Резултати от 1 до 7 от общо 7

40% от децата не подозират рисковете от запознанство по мрежата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Около 40% от изследваните нямат ясно съзнание за рисковете, които съществуват при срещи с хора, с които са се запознали в Интернет.

Това показва проучване по проект "Детето в мрежата", реализиран от Държавна агенция за закрила на детето, Британско посолство и фондация "Партньори – България".

Националното представително проучване е проведено сред деца на възраст между 12 и 17 години за нагласите им при използването на Интернет и поставяне на началото на информационната кампания "Не знаеш кой стои от другата страна".

Проучването, представено на 18 май 2006 г., се осъществи от Националния център за изследване на общественото мнение и обхваща 800 младежи от пети до единадесети клас в пет града – София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен.

Отделно беше проведена анкета по Интернет, в която се включиха 1688 респонденти, от които 590 на възраст 12 – 17 години.

Обхватът на проучването бе разширен и чрез дискутиране на теми, свързани с използването на Интернет от родители, учители, собственици и администратори на Интернет клубове.

Според данните от изследването над 90% от подрастващите ползват Интернет всекидневно или по няколко пъти в седмицата.
    Предпочитаните им занимания в мрежата са общуването онлайн, игрите и свалянето на музика, филми и програми.

Една трета от младежите признават, че през последната година им се е случвало някой настойчиво и против волята им да се опитва да разговаря с тях в Интернет (да иска снимка, да уговаря среща, да води разговор по теми, свързани със секс и др.). Също толкова са подрастващите, които през последната година са се срещали с човек, с когото са се запознали в Интернет.

В представянето на резултатите от проучването участие взеха Светослав Спасов – председател на Комисията за децата, младежта и спорта, Евгения Живкова – зам. председател на Комисията, г-жа Надежда Захариева – зам. министър на културата, Даниел Вълчев – министър на образованието и науката, ген. майор Ваньо Танов – директор НСБОП, ген. лейтенант Валентин Петров – директор ДНСП, Иън Стюарт – втори секретар на Британското посолство у нас, Октавиан Бивол – постоянен представител на УНИЦЕФ за България и други представители на български и международни организации.

Според тях, най-сериозните проблеми, с които трябва да се справи обществото са десоциализацията, наркотиците, педофилията и недостатъчния родителски контрол над децата в Интернет.
    http://www.news.bg/article.php?cid=10&pid=0&aid=179505

Абе тия патки немат ли си да си играят ами пак идиотщини на куб измислят, само и само да приберат някой лев от министерствата.
    По-малоумно проучване не знам да има на света, само пълен идиот би направил анкета по интернет с въпроса 'ползвате ли интернет'!!!
    И като гледам само кои са взели участие в 'представянете на резултатите' (гаче ли олимпиада е имало ):
    г-жа Надежда Захариева - най-голямата чалга текстописателка при това зам.министър - чудно ли е, що Азис е по-познат от Ботев?
    ген. майор Ваньо Танов – директор НСБОП !!! (е тоя ще да е голям експерт по анкетите)
    Иън Стюарт – втори секретар на Британското посолство у нас (какво общо имат Британците с нашите интернет чатове - ей богу - не се сещам)
    Октавиан Бивол – постоянен представител на УНИЦЕФ за България (тоя БИВОЛ-а вече утрепа сичкото ми логическо мислене)
    ----------
    Не знам за вас, ама аз вече взех да съжалявам че се направих на патриот и останах в България.
    Кой от къде се появи харчи пари за какви ли не малоумни изследвания, въз основа на които после се отпускат още пари, само и само да се лапа и трупа. Накрая дори и да хванат някой с 300-400 хиляди лева подкупи, се оказва че нямало доказателства, щот не били в брой парите и не са снимани от бТВ в момента на плащането :knuppel2:

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: 40% от децата не подозират рисковете от запознанство по мрежата

по интернет ги били насилвали да водят разговори на сексуални теми?

леле боже, какъв ужас!!!!

предполагам, че откритата продажба на наркотици в самите училищни дворове е по-малка заплаха

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Black Adder rulezz :-)
    Много ми допадна мнението, а за анкетата си много, ама много прав...

Очаквайте следващите анкети :
    Подкупвате ли чиновници повече от един път седмично?
    Има ли повече от 50 000 мерцедеса в София ?
    Мразите ли всички в парламетна или само 99 % ?

5. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Запознанствата по интернет и особено от форумите са вредни и опасни.
    Вервайте ми.
    Аз на няколко сбирки на Setcom съм присъствал и на другия ден
    се ме е боляла главата* :dock:

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Запознанствата по интернет и особено от форумите са вредни и опасни.
    Вервайте ми.
    Аз на няколко сбирки на Setcom съм присъствал и на другия ден
    се ме е боляла главата :dock:
    Мани и аз си мислех заради главоболието на следващия ден, дали да не се обърна към НС-ГРАХ да забранят тия "с-бирки", ама явно всички го имат този проблем - демек нормално е. Излиза, че щом не боли д-то, няма грижи.
    ;-)))))))

7. Member
    Тук е от
    May 2006

по всичките ТВ новини тази вечер съобщиха за 70% - мм ИМ на Журналистите !!!

вместо коментар от моя страна - една досадна ВЕЧЕ сентенция :

" - Който го е страх от мечки - ДА Не Ходи В Гората !!!"

казано на "прост Бъгърски":

- ако не искаш детето ти да го фанат педофили(майняците).. - НЕ Му Пускай ИНТЕРНЕТО !!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

видях го тоз виц, баш като за темата, моля не ме бийте
    ...
    И каква е поуката от приказката, деца?
    Не говорете с непознати!
    Ето, Вълкът още щеше да си е жив и здрав, ако не беше се заговорил в гората с непознатата с червената шапчица.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за децата с овреждане
    От m160 във форум За Форума
    Отговори: 3
    Последно: 03-09-07, 08:29
  2. Пазете децата от наркотици!!!
    От Garu във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-06, 08:27
  3. Какво са за вас децата ви?
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 25-08-04, 01:54
  4. Търся субтитри за Децата на Дюн
    От Savich във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 10
    Последно: 10-05-03, 10:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе