Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

Ще съдят младеж за обида на Първанов

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ще съдят младеж за обида на Първанов

В Малко Търново: Ще съдят младеж за обида на Първанов

Инициатор на скандала на Петрова нива е Волен Сидеров

21.08.2005 г., НетИнфо.БГ

"20-годишният Х.Д., който отправил цинични думи и обиди към президента Георги Първанов, е задържан в полицейското управление в Малко Търново, съобщи пресцентърът на РДВР-Бургас.

Задържаният е от Пазарджик, арестуван е около 20.45 ч. в събота в местността Петрова нива, където бяха празниците по случай 102-та годишнина от Илинденско-Преображенско въстание.

По време на речта на президента прозвучали квалификации, които според съобщението на РДВР "са обида, показват явно неуважение и грубо нарушаване на обществения ред".

Сред викащите са били представители на коалиция "Атака", начело със своя лидер Волен Сидеров. Срещу задържания Х.Д. било образувано "бързо полицейско производство".

Преди пет дни, при обсъждането на кандидатурата на Сергей Станишев за министър-председател в пленарната зала на Народното събрание председателят Георги Пирински изключи микрофоните на Волен Сидеров. Той не му даде възможност да довърши изказването си и го покани да се махне от трибуната. Стана скандал и заседанието беше прекъснато за двайсетина минути.

Лидерът на "Атака" остро обвиняваше президента Първанов за това, че е положил усилия ДПС на Ахмед Доган да бъде във властта.

Пирински се аргументира, че "Сидеров използва в изказването си обиди към държавни институции и политици".

"Длъжен съм да ви прекъсна, когато накърнявате български държавни институции - два пъти обидихте държавния глава на Република България", заяви тогава Пирински."

Инфото: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=767560

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Ще съдят младеж за обида на Първанов

Аз си мисля, че това е поредният опит за компроментиране на АТАКА и последователите й - започнаха прекалено много да бъркат в очите на "уважаваните" () от всички нас български политици.. :cens:

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

атака няма нужда някой да ги компрометира - те сами вършат тази работа чудесно. кеф ти отцепници, кеф ти поведение, кеф ти "ударени" турски журналисти (няма значение каква е истината - важно е как е представена пред света)....

и да не говорим за мнението на западните наблюдатели на нашата прекрасна политическа действителност. казах и преди - не сме австрия, че да можем да си позволим националисти да се разхождат в парламента.

по самата тема:
    който иска - да харесва президента, който иска - да не го харесва. но особено във време, когато президентството е единствената стабилна институция, никой няма право да разклаща допълнително крехкото спокойствие

n.b. и моля "националисти" да не се бърка с "патриоти" !!!

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Липсата на елементарна култура все пак си има цена и денят в който тя ще се плати няма да закъснее.

6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ако Profita е права, скоро за всяка простотия ще се ходи на съд. Няма да е зле!
    Обаче, ако BerkStock е прав, тогава след подобен инцидент първо ще се проверява кой е бил виновникът, има ли политически пристрастия, или е "наше момче - добро момче", след това кой е бил обидиден и струва ли си за него да се харчи "народна пара" за водене на дела.
    И защо ми се чини, че второто е по-вероятно???

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Простотията е като хлебарките... Неизтребима е, но може да бъде ограничена в разумни граници...
    Иначе ще стане като с наводненията - непочистени редовно корита на реките, много вода наведнъж.

8.  

9. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Простотията е като хлебарките... Неизтребима е, но може да бъде ограничена в разумни граници...
    Иначе ще стане като с наводненията - непочистени редовно корита на реките, много вода наведнъж.
    Е добре де, ама нали тъкмо така са били изчистени Авгиевите обори?

Цитат Първоначално публикувано от в. Новинар
    В редакцията пристигна актуализираното коалиционно споразумение между БСП и НСДВ. В него освен останалото четем:
    - В случай че някой обижда в парламента президента Първанов, ще му бъде отнемана думата. Ако пък го обижда на Петрова нива - ще бъде арестуван;
    - В случай че БСП разследва миризливи сделки на НДСВ, то БСП дължи на НДСВ неустойка в размер на един милиард лева;
    - И трето - в случай че някой публикува текста на това споразумение, всички да си мислят, че е шега.
    Усмихни се, България!
    Ти отдавна си прозряла баснята на Лафонтен - каквото и да каже гаргата, сиренето е все за лисицата.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Така като гледам, нищо ново под слънцето.....то* и преди 10-ти за обида към "Партията" те пращаха да чукаш камъни в Белене....
    " Със стари курви нов бардак не става"

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    .....
    който иска - да харесва президента, който иска - да не го харесва. но особено във време, когато президентството е единствената стабилна институция, никой няма право да разклаща допълнително крехкото спокойствие
    Мисля, че FearMe добре го е казал...

12. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Вярно е това!
    Дори е вярно, че никой няма право да обижда другите.
    Само че тази страна на въпроса съвсем не изключва и обратната.
    Ако обидата е инкриминирано деяние, нека да го съдят и осъдят!
    Но тогава ще трябва да осъдят и всеки, който реши да обиди примерно Волен Сидеров. Май така идва?
    А помните ли как американците се скъсваха да обиждат Буш преди изборите, пак в труден за тяхната страна момент? Той не е ли Институция?

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

bibi, мислех си да напиша 2-3 неща точно за щатите, но не го направих. обаче ти като отвори дума ще е интересно да кажа какво четох преди време (за съжаление не помня къде и кога).

ставаше въпрос точно за щатите и обидите към президента.
    помня и конкретния пример: че можеш да наречеш президента "козел", но не можеш да го наречеш "мaлоумник". обясненията бяха, че едното е обида, която е очевидно невярна, а за другото следва да се приведат доказателства (въпреки презумпцията за невинноста. може би във връзка със създаването на лош имидж...)

и съвсем отделен е въпроса как и къде човек може да упражнява правото си на свобода на словото. то е ясно, че когато ангажира само себе си с него, но доколко е допустимо пред широка аудитория, особено в присъствието на въпросното лице?

тънка материя...

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Да, там, където опираме до усета и възпитанието, не може да говорим с категорични изводи.
    Всяко крайно становище ще съдържа частица неверни, субективни и емоционални бъгове.

Лично аз бях свидетел на дело, в което главният редактор на в. Стършел съдеше един журналист защото го беше нарекъл "муха-лайнарка" в статията си. Основен довод на обвиняващия беше: "Господа, аз съм 112 кила! Кажете как мога да бъда сравнен с муха, па било и току-що обилно обядвала лайнарка??"
    Та за козела може и да може, ама за муха - не!
    Чудя се има ли списък с "позволените" обиди в Америка?
    И в момента разрешено ни ли е по закон да си разказваме вицове за полицаи (и те са институция)...

Освен това по тамошната логика излиза, че не е очевидно, дали човекът не е "малоумник".
    Ако всички виждат, че той е умен, тогава може да го наричаме така, ако обаче е вероятно наистина да е малоумен, тогава ни е забранено. Не излиза ли, че истината е по-забранена от лъжата???

//
    Намерих нещо интересно:
    Според Наказателния ни кодекс обида е ВЯРНО твърдение, което компрометира някого.
    Ако е НЕВЯРНО, се води клевета и е различно.
    Сега вече някои неща ми стават по-ясни

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Виж Bibi, ще се наложи да съм по-многословен за да обясня позицията си.
    1. Подкрепям платформата и идеите на Атака, но не и методите, със които си служат в момента. Не бива да се бърка парламента с площада. С проявата на простащина и арогантност си правят сами лоша услуга. Най-сигурния начин да комрометираш една добра идея е да я оставиш в ръцете на лумпенизираната тълпа.
    2. Продължавам да мисля, че президентската институция, независимо от орязаните си пълномощия остава последния остров на стабилност и арбитър, когато положението стане напечено или безизходно (спомнете си когато горя партийния дом и ролята на Желев, за да не се стигне до кръвопролитие, ролята на Стоянов през зимата на 97 и ролята на Първанов сега).
    3. Смятам, че ще станем истинска демократична страна, когато се научим да си уважаваме държавата и институциите. Далеч сме още от момента, когато можем да се справим и без тях. Мисля, че близката ни история добре го показва - когато има слаба държава има мутризация и анархия.
    Така че пак ще се повторя: "Обущарю, не по-високо от обувките!"

17. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Позицията ти е хубава и аз я разбрах.
    На всички тук позициите ни са хубави, дори когато се различават леко.
    Ако от теб зависеше, знам, че нещата щяха да са по-нормални.
    Думата ми беше дали си сигурн каква е позицията и мотивите на властимащите? От тях ме е страх.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"По делата им ще ги познаеш...."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сомалийските пирати ще ги съдят в Москва
    От Lazar във форум Коментирай новина
    Отговори: 17
    Последно: 02-07-10, 17:14
  2. Отговори: 0
    Последно: 29-11-06, 15:49
  3. "Съдят производители на PC-та за заблуда"
    От Pa3KaTaH във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 42
    Последно: 04-10-03, 21:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе