Re: Ужасите в New Orleans
Цитат:
Първоначално публикувано от hihimor
какво ли би станало в България при подобно бедствие?
просто не знам в момента как да коментирам...
Страх ме е да си помисля какво би станало в София при едно по-сериозно земетресение, като зная какви безумия се правят в новото строителство...
Съчувствам им на хората от Ню Орлиънс, но дано американците разберат, че в живота не е като в "Астероид".
Във връзка с това, някой знае ли колко са загинали/изчезнали досега - никъде не забелязах.
Бяха дали официална информация до вчера 218 загинали... Очакват след източването на водата от града да бъдат открити хиляди, може би над 10 хиляди :shocked:
За България си го представям горе долу по същия начин, но без полицаите, които стрелят по мародерите...
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
...но без полицаите, които стрелят по мародерите...
Мдам - по-скоро ще им помагат... :051:
Към 500 хил. с днешна дата 12.09.2005.Така съобщиха по официалната емисия.
Нещо май не си слушал внимателно...как 500 хил.? :shocked: :undecided:
Сигурно над 500 хил. са засегнатите. За жертвите казаха, че щели да са по-малко от очакваните 10 хиляди.
Но това: Цитат:
Лекари, работещи в Ню Орлиънс, убивали безнадежно болните по време на евакуацията на болниците след урагана Катрина, вместо да ги оставят да агонизират, съобщава Daily Telegraph.
Болничните управи в Ню Орлиънс взели решение да се прилага евтаназия на пациентите, които нямат шанс да оцелеят. В града, пълен с банди изнасилвачи и мародери, те били принудени да дават смъртоносни дози морфин на безнадеждно болните, за да им "осигурят правото да умрат с достойнство". В щата Луизиана евтаназията е незаконна, затова медиците разказват за кошмара и престъпването на Хипократовата клетва, единствено при условие, че имената им ще останат в тайна.
"След урагана разделихме пациентите в болницата на три категории: такива, които имат достатъчно сили да оцелеят, спешни случаи и умиращи. Последните "приспивахме" с морфин", споделя лекарка, пожелала анонимност.
ме потресе