Re: Ще съдят младеж за обида на Първанов
Не разбирам кой какво защитава - едва ли някой одобрява хули и нападки от публично място към държавни институции.
Ако има такъв - не съм с него. Независимо колко ти е неприятен Президента и/или Премиера...........
Имаш право на следващите избори да гласуваш за друг, да агитираш против него и да обясниш защо.
Разбира се, че можеш да изкажеш несъгласие или да критикуваш политиката му. Но да го обиждаш е признак на слабост.
Това аз правя в банята, докато се бръсна, след като съм прочел сутрешния вестник.
Винаги съм твърдял, че гладната стачка на депутатите (знаете кога) е камуфлаж и не е това начина.
След като един човек е избран в Парламента има много начини да изкаже съгласие или обратното.
Аз не очаквам да тръгне да рови по кофите, че да го забележат от Европа :016:
Бе Биби си я знаем като последователен анархист* :punk:* - "Мразим властта и това е. Точка" :tongue:
Или греша, Биби? Мразим всичко по-вляво от бледорозово?
О! Няма такова нещо!
Не съм чак толкова толерантна, че да харесвам "бледорозово".
Навява ми асоциации за бабешки кюлоти :grin:
Наляво от индигото ги подозирам всички.
//offtopic
Цитат:
Първоначално публикувано от Bibi
О! Няма такова нещо!
Не съм чак толкова толерантна, че да харесвам "бледорозово".
Навява ми асоциации за бабешки кюлоти :grin:
Наляво от индигото ги подозирам всички.
Е, това всъщност го подозирах :) Ма няма лошо - нали си ми дружка :Drinks:
Е кво стана? България се превръща в полицейска държава :Super: уж само САЩ си бяха запазили "правото" да са такава, накъде въврим питам аз :punk: .... не е на добре ....
@BobyTT,
Щом стоиш там и бизнеса ти върви, значи не е зле, нали?
Стоя насила :) щото не ме пускат да се прибера... ужасна държава! Ама кво да се прави като съм се хванал на хорото ще играя :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от BobyTT
Стоя насила :) щото не ме пускат да се прибера... ужасна държава! Ама кво да се прави като съм се хванал на хорото ще играя :Drinks:
Леле....... насила и с кюфтета ли те тъпчат гадовете????
ами поне хвърли букета от "хорото" , че и и ние да се "облажим"
А иначе- защо Bibi е анархист не светнах - то ми е тъмно от седмици де - какво да си говорим ......
Ето още нещо от днешната преса, свързано с темата:
"За мръвката и мадамите"
http://www.segabg.com/23082005/p0050004.asp
//добавено на 24.08.05
"Със 150 лв. бе глобен младежът, който обиди президента Георги Първанов по време на честванията на Петрова нива в неделя. Санкцията спрямо 20-годишния Христо Дойчев бе наложена от районния съд в Малко Търново. Дойчев бе арестуван на 19 август и бе задържан за едно денонощие в РПУ-Малко Търново. Срещу него беше образувано бързо полицейско производство за дребно хулиганство за употреба на цинични думи и обиди към държавния глава, явно неуважение към обществото и грубо нарушение на обществения ред. Съдът е наложил санкцията предвид чистото съдебно минало и разкаянието на извършителя, който е бил под влиянието на алкохол.
Първоначално районният прокурор на Малко Търново обяви, че не знае кога точно ще се гледа делото, тъй като няма да е бързо съдебно производство. Вчера обаче все пак съдебен процес бе насрочен. Решението на съда означава, че досието на младежа остава чисто и там няма да бъде вписвана присъдата."
Източник:в-к "Сега"
Коментар: Ето как трябва да се действа - бързо и с мярка!
Някой слуша ли днес интервюто с осъдения хлапак?
Оказа се, че нито е член на Атака, нито е простак, нито е глупав!
А цитираната статия наистина дава поводи човек да се замисли.
(не че за да решим да мислим ни трябват поводи, ама...) :)
...но пък е бил пиян
е, може да е смекчаващо вината обстоятелство за в съда, но който не може да носи - да не пие. като пие - ще си понесе последиците.
според мен 150лв си е много правилно решение - хем не е нищо сериозно и няма да умре гладен, хем достатъчно, за да му е обица на ухото.
тъжното е друго - че го отнесе млад човек от народа, а не някой лумпен от парламента. но да се надяваме, че може и това да се случи