Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)
Аз си разходих новата карта из страната тези два дни, и наблюденията ми са че покритието е доста "рехаво" особенно по междуселищните пътища. В самите градове го има, но силата на сигнала доста "играе". Като се вземе на предвид от колко време е стартирала режата, мога да кажа че покритието е добро.
Междувременно "Стандарт" продължава с оплюването като водеща новина. Причината - малко по-горе, от двете страни на името на медията. Цялата "новина": http://www.standartnews.com/archive/2005/11/15/scenario/index.htm.
Ето и информация за състоянието на базовите станции за трите оператора от един по-независим вестник:
http://www.novinar.org/main.php?act=...r=MTc2MzsxNQ==
Абе нека да пишат още такива глупости и да дразнят хората - току виж останали без финансирането от МТел и могат да хлопват кепенци :Super:
Още простотии от "Стандарт":
http://standartnews.com/archive/2005...io/s4619_4.htm
И отговора:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...sed&sb=5&part=
Забележете кой цитират! Някакви "М-Тел"-ски юзъри от dir.bg. Нямам думи за такава журналистика...
За мен това не е вестник, а рекламна брошурка! Никога повече няма да погледна сериозно на този "вестник"!!!
:2guns: :knuppel2:
Някой случайно да знае на този "оператор" кога му работи мрежата?* От колко до колко часа, та да си включват хората телефоните навреме?* :016:* Егати резила... А можеби, понеже се бият в гърдите, че имат огромно покритие, затова тука "нема никой"...
Никой не те задължава да използваш услугите на Вивател! Като не ти харесва, оди при другите двама.
като не ви харесват жисиемите на вивател ползвайте тилифоните на биетикату
ДЗВЕР, за това (за да не си преименуваме улиците) от 2009 г. според инструкциите на Евросъюза телефонните номера трябва да не бъдат обвързани с доставчика на услугата, пак ще кажа - както е в белите (и някои черни) страни :)
:offtopic: едно се чудя, толкова ли са прости всички в тази държава, че всичко стартира по най-смотания възможен начин и после се реформира неколкократно...нямаше да се налага смяната на кодовете на операторите ако още от начало системата си беше с независими от опраторите номера. Може би е нямало техническа възможност, ама едва ли :offtopic:
Ско, би ли разяснил малко повече относно тази (не)зависимост. И ако може линк, че нещо ми е убягнало явно :)
Току виж докато се сетят за това и загубили сериозните си клиенти .. аз вече прекратих договора си с който бях почти 2 години и минах на pre-paid на Вива .. доколкото знам в понеделник се очертава на всички места където е намалял обхвата в столицата и провинцията да се върне както беше при старта .. тоест MAX навсякъде .. аз от вчера вече навсякъде където съм бил в Бургас ми е на максимално или 1 чертичка по-ниско за разлика от на МТел където в сгради около 3 чертички задържа средно ..
@Zetle
Това беше някаква Директива май... Става въпрос за правото да запазиш телефонния си номер /0888 888 888/ дори и да станеш клиент на Глобул! Малко по подобие на `крайната миля`...
Не съм сигурен, обаче дали ще стане, щото и Големите се опъват - номера е най-привързващото условие към даден оператор според статистиката - особено за бизнеса, както посочи ДЗВЕР-а, но не само!
@Zetle
Цитат:
В страните-членки на ЕС от 2000 г. всички абонати на фиксирани телефонни мрежи имат възможност да запазят своя телефонен номер при смяна на оператора си, в рамките на едно населено място. Преносимостта на не-географските номера трябва да бъде възможна, както в случаите на смяна на оператора, така и при промяна на адреса.
В допълнение към тези изисквания, от 25 юни 2003 г. страните-членки на ЕС наложиха изискването за преносимост на номерата на абонатите между мобилните оператори, което е още една стъпка в развитието на конкурентен пазар. Тези условия трябва да бъдат осигурени по отношение на преносимост на мобилните телефонни номера не по-късно от 1януари 2007 г., а за номерата на фиксираните телефонни мрежи - не по-късно от 1януари2009 г.
Ето източника (стр. 12-13): http://www.mtc.government.bg/Communi...ika%202004.doc
И една изненадка за притежетелите на карти за предплатени услуги "Вивател". Не могат да се избира номера започващи с 0800, или 0700 и не e ясно /или поне на мене не можаха да ми отговорят/, кога ще има връзка към тях. Смеххх
0800 и 0700, са услуги за стационарните абонатите на бТk. Възката между мобилните и тях, не би следвало да се смята като "задължителна".
Поне аз така мисля :)
Благодаря на echo и Ско, за инфото.
Тази работа със запазването на номера, ще удари операторите яко под пояса.