Два номера в една СИМ-карта пуска "Глобул"
Два номера в една СИМ-карта пуска "Глобул"
От днес абонатите на "Глобул" ще могат да ползват два номера с една и съща СИМ-карта. На всеки от двата номера съответства отделна телефонна линия. Това съобщи Петя Златева, ръководител направление "Продукти и услуги" в компанията. Сегашните клиенти на абонаментен план могат да се възползват от услугата Globul 2 in 1, като запазят стария си номер и получат нов за втората линия. Така едната линия може да е само за служебни разговори, а втората за лични, обясни Златева. Тези, които са с предплатената услуга на оператора, също могат да се възползват от карта с две линии, но няма да запазят стария си номер. Потребителите имат възможност да ползват различни абонаментни програми и преференции за двете си карти и да получават две отделни сметки на различни адреси.
Виж как става:
http://www.globul.bg/bg/2in1_02.html?m=2
http://www.globul.bg/bg/2in1_03.html?m=3
И за колко:
http://www.globul.bg/bg/2in1_04.html?m=4
Re: Два номера в една СИМ-карта пуска "Глобул"
Еее, доживяхме и това... :punk: :Drinks:
Въпросът е само дали на всеки модел телефон ще може да се подкара такава СИМ-карта? И също така, двете линии едновременно ли могат да бъдат в мрежата?
В инструкциите на моето дръвце (Siemens ME45) е описана тази функция и отдавна се чудех дали въобще някога ще имам възможност да я използвам... :grin:
А това, в края на новината на официалният сайт, прочетохте ли го?
"Космо България Мобайл EAД притежава лиценз за GSM 900 / 1800 и UMTS мобилна телефония и оперира на българския пазар под търговската марка GloBul. Космо България Мобайл EAД бе 100% собственост на гръцката телекомуникационна компания OTE до 1 август 2005 г., когато ОТЕ подписа споразумение за продажбата на 100% от дяловете в GloBul със своето подразделение за мобилни комуникации Cosmote за сумата от 400 милиона евро. Прехвърлянето на акциите бе финализирано на 1 август 2005 Cosmote, част от групата на OTE, започна търговска дейност в Гърция през м. април 1998 г. и вече заема първо място на местния пазар. От м. юни 2001 г., Cosmote заема лидерска позиция в страната и има над 4 милиона абонати."
Тук: http://globul.bg/bg/news.html?id=2061
:grin: :grin: :grin:
активна само едната карта , другата е в очакване на захранвеане :)
разговорите на неактивната карта се пренасочват по желание , към активната
пренасочването е безплатно !!!
точно това, което написа mr.techno, щях да уточня - че в един и същ момент само едната е активна, а за използването на другата трябва рестарт на телефона.
нали не бъркам?
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
точно това, което написа mr.techno, щях да уточня - че в един и същ момент само едната е активна, а за използването на другата трябва рестарт на телефона.
нали не бъркам?
Бъркаш - прочети обяснението в линковете, които съм дал. Смяната на номера, през който ще набираш става от меню. Номера, на който те търсят е основния, за другия правиш пренасочване.
Това е много интересна новина. Аз съм на Мтел, но очаквам и там да се появи това. Предполагам, че за пренасочването няма да вземат допълнителна такса (на входящите повиквания). За изходящите е ясно - избираш си кой си ти.
Интересно ми е как ще стане с "групите" при входящите разговори. Дали ще се признават за "разговори в група" /без значение каква конкретно е групата/
Иначе - приветствам!! Наистина е много полезно за абонатите.
т.е *смяната не прави рестарт , а само switsh user *( like a WIN XP )
тук в .de o2 предлагат от доста време тази опция. Наричат я Хоум Зоун и идеята, е че единиа номер, който ти дават е номер на стационарен телефон. Той е активен когато си в обхвата на дадена клетка (примерно когато си си в къщи), а другият стандартен мобилен номер е винаги активен. Цените, когато говориш от "хоум зоната" са значително по евтини от стандартните. Но тук можеш да приемаш разговори на двата номера, само когато си в хоум зоната, иначе трябва да си пуснеш пренасочване на "хоум" номер-а. Изходящите повиквания винаги излизат със мобилния номер.
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
тук в .de o2 предлагат от доста време тази опция. Наричат я Хоум Зоун и идеята, е че единиа номер, който ти дават е номер на стационарен телефон. Той е активен когато си в обхвата на дадена клетка (примерно когато си си в къщи), а другият стандартен мобилен номер е винаги активен. Цените, когато говориш от "хоум зоната" са значително по евтини от стандартните. Но тук можеш да приемаш разговори на двата номера, само когато си в хоум зоната, иначе трябва да си пуснеш пренасочване на "хоум" номер-а. Изходящите повиквания винаги излизат със мобилния номер.
Това са две коренно различни услуги! Но нямам нищо против това да се въведе и от нашите мобилни оператори. :016: Както и позиционирането, което отдавна работи в Търция.
Е преди колко време написах че са възможни 4 номера на една карта и че съм го видял.
Коментара беше "Нещо друго си видял".Ха да видим дали човека ще признае грешката си
А дали няма как да се препрограмира втория номер да е на друг оператор?
Цитат:
Първоначално публикувано от breiii
А дали няма как да се препрограмира втория номер да е на друг оператор?
Ей, ти жив ли си бре??? Това и аз от кога го чакам да може... :grin:
Жив съм, даже мърдам :))
Има ли някакви новости по темата?