Трябва, ама то мисленето не е от най-лесните работи, както се вижда...Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
Преглед за печат
Трябва, ама то мисленето не е от най-лесните работи, както се вижда...Цитат:
Цитат:
...а по улиците никой вече не излиза (освен АТАКА), щото "не ми се разправя с полицията" или пък "няма какво да се направи вече в тая пропаднала държава" и т.н.Цитат:
Първоначално публикувано от sclera_bg
Ами да, тя самата история показва за какво иде реч в тези феодално - комуно - бандитски структури, наричани кой - знае защо "държави" ... само че страшното е не това как реагират те (толкова си могат просто). Страшното е когато започнеш да се съобразяваш с това "как щели да реагират като видят карикатурите", да не "направели нещо" на медиците ... не ти ли звучи познато? Не дадох случайно аналогията с нашите си цигани в предния пост, нали знаеш кой им плаща тока, водата, данъците и т.н? Е, ако не се нарита задника на този самозабравил се сатрап и "неговите разноски" ще поемем, в друг аспект естествено.Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Да бе, да ... направо ще ме умориш от смях ... кои неща точно са потръгнали и каква точно заслуга има "социалното" недоразумение? Чак и вода да му подливат, умишлено да му "се пречи" по въпрос, който е в градината на Външно всъщност :punk: Чак и до произхода на собственика на "Новинар" стигна да си "докажеш" тезата за конспирацията на "тъмните сили". Лупи, Лупии, този филм вече сме го гледали ... и не искаме да гледаме пак нито него, нито "продължението".Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Ееех, DGP, DGP.....млад си още, зелен :grin: някой работи не ги разбираш..... а за филма.....каквото ти пуснат това ще гледаш, а не каквото ти искаш. Когато почнеш ти да правиш филмите, тогава ще си избираш сценария.Цитат:
Първоначално публикувано от DGP
Едвали ще ме разбереш, но все пак аз да кажа..... :coolsmiley:
Крайно време беше някой да се поразмрънка малко....
Нееднократно съм казвал, че социално устройство, различно от западното не приемам, не харасвам и не разбирам. Това не означава, че имам правото да се подигравам с начина на живот на тези, които са различни от мен. Не става дума да се репчим или да показваме каквото и да било. Арабският свят ясно е показал, че не понася шеги, по същия начин, както западният свят. Тогава защо продължаваме да го правим, освен поради ограничено мислене, в което обвиняваме всички останали. "Стига бе! Трябва да си луд, за да не разбереш, че карикатурата не е на сериозно, а само за забавление"...Ами на такива хора освен да им кажа, че и аз нищо лично нямам към майките им - всичко е въпрос на забавление :sex: , дали ще им е смешен този майтап? Ами след като ми кажат, че с това майтап не става и аз повторя какво ще стане? А на края да взема да разправям, че са глупаци и идиоти щом от майтап не разбират...
По отношение на тезата, че карикатурите обслужват политически интерес - съвсем логична е.
Логиката е, че става дума за манипулация на общественото мнение, в чиято основа са заложени животите на медиците - ако ги екзекутират, всички ще мразят Либия и ще викат "да живее САЩ, дайте още бази, дайте да ги размажем"....примерно...просто разсъждавам "на глас". Да не говорим, че май шанса да бъдат помилвани тези хора е в ръцете на човека изобразен на карикатурите...
Ако бъдат екзекутирани (да не дава Бог!) и последва мащабна анти-арабска кампания в медиите, просто ще съм сигурен, че нещата стоят точно по този начин. А иначе бих попитал къде бяха будните ни медии, когато Либия произнесе присъдите на връх празника на българската армия - това не беше ли обида към България, защо беше подминато това "съвпадение". Явно тогава интересите са били различни или просто ги е нямало....
Не казвам, че съм прав - просто разсъждавам "на глас"....
Казвам само, че от тези карикатури не очаквам нищо добро. За да ги публикуваш, трябва да си идиот или да обслужваш политически интерес. Вторият (по-вероятен според мен) вариант е много по-гнусен и хората, които са го изпълнили са изверги.
Лошото е, че не само не сме го поръчвали този филм, ами и ще участнваме в него....
Tя освен,че е логична е и факт.Цитат:
Години наред външното ни министерство съдействаше на тоя съдебен цирк.
Очевидно се разиграват сложни комбинации от службите и на двете страни.
Назначаването на адвокат с името Шейтанов в съдебния процес е толкова невероятен,абсурден и алогичен ход.
Нямаше,няма и няма да има друго действие,което така решително да предрешава изхода от делото.
Затова и смятам,колкото и зловещо да звучи,че и у нас службите съдействаха и програмираха тези резултати.
Какви са целите на тези игри само един господ знае.
Карикатурите в новинар са част от схемата.Бъдете сигурни,че за тези карикатури ще бъдат уведомени и в комитета на родителите или както се казваше там.При това у дейсвията на играчите зад сцената се долавя многопосочност и многозадачност.
В общи линии се хвърля горещ въглен в ръцете на Кадафи и се търси поставянето му в цун цванг(ситуация в коята всеки ход е губещ).
Колкото до тихата дипломация,смятам че такива ходове не са предприемани и няма да бъдат предприети
Предприети са и то не от вчера! Започнаха с няколко телефонни разговора между Кадафи и Първанов. Явно се реши държавите Либия и България да останат в сянка, а нещата привидно да се изместят в полето на неправителствените организации. Така се стигна до отмяната на присъдата на първа инстанция и преговорите в Лондон. От една страна са родителите на децата от Либия, представени от тяхната организация, а от друга нашата неправителствена организация, съставена от интелектуалци, журналисти и др. Посредничат фондацията на сина на Кадафи и хора от ЕС. Но очевидно преговорите са трудни и става дума за много пари, за дълга на Либия към България, за неправомерните претенции на родителите и т.н. Очевидно нещата бяха отишли много напред, след като бе насрочена датата за ново дело и един наш зам. външен министър се изцепи по телевизията, че едва ли не след три месеца нашите мед.сестри ще се върнат в България.Цитат:
Колкото до тихата дипломация,смятам че такива ходове не са предприемани и няма да бъдат предприети* *
А излиянията на DGP не подлежат на коментар. Да гледаш на света през предварително зададена рамка, не е най-добрата възможност. За съжаление и преди 60г, и преди 40г, и преди 20г и сега глави в бетонни рамки е имало и ще има.
PS Ето оценките на един безспорен професионалист по темата: http://www.standartnews.com/bg/artic...article=145279
Момента на появата им не е особено удачен наистина,а и вие какво очаквате от нереализиран син активист -евреин?-(визирам редактора на Новинар)
Цитат:
Очевидно се разиграват сложни комбинации от службите и на двете страни
Наивно.....откъде достигна до този умопомрачителен извод? :)Цитат:
Затова и смятам,колкото и зловещо да звучи,че и у нас службите съдействаха и програмираха тези резултати
Наистина имаше момент на уговорка между нашите служби и руския ВИМПЕЛ,в момента когато нашите бяха осъдени на смърт,но това е друга тема
Не говорете за излагане плс,ние вече 7 години се излагаме...тиха дипломация...дрън дрън...хората изгниха в затвора,да не говорим за подигравката със България
badr, не знам зашо с такава сигурност казваш, че е факт. Има логика, но изобщо не е за изключване и варианта "кретения". Нашите журналистите са доказали отдавна, че са едни от най-големите отрепки - и като липса на интелект, и като липса на морал.
Участието на нашите тайни служби го изключвам като възможност - те са смешни, от когато го няма КГБ да ги спонсорира, а без пари разузнаване няма. ЦРУ да работи с тях също е малко вероятно - каквото им трябва са си го купили, а съм убеден, че милите ни управници им предлагат и в повече, отколкото онези искат да купят...
Сега ми е чудно защо тази простотия някак си няма отговор (не се чува "Смърт на България") - или наистина никой не ни обръща внимани (и с право) или има медийно затъмнение...или военния парад и базите на САЩ у нас са уплашили всички и никой не смее да се обади (шегувам се, разбира се - парада е рядка излагация и срам за всеки средноинтелигентен българин).
Просто се надявам медиците да се приберат по домовете си възможно най-скоро.
Виж дори и реакцията тук във форума е показателна за точността на разчета на кукловодите в тази игра.Какво имам предвид.Цитат:
Реакцията у нас и в Либия за избора на адвоката на сестрите бе разчетена да бъде и беше следната:
У нас -- избран е известен,способен адвокат с много опит.Разбира се,че такъв е нужен.
Факта за името му не се коментира особено,още повече това е фамилно име и получено преди сто и кусур години от фамилията.Всякаква връзка с исляма изглежда далечна и безинтересна.Разбираемо е.Особено в страна,където която и да е религия няма широко разпостранение.
На другия полюс е реакцията в Либия.
Да наемеш адвокат в съдебен процес и той да се казва Шейтанов не изисква да си просто луд.Изисква се нещо повече от лудост!Много много повече от лудост.Това е неописуемо.
Да провокираш всеки в тази страна,който преди всяка молитва,всеки ден произнася думите: -- Аллах да ни пази от Шейтана(Сатана).
Да знаеш,че символа на всяко зло за тези хора е Шейтана и да посочиш за свой защитник човек с такова име.Колко умно само!!
Залагам си главата,че никой вече не може да убеди либийците в невинноста на сестрите.
Аргумента(факта),че за този човек тези неща съвсем нямат такова значение,лесно се игнорира с контрааргумента: --- Да,но на родния му език думата(шейтан) няма друг смисъл,изключително неразпостранена е и човекът пръв получил това име е бил наречен така от мюсулманин........и т.н
Да се твърди,че службите не знаят това,във външното министерство също,не звучи сериозно.
Най-вероятно наши ИЗРОДИ са решили да правят капитал от случая използвайки го за димна завеса при прокарване на решения,които биха възбудили общесвено недоволство.Досиетата не вършат тази работа вече.Интересуват ги сестрите ли?
Дреме им за няколко души намиращи се на друг континент.Хайде де.
До такава степен този ход изненада либийците,че им трябваше време да преразгледат сценария,за да не се получи ефекта на бумеранга.На тях им трябва виновник за тази трагедия.При заразени и почти обречени над 400 деца въпросите -- кой,кога,защо -- висят във въздуха със страшна сила.Това може да събори всеки властник,колкото и добре да се е окопал.Но от друга страна,така поднесеното жертвено агне ,можеше да предизвика масови брожения.
Е защо да не ползват за тая цел българските сестри.При положение,че тяхната държава им го набива два ката,не я интересува,незначителна е.
Е ще покрякат политиците им малко,ама то хептен без това не може.
Нали трябва да си пазят хляба.
Въобще курвенски игрички с трагедията на децата,с живота на сестрите и палестинския лекар
И когато на това се вижда края,в точно определен момент идват тези карикатури,които да минират новия процес експлоатирайки темата "Дания".
Никакъв кретенизъм не виждам тук.
Виждам хора зли и долни,на които всичко човешко им е чуждо
Не, не. Не ме разбирай погрешно. Не оспорвам това, което казваш. Разбирам и споделям тази логика. Просто не желая да го приема и търся друго възможно обяснение. Не искам да повярвам, че някой българин би си играл така с живота на други българи в името на каквато и да е кауза. По тази причина изтъквам единственото друго разумно обяснение, което намирам - съвпадения и некадърност. В него също има логика и ми е по-лесно да го приема. Не че оправдавам некадърността и кретенизма, но другия вариант е съвсем извратен.
Аз донякъде споделям мнението на Бард,това със името на адвоката е наистина тъпо
Кой знае какво ще стане със хората там,дано всичко се размина по бързо
Не знам аз ли не съм наред или вие се побърквате...........Цитат:
Първоначално публикувано от maks
Какво общо имат някакви си имена към този така сериозен процес??
Ами че той, ***** , не би стъпил в България тогава. Нека не изпадаме в истерия.
Да бяхме назначили някой с име Кадаиф, та хем ще е близко до Кадафи, хем и нещо
сладко и мекичко такова....Можеш да си го мачкаш на воля...
Ами какво да кажем за асоциациите от името Осман Бизанти.....Много мило ми звучи...
Давайте да се прекръстим на Ахмедовци и Асановци , че да им е по-приятно.
Ако в Либия има независима съдебна власт, то тези карикатури не биха повлияли
по никакъв начин на делото.
Ако ли не - то те са абсолютно верни и своевременни. Защото ще ги обесят тихомълком и
ще разберем след няколко месеца чак. Май забравихте какво изказване направи Кадафи преди
година (за времето може да греша и не ми се рови сега).
Едва ли има повече политически карикатури от тези на американските президенти.
И с право - заслужават си го. Карикатурите са си легална форма на отразяване на света.