Двамата полицаи, убили по невнимание гъбар – ОПРАВДАНИ!!!
Току-що чух по новините и не мога да не коментирам:
Двамата полицаи, убили по невнимание гъбар, докато си ИГРАЕЛИ с личното оръжие, са признати за виновни, но съдът няма да повдигне наказателно обвинение, а двамата са глобени ОБЩО с 2,100 лева!!!
Скоро имаше тема какво може да се направи с въздушна пушка и стоки от магазин за един лев. Аматьори! Вижте какви мишени се осигуряват за 2,100 лева!!!
В този ред на мисли не мога да подмина и репортажа на Нова телевизия за полицаите, хванати да карат без запалени фарове и колан. На един от тях показно му съставиха акт пред камерата.
Питам се, на каква стойност е наказателното постановление на този полицай и дали въобще този акт ще бъде отразен някъде? И дали вече патрулките ще карат с включени фарове, слагат колани или пък ще НАПОДОБЯВАТ поне спазване на ЗДП и ППЗДП?
Мафия ли?!?!?!? Имаме си МВР!
Re: Двамата полицаи, убили по невнимание гъбар – ОПРАВДАНИ!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
:offtopic:
Малко офф ама аз преди малко чух по новините как външният ни министър,
на официална прес-конференция, говори на руски. То не беше май и прес-конференция
а обръщение след срещата на външните министри пред журналисти.
Ние сме го пратили да представлява държавата, а той говори на чужд език.
Така че братко както са казали мъдрите "Всеки народ си заслужава управниците"
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
Грешно си чул, те ги оправдаха преди 3 месеца още, има си специален член за убийство по невнимание и без да искаш + чисто съдебно минало = пробация
А днес би трябвало да си чул, че са ги уволнили и от работа.
Дали е редно или не - има си съд, не сме ние хората които да съдим.
Между полицията и мафията винаги е имало приемственост. При това говорим не само за пенсионерите от полицията, хващащи се охранители на някой бос. Говорим за легитимно работещи и в полицията и в силовите структури. Говорим и за бивши мутри, на които след като рекетът западна, намериха - отма - място в полицията.
Нищо не казвам, има и много свестни полицаи, които успяват освен всичко друго да си гледат и работата. Моите уважения, за съжаление обаче при тях се получава разликата между циганите, които все пак се напъват да учат и да работят и да са полезни на хората около себе си, и катунарите. За повечето работодатели е все тая - нали е циганин, значи краде.
Нормално е и освен това в една силова структура, била тя и държавна, отклоненията в агресията да са повечко отколкото в един цех за пълнене с минерална вата.
Но при нас отклоненията са почти масова практика. Случаи на насилие, довело до смърт от полицаи и бивши полицаи може и да гони половината такива случаи въобще. А е съвсем нормално явление да не можеш да накараш полицай от ниския ешелон да си свърши работата. Без подкуп например.
Най - сериозното ми (и почти универсално отклонение), в което ги обвинявам, е чувството им, че те стоят над закона, а всички други под него.
Ако аз си играя с пистолет, бил той и законно притежаван, ще ли да ме оставят?
А ако при това застрелям човек и бъда признат за виновен, на нищо ли ще ме осъдят?
Тази присъда затвърждава в тези органи чувството за ненаказуемост. А при признание за виновен в углавно престъпление е нормално да загубиш която и да е работа, изискваща свидетелство за съдимост, още повече пък в органите на реда.
Не са оправдани. Моралните категории са едно, справедливостта е друго, а наказателното право и процес- трето.