За милиони потребители ICQ ще стане недостъпно
Почти всички ICQ потребители, чиито номера са от диапазона ICQ#97201444- ICQ#109999999 и завършват с последни две цифри между 45-59 (включително) и 80-99 (включително) няма да могат да се логват с официалния ICQ клиент.Повече подробности тук:
http://forum.abv.bg/index.php?s=&sho...dpost&p=271144
Честито на печелившите и успех на останалите!
Re: За милиони потребители ICQ ще стане недостъпно
Истината е, че трябва лайняното ICQ да се зареже и да се ползва по-добра алтернатива (на пример jabber), no за съжаление хората трудно възприемат неща различни от тези, с които са свикнали.
Аз съм на същото мнение.
Не е проблем за 2 мин. да си направиш нов номер и да си заредиш контакт-листата от файл, но първо abv.bg хвана вирус "icq" (и едва ли не те задължават да им ползваш "преведеното" кю), после ме вбеси онова "задължение" за преминаване към най-новата версия, сега натирват и голяма част от старите си потребители (един вид - на лоялните си клиенти)... :)
Колкото до свикването... ами така е - все пак хората не се женят с презумцията да ходят по "чуждо", но пък житейският път е дълъг... а месенджъри има много... и излизат по-нови и по-бляскави... :-memnon
Абе... свят голям - месенджъри много!
Ще свикнем и с друго. :ole
E Цитат:
Първоначално публикувано от superfly
Почти всички ICQ потребители, чиито номера са от диапазона ICQ#97201444- ICQ#109999999 и завършват с последни две цифри между 45-59 (включително) и 80-99 (включително)
няма да могат да се логват с официалния ICQ клиент.Повече подробности тук:
http://forum.abv.bg/index.php?s=&sho...dpost&p=271144 Честито на печелившите и успех на останалите!
Е първо не са чак толкова много номерата, и второ много хора ползват клиенти различни от стандартното ICQ .
Цитат:
Първоначално публикувано от klamer
E Е първо не са чак толкова много номерата, и второ много хора ползват клиенти различни от стандартното ICQ .
Само няколко милиона обикновени лоялни и нищо неподозиращи потребители ...
Не че нещо, ама толкова ли е трудно някой от администраторите на AOL да изпълни един SQL Update и за по малко от 10 секунди тия няколко милиона да станат нула?
Така като гледам описанието, причината да бъде INVALID един номер е някакъв бъг при самата регистрация ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от peshos
Не че нещо, ама толкова ли е трудно някой от администраторите на AOL да изпълни един SQL Update и за по малко от 10 секунди тия няколко милиона да станат нула?
Така като гледам описанието, причината да бъде INVALID един номер е някакъв бъг при самата регистрация ли?
Относно причината умувам, когато съм в дълги периоди на почивка. Сканиранията на базата дават храна за размисли.
е нали можело с мейл-а да се логне човек... к'во толкова дигате шум ;)
звучи ми много смешно, пичовете разработващи ICQ, просто така да 'клъцнат' няколко милиона 'с пот на чело' зарибявани ;) абонати
Цитат:
Първоначално публикувано от MetalMilitia
звучи ми много смешно, пичовете разработващи ICQ, просто така да 'клъцнат' няколко милиона 'с пот на чело' зарибявани ;) абонати
В ICQ много неща са смешни.
Цитат:
Първоначално публикувано от peshos
Не, че и аз нещо ама свежо невежо тва изчисление за няколко милиона update / sec според мен. Лек ден.
Ееее, mitkko, аз това го казах на око, но идеята беше, че за някакъв краен интервал от време update-а ще мине.
т.е. линеен ;)
ако беше толкова лесно, чедвали щяха да чакат досега...
бтв аз имам такъв номер :))