Резултати от 1 до 2 от общо 2

8 (7) декември 2006 - другото лице на празника...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    8 (7) декември 2006 - другото лице на празника...

    Поне 18 души загинаха в катастрофа с автобус

    7 декември, 19:56

    Сблъсъкът с камион стана на мост над Янтра край Бяла

    Най-малко 18 души загинаха и още 10 бяха тежко ранени при катастрофа между градски автобус и камион край Бяла, Русенско, съобщиха от Националния координационен медицински център. Сред тежко пострадалите пътници в рейса има и деца.

    Автобусът и камионът са паднали в Янтра след сблъсъка. Инцидентът стана към 17.15 ч. Тирът, натоварен с жито, е настигнал пълния автобус и го ударил отзад. Вероятната причина е отказ на спирачките на тежкотоварния автомобил, който е влачил автобуса 10-15 метра и го ударил в мантинелата над Янтра.

    След катастрофата при Бяла - 18 са мъртви, 13 - ранени, от които 10 са в болница
    Катастрофата е станала в района на моста на Кольо Фичето, на магистралата София - Русе. Автобусът е пътувал към гара Бяла, която е на 7 км от града, и е бил пълен с хора, връщащи се от работа, имало и ученици. Рейсът е бил 24-местен, но имало и седем-осем правостоящи.

    Друга вероятна причина за трагичния инцидент е гъстата мъгла, която затрудни максимално и спасителните действия. Според очевидци автобусът е чисто нов и се отхвърля възможността да е паднал в реката заради техническа повреда. По първоначална информация ТИР-ът е турски.

    Веднага на мястото на катастрофата пристигнаха линейки, екипи на пожарната и водолази, които вадеха хората от водата. Тежко ранените пътници бяха откарани в болниците в Бяла и Русе, като готовност да помагат изявиха и медиците от Плевен и Варна. Лекарите съобщиха, че има спешна нужда от кръв за ранените.

    На същото място преди 13 години в реката падна румънски автобус и тогава загинаха 29 души, припомни Гражданска защита. Движението в района на катастрофата е отклонено по обходни маршрути и вероятно това ще важи още няколко дни. Минути след съобщенията за инцидента към мястото тръгнаха няколко министри, които в движение обещаха всякакъв вид помощ на ранените и техните близки.

    Източник: в-к Дневник



    След катастрофата при Бяла - 18 са мъртви, 13 - ранени, от които 10 са в болница

    8 декември, 10:21

    Броят на мъртвите от катастрофата при Бяла е 18, каза министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски след посещението си тази нощ в градската болница в Бяла.

    В това лечебно заведение лежат трима пострадали с по-леки поражения, уточни министърът. Една жена е със счупена ключица, а мъж и друга жена - с комоцио.

    Общо ранените са 13. В русенската многопрофилна болница са приети 7 пострадали, съобщиха дежурните лекари. Четирима са в интензивното отделение, за чието тежко състояние медиците се въздържат от прогнози. За жената, чиито далак вчера беше махнат в болницата в Бяла, днес се търси кръв от рядката група "А2Б положителна", за да се пристъпи незабавно към нова операция. Не леко е състоянието на пострадалото дете, чиято челюстна фрактура беше ликвидирана, но опасна за живота му е черепно-мозъчната травма и фрактурата в основата на черепа, обясниха лекари по телефона.

    В интензивното отделение е и шофьорът на автобуса. В болницата в Русе са три жени, чието здравно състояние е стабилно, увериха от болницата.
    През тази нощ на мястото на произшествието вицепремиерът Емел Етем увери, че правителството ще вземе необходимите мерки, за да подпомогне пострадалите и техните близки. По думите й в събота сутринта предстои извънредно заседание на Министерския съвет, но което вероятно ще бъде обявен национален траур.

    Загинали при моста в Бяла са общо трима мъже и 15 жени. Един от мъжете е починал в болницата. Тази сутрин започна установяване на самоличността им, съобщи говорителят на ОДП Даниела Малчева.

    При настъпване на деня продължават оперативно-следствените дейности за изясняване на произшествието по смисъла на Наказателния кодекс, увери окръжният прокурор на Русе Огнян Басарболиев. Там работят съвместно дознатели, следователи от Националната и Окръжната следствена служба и вещи лица. Продължават да стоят там обърнатият върху моста тежък камион, разпиляното зърно и смачканият автобус - долу на брега на реката.

    Според думите на министъра на вътрешните работи Румен Петков работата на следствените органи ще завърши около обяд, след което ще започне възстановяване на мантинелите на моста при Бяла и се очаква отклоненият международен трафик от Дунав мост да се пусне по прекия път около 15 часа.

    Според работещите на място пътни полицаи автобусът с пътници е пътувал от централната зона на Бяла към гара Бяла. След като е направил правилен ляв завои и е навлязъл по моста е бил застигнат от камионът, натоварен с около 20 - 30 тона зърно. В отсрещното платно се е движел микробус. Поради техническа повреда на спирачките, загуба на управление, неправилно изпреварване или друга причина, тежко натовареният камион е изблъскал с дясната си страна автобуса, който е скъсал мантинелата и парапета на моста и е паднал върху покрива си до брега, близко до водата в река Янтра. Всичко по него е смазано, видя репортер на БТА. Свидетели твърдят, че в първия момент дори двигателят е пламнал. На повечето от ранените хора спомените за момента на катастрофата са изтрити от паметта. Спомнят си само пронизителния клаксон на камиона, който ги блъска, казаха те.

    В Бяла е обявен петдневен траур.

    Източник: в-к Дневник



    Тежи ми!... Тежи ми, когато невинни хора загиват! Тежи ми, когато невинни деца загиват! Тежи ми да гледам отстрани и да не мога да върна времето назад... Тежи ми, когато някой се натиска да ми предлага чадър, а дъждът вече е отминал...

    Тежко е... А те уж не са ми никакви...

    Адски е тежко! Защото можеше да бъда един от тях... Защото мой близък можеше да бъде един от тях...

    Надали някой може да си представи какво им е на роднините на тия хора, които така нелепо загинаха вчера.

    Вечна им памет!

    Най-сърдечни съболезнования на близките!

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: 8 (7) декември 2006 - другото лице на празника...

    Няма какво да коментираме над трагедията на хората. За нередностите по пътищата сме говорили достатъчно, но тук не е място да ги дискутираме отново.
    Съболезнования за хората, а за темата - ключ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Бал за празника
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 2
    Последно: 19-02-14, 13:29
  2. Отговори: 3
    Последно: 16-05-13, 23:18
  3. Отговори: 6
    Последно: 20-01-13, 18:05
  4. Едното свети, а другото не
    От todor_l във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 17-12-07, 21:01
  5. Честит 8 декември!
    От Raid във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 16-12-04, 10:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе