Резултати от 1 до 5 от общо 5

За харчовете на политиците ни...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    За харчовете на политиците ни...

    Общо 929 080 лв. са похарчили министрите през четвъртото тримесечие на 2005 г. за командировки из страната. Рекордьор е зам. министърът на културата Надежда Захариева с 918 лв., показва правителственият отчет. От министрите за командировки най-малко са получили правосъдният министър Георги Петканов - 264 лв., и социалният Емилия Масларова - 227 лв. Най-малко е пътувала из страната министър Меглена Кунева.

    Източник: в-к "Пари"
    ...още една бездънна дупка за данъците, които плащаме... Ама ти си трай, бабо, за хубост! :worry:


    Промяна:

    ...и малко по-обстойна 'разчетка':

    [size=14px]Зам.-министър на културата похарчил най-много за командировки[/size]

    Близо 920 лв. е похарчила за последните три месеца на 2005 г. заместничката на културния министър Стефан Данаилов, поетесата Надежда Захариева. Тя е пътувала най-много от всички, показват разчетите за командировките на членовете на правителството.

    Александра Иванова

    Само министрите са похарчили 930 лв. От тях най-много е пътувал Георги Петканов - това е струвало 264 лв. на данъкоплатците за 12 дни командировки. След него се нарежда министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. За 6 дни тя е изразходвала 227 лв. Министърът на образованието Даниел Вълчев е похарчил 36 лв. Той е посетил градовете Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Панагюрище и Силистра. Там Вълчев е обсъждал с преподавателите в училищата проекта на програмата за развитие на средното образование до 2015 г. Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева е похарчила 164 лв. Тя е била два пъти в Русе - за да се срещне с колегата си от Румъния Анка Боаджиу и за дискусия на тема "Готови ли сме за 1 януари 2007-а" със студентите от Русенския университет. Според справката от областните управители най-много е пътувал този на Шумен. Красимир Костов е похарчил 466 лв. за 12 командировки. През последните три месеца на 2005 г. изобщо в командировки не са ходили областните управители на Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян, София и Хасково.

    Оригинал: http://www.cash.bg/br13-06/sedmica.htm

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #2

    Re: За харчовете на политиците ни...

    Kолко са оползотворили уж по предназначение - добре, ама колко още работа е останала несвършена - никой не казва. Нали трябва пак да искат пари..
    "...аз на тях..." X(

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Re: За харчовете на политиците ни...

    подозирам неправилен изказ. това би трябвало да са техните командировъчни, а не парите, похарчени за командировки. разликата е мнооого голяма. защото няма командировка, която да с 20лв на ден РАЗХОДИ...

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #4

    Re: За харчовете на политиците ни...

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    подозирам неправилен изказ. това би трябвало да са техните командировъчни, а не парите, похарчени за командировки. разликата е мнооого голяма. защото няма командировка, която да с 20лв на ден РАЗХОДИ...
    Най-вероятно е така. Освен това има и неправилно цитирани цифри,защото колко трябва да е броя на министрите с харчове по 200-300(дори и 900)лв,че да закръглят сума от 929 080лв ?

  6. Novice
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    4
    #5

    Re: За харчовете на политиците ни...

    Aбсолютно съм съгласен с @FearМe и @Lazar!!
    На всичкото отгоре това да беше проблема на икономиката ни............
    Примерно знае ли някой колко е годишния бюджет на Министерство на труда и социалната политика?
    Близо 1 милиард лева..............!!! Как се харчат тези пари е по-важното си мисля......... и дали се постига оптимално съотношение разходи-ползи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе