МВР вкарва пияниците в списък, а пияните си служители - порицава
  МВР вкарва пияниците в списък, а пияните си служители - порицава

Кабинетът прие Правилник за приложение на новия Закон за МВР

18.05.2006 г., НетИнфо.БГ

"Всеки българин, който постъпва в отрезвител, ще бъде вписван в специален регистър и ще му се издава регистрационен картон, предвижда приетият от кабинета Правилник за приложение на новия Закон за МВР. 

Ползващите услугите на отрезвителя ще могат да прекарат в него не повече от едно денонощие. Служителите ще бъдат задължени при необходимост да оказват на клиентите първа медицинска помощ в рамките на квалификацията си. 

Според правилника полицейските камери няма да могат да заснемат вътрешните помещения на жилищни сгради, а наличието им трябва да бъде задължително оповестено. 

Служителите на пожарната ще могат да гасят пожари на територията на дипломатически мисии само с изричното искане на служител на посолството, гласи друг текст от документа. 

В правилника е записано още, че борбата против злоупотреби със средства на ЕС ще бъде задължение на две главни дирекции в МВР - "Противодействие на престъпността, обществен ред и превенция" и "Борба с организираната престъпност". 

В частта за административните и дисциплинарните наказания на провинили се служители на МВР е записано, че ще бъдат наказвани с "порицание" явилите се на работа пияни или под въздействието на упойващи вещества."

Линк: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=889443

Коментар: Както се казваше в онзи виц... "квак-квак... Dockera пак изгоря..." :beta1:

P.S. Регистрацията безплатна ли е? :grin:
     Re: МВР вкарва пияниците в списък, а пияните си служители - порицава
  Я разкажи вица за Dokera. :grin:
  Значи пак списъци...
И който има достъп до тези регистри пак ще разполага с инструмент за натиск.
Абе к`во да чакам от тиа ла....и глави в парламента :2guns:
  абе то за да те приберат в изтрезвителя бая трябва да си се наквасил, че и бели да правиш по улицата, ама все пак....

както сме тръгнали да санкционираме прояви с все по-малка и по-малка обществена опасност, можем да очакваме скоро да се съставят списъци и на хората волно и/или неволно изпуснали газове на улицата, изплюли се или, да речем, държали сладоледа противозаконно в лявата ръка, вместо в дясната...
  Доколкото знам и до сега си беше така - попаднеш ли в изтрезвител, те записват и е нормално...То и в хотелите записват.
Но за всеки случай, понеже мразя да ме записват, обявявам бойкот на сладоледа!
 :016:

Цитат:

Първоначално публикувано от IvO™  

В частта за административните и дисциплинарните наказания на провинили се служители на МВР е записано, че ще бъдат наказвани с "порицание" явилите се на работа пияни или под въздействието на упойващи вещества."

Жалко...аз все си мислех, че ще им намаляват поведението и ще им слагат черни точки на пагоните...

Интересно какво ли ще стане, ако се поява на работа "пиян или под въздействието на упойващи вещества". Но пък моята работа е къде-къде по-отговорна...не е да се гоня с някакви си бандитчета, а имам да подпирам бюро цял ден. Наказанието ми, логично, трябва да е по-сурово.
  бухахахахахахахах

значи вече съм в списъка...* :) ;) :coolsmiley: :( :angry: :huh:

казват ли откога започва картотекирането, че аз на амнистия се надявах.

:shocked:

п.п.

"който пие - зло не мисли "* :016:

:grin:

:Drinks: