Журналистите от "Уошингтън Пост" задават перифразирания извечен въпрос "IF A GREAT MUSICIAN PLAYS GREAT MUSIC BUT NO ONE HEARS . . . WAS HE REALLY ANY GOOD?", което ме навежда на мисълта и за варианта в стил Пратчет - "Вдига ли шум падащо дърво в гората, ако няма кой да го чуе?"
аз лично "настръхнах" като го чух - навремето съм свирил на пиано и що годе смятам, че мога да определя, когато някой свири "виртуозно"
тук съм попадал само веднъж на уличен цигулар, мисля беше в подлеза на НДК, но той определено свиреше ... не много добре
И аз вероятно нямаше да му обърна внимание. Просто като бързам за някъде това е последното нещо на което ще ме впечатли, независимо, че дори от това клипче се разбира, че става въпроса за добър музикант, а не за някой не "уличен".
ами принципно те не критикуват хората, просто правят изводи - нормално е да има хора, които това няма да ги впечатли; нормално е да има хора, които просто ще минат в неподходящия момент на дадена пиеса и също няма да я оценят поради краткото време; нормално е да има хора, които не обичат да дават пари на такива хора; нормално е да има хора, които ще предпочетат засрамено да се направят на ударени, поради хиляди причини, при все че са оценили качествата на музиканта; но все от 1000+ човека (при това се предполага, че са високо образовани) трябваше повечко хора да обърнат внимание (поне според мене), а не 2-3 човека ...