Re: Увеличават сериозно глобите за шофьорите нарушители
Цитат:
Първоначално публикувано от XaMaB
И би зарадвало камикадзетата с голф 2 и опел астра.
Едно камикадзе с голф 2 и само глобата от 150 лв например, без споменатият процент от оценката - вече го събаря. Нали това е 10% от стойността на таратайката му.
P.S.> Подхвърлих идеята за глоба + процент от текущата оценка на автомобила, а не процент от дохода, защото според мен е по-лесно да се укрие или занижи размера на дохода, отколкото оценката на автомобила.
това с глобите е добре, че ги увеличават. Крайно време е да се озаптят малко самоубийците (и убийци също) по пътищата.
За съжаление обаче пак ще глобяват само някои а за другите ще има " ... абе аре сега отивай ама другия път внимавай ..." :095:
дето имаше една песен "... за кокошка няма прошка ... " нататък не си я спомням вече
Цитат:
Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
дето имаше една песен "... за кокошка няма прошка ... " нататък не си я спомням вече
"за милиони няма закони"
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
От 100 до 300 лв. ще глобява КАТ за незапълнена дупка на платното за движение, ако преди това има издадено разпореждане на компетентен орган.
Мен е това ме хвърли в размишления, щото някак си не разбрах, мен ли ще ме глобяват за дупките или кой?
И ако ще глобяват общината или Пътно строителство, къде ще отидат парите от глобата?
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
И ако ще глобяват общината или Пътно стройтелство, къде ще отидат парите от глобата?
Чакаш някой да ти отговори ли? :-memnon
@XaMaB Я стига обиди с Голф 2 :2guns:. Това е велика и желязна кола . Изпитал съм я на приземяване по таван :) Издържа с отличен теста. / На магистралата Девня Варна при изпреварване на самосвал Камазче паднаха 2 камъчета пред мен / по около 50-60 см само и взеха да се търкалят .Избегнах едното камъче , ама налетях на другото.
А глоби за пешеходците ??? Днес на зелен светофар за мен от 150 м на пресечката на Чаталджа пресича най-спокойно 1 пенсионер на червено за него, навел главата и си върви без да бърза .Оказва се ,че аз съм виновен,че му нарушавам спокойстивето да пресича на червено като му свиря. :2guns:
Re: Увеличават сериозно глобите за шофьори
@Kris11 именно по-бързи шофьори с голф2 имаш в предвид Хамав ( такива като мен и теб ! ). Ако бе с Алфата , нямаше даже и да налетиш на камъче !
Всички с Голф 2 /3 са как да кажа - надменни шофьори , не заради друго ами надценяват мощността на колата си и резултата е явен.
те голфчетата са пъргавички - затова откачалките ги натискат до дупка. трябвало е на такава малка и лека кола да не се слага двигател >1.4 и тогава всичко щеше да си е на мястото
Проблема е че някои голфове не биха минали нормален технически преглед, но хората си ги юркат колкото могат и после...
А че е здрава и издържлива кола, няма спор.
@Mr.TECHNO
Koe му е пъргаво на Голфчето ???
Виж самолетника е друго нещо. :yikes
Има само 2 пъргави модела - с мотори KR i ABF / по 150 к.с./
това че имаме коли по над 115 коня не означава че трябва да ги караме кат за последно!
Да питам...голфът не беше ли спорт...за непрофесионалистите - игра.
Голф се играе, не се кара! :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Голф се играе, не се кара! :))
На всичко отгоре някак си не върви и да си паркираш тежко-тежко Голфа пред Голф-игрището и да извадиш стиковете от багажника :)