Резултати от 1 до 3 от общо 3

Рушветчета в НАП

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,193
    #1

    Рушветчета в НАП

    Току що в "Господари на ефира" показаха, как един охранител в НАП си поиска и получи "дребен" рушвет от 30 лв за да ускори издаването на данъчна справка на физическо лице. Интересно какви ще бъдат коментарите на неговите началници утре.

    Моя коментар е: Направо ми се гади.

    // Знам, че също така в НАП има честни и коректни хора. Нямам намерение ей така с лека ръка да слагам всички под общ знаменател. Но това което показаха по телевизията беше много гадно.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #2

    Re: Рушветчета в НАП

    Една история от моя живот...отивам да искам справка за задължения на фирмата, за която работех...служителят (или беше служителка - не помня) пред ПеЦе-то ме праща да попълня искане, след което ми заявява "До 5 дни справката ще е готова"..."ама как така 5 дни...на мен днес ми трябва"..."ОК", клик с мишката и О, чудо - справката излиза....след минута си тръгвам с чувство за добре свършена работа.

    Месец-два по-късно за същата работа пращат секретарката на фирмата ни...момичето се връща в офиса със справката с особено доволен вид и ми съобщава гордо "Само с/у 70 лв стана работата за един ден вместо за седмица"

    После като се замислих...май моя случай е куриоз и изключение...този на секретарката ни е класиката в жанра и ежедневие...

    Та да питам...нещо ново ли коментираме тук

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,193
    #3

    Re: Рушветчета в НАП

    Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    ...
    После като се замислих...май моя случай е куриоз и изключение...този на секретарката ни е класиката в жанра и ежедневие...

    Та да питам...нещо ново ли коментираме тук*
    Новото е, че е снимано със скрита камера и е показано по национална телевизия. И да се надяваме, че още много хора си казват "Хм, аз явно съм куриозен случай". И най-вече да се надяваме, че от сега нататък (би трябвало) ще се разменят местата на случаите които са куриози, със случаите които не са куриози.

    //
    CURIO
    ['kjuəriou]
    n антикварна рядкост/вещ, куриоз
    n интересен художествен предмет, рядкост

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе