могат да поискат нещо друго тайно , не го прави по-евтино за нас, напротив, със сигурност ще ни струва доста по-скъпо от официално обявени договори.
  В следващите 25-30 години нямаме нужда от нова базова мощност и сега АЕЦ Козлодуй произвежда 1/3 от ел.енергията в България.

 14. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  15,587
  #3237

  Отговор: Европейски съюз

  аз пък смятам, че имаме нужда, защото аз смятам, че въглищните трябва да бъдат спрени (макар да знам, че не е възможно)

  махнем ли скъпия кюмюр и заменим ли го с евтин АЕЦ, може пак да сме със същите мощности, но...

  за да не продължавам, ще попитам тук противниците на атома, което веднага ги прави поддръжници на кюмюра, дали някога са пребивавали повече от 3 часа в близост до сериозни замърсители като в димитровград, девня и др.под. (естествено, че в миналото, сега е планински въздух заради спрените промишлености) ?
  VanDan одобрява това.

 15. Kx
  Kx е офлайн
  Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  486
  #3238

  Отговор: Европейски съюз

  Кюмюра трябва да го махнем спор няма , но АЕЦ-а не алтернатива. Нито тока му е евтин (както се опитваш да ни внушиш между другото), нито е екологичен , нито е възможно 2/3 от ел. енергията да е от АЕЦ.
  Посоката я писах, възобновяеми източници , ПАВЕЦ и газови централи .

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  30,093
  #3239

  Отговор: Европейски съюз

  Поредните безумни санкции за украинската провокация в керченският пролив
  https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...3:FULL&from=BG
  https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...3:FULL&from=EN

 17.  
 18. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  15,587
  #3240

  Отговор: Европейски съюз

  не внушавам, а съм реалист

  я кажи колко евтино ще излезе след 20-30 години подмяната на елементите на един фотоволтаичен парк?

  бих бил с 4 ръце "за" зелената енергия, но при средно КПД <20% на панелите, зависимост от климата и колко мангала ще хвърлят камъни по тях, не ги виждам като адекватна алтернатива...
  просто науката ни не е дорасла, за да осигури надеждна енергия от подобни източници

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Французите имат най-дългите ****** в Европейския съюз?!
  От ru-boy във форум Коментирай новина
  Отговори: 40
  Последно: 05-08-16, 10:28
 2. Безпомощността на Европейския съюз
  От FearMe във форум Коментирай новина
  Отговори: 6
  Последно: 07-09-14, 19:36
 3. Отговори: 129
  Последно: 29-05-14, 13:22
 4. Малки европейски Нокрии
  От rist във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
  Отговори: 21
  Последно: 11-07-10, 08:15
 5. Intel в съюз с NVIDIA срещу AMD!?
  От DoRa във форум Коментирай новина
  Отговори: 0
  Последно: 21-11-06, 14:49
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 15 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе