Две минути мълчание, 14 юли, 14 часа
В четвъртък в 14 ч. България ще се присъедини към всички европейски страни и ще почете паметта на жертвите от терористичните удари в Лондон. Две минути мълчание в този час.
Ами то хубаво, че се присъединяваме, паметта на безсмислените жертви на тероризма трябва да се почете но:
1. На 2 юни България почете с едноминутно мълчание своите герои, дали живота си за нея.
2. Не е ли по-добре в духа на нашата традиция и сега да стане така?
Ами то иначе, формално погледнато излиза, че англичаните, имали лошия късмет да попаднат на неподходящото място в неподходящ момент са ни по-скъпи от героите на България.[:(!]
според мен това е просто прекалено. вярно, че е трагедия, но пък да се ангажира по този начин общественото внимание е абсолютно неоправдано. преекспонирането на подобни инциденти е вода в мелницата именно на извършителите.
аз предлагам и 2 минутно мълчание в знак на съчувствие към пострадалите 2 германчета от вчерашната бомба!
има си време и поводи за съчувствие, но отказвам да бъда пионка в нечии журналистически и политически машинации. довечера чакайте помпозни репортажи от рода на: "цял свят застана срещу тероризма и жертвите му"
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В четвъртък в 14 ч. България ще се присъедини към всички европейски страни и ще почете паметта на жертвите от терористичните удари в Лондон. Две минути мълчание в този час.
Ами то хубаво, че се присъединяваме, паметта на безсмислените жертви на тероризма трябва да се почете но:
1. На 2 юни България почете с едноминутно мълчание своите герои, дали живота си за нея.
2. Не е ли по-добре в духа на нашата традиция и сега да стане така?
Ами то иначе, формално погледнато излиза, че англичаните, имали лошия късмет да попаднат на неподходящото място в неподходящ момент са ни по-скъпи от героите на България.[:(!]
<div align="right">Originally posted by Lupus - 14/07/2005 : 11:39:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Въобще не се бях замислил за това което каза за Ботев.Благодаря Lupus.
Българските управници пак се подиграват с нас и нашата история,съжалявам за загиналите в Лондон,но ТОВА ДА ИЗРАЗЯВАМЕ СЪПРИЧАСТНОСТ С 2 МИНУТИ МЪЛЧАНИЕ ...няма да се съглася-даже напротив,ще отида след малко нагло да се поразходя пред парламента.
[}:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... 1. На 2 юни България почете с едноминутно мълчание своите герои, дали живота си за нея...
<div align="right">Originally posted by Lupus - 14/07/2005 : 11:39:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не са ли 5 минутите? Щото сирените вият 5, доколкото знам (и помня)... [B)]
Аз предлагам в памет на актьора асен кисимов починал вчера.