Резултати от 1 до 14 от общо 14

Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери


    Американско издание: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    "Кънгрешънъл куортърли" твърди, че Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства; кметът отрича

    08.03.2007 г., НетИнфо.БГ


    "Американскo издание, издаван във Вашингтон, твърди, че Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства.

    "Кънгрешънъл куортърли" определя софийския кмет като "най-могъщият политик в България - най-новия съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма".

    Изданието, което от 60 години осигурява новини от върховете на властта във Вашингтон, цитира поверително разследване за оценката на риска в България, възложено от частна банка. БГНЕС уточнява, че статията била изпратена от българското посолство в САЩ до канцеларията на президента Първанов, министерството на външните работи и МВР.

    В материалът от 2 март на Джеф Щайн, редактор по проблемите на националната сигурност, се казва:

    "Американското партньорство с 48-годишния Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери.

    Преди да бъде назначен за главен секретар на МВР през 2001 г. Борисов, който е бивш бодигард на последния комунистически диктатор и неговият посткомунистически наследник, настояваше да му бъде призната по-голяма роля за откриването на офис на ФБР в София.

    Маниак на тема карате, чиято запазена марка в облеклото е черно кожено сако, той е и главен участник в миналогодишното споразумение с администрацията на Буш за американски военни бази в България като потенциална отправна позиция за атака срещу Иран.

    Бойко Борисов, който поощрява съпоставянето му с Арнолд Шварценегер, напусна миналата година вътрешното министерство, за да стане кмет на София, който се ползва с особено популярност.

    Малко са съмненията в България, че действията му са насочени към оглавяване на правителството след парламентарните избори през 2009 г.

    Според дебело около 7 см поверително досие обаче, събрано от екип бивши американски топполицаи за швейцарска финансова институция, Борисов е считан и за "бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите гангстери в България".

    Докладът, подготвен преди 18 месеца, е получен при условие, че банката и разследващите няма да бъдат назовани.

    Документът подсказва, че по време на 4-годишната си работа в МВР от 2001 до 2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят.

    "След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001 г., имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България. Нито едно от тези убийства не бе разкрито", посочват авторите на анализа.

    Говори се, че много разследвания, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение, отбелязва докладът. В него са събрани детайли за връзките на частната му охранителна фирма "Ипон" и - както се говори - за близките отношения с престъпната групировка СИК.

    Борисов има документирана история за бизнес връзки с лица, които сe предполага, че са босове на организираната престъпност в България, подчертават още авторите, като включват детайлни профили на заподозрени престъпни съдружници на софийския кмет и 28 "неразкрити убийства" под негов надзор.

    "По време на Борисовото управление като топполицай само дребни бандити без значение са изправяни пред правосъдието, докато неговите бивши бизнес партньори процъфтяват, а техните съперници систематично биват избивани", се казва в доклада, който се позовава на широко разпространени от българските медии сведения.

    Разследващите от името на банката са стигнали до заключение, че връзките на Борисов с гангстери, за които се говори, трябва да дадат основание за "извънредна предпазливост от страна на американските полицейски служби, които отговарят за връзките и информационния обмен с България".

    Същевременно американското политическо изданието цитира думите на бивш високопоставен ръководител във ФБР, който изразил съжаление, че администрацията на Буш е приела България и съответно Борисов като съюзник в борбата срещу тероризма.

    Той вероятно е изминал дълъг път, за да очисти името си, и моето мнение е, че е бил много по-уязвим за критики през 2005 г., отколкото сега, казва бивш високопоставен служител на ФБР, пожелал анонимност. Той обаче добавя, че американското правителство е направило "много лош избор с кого да се съюзи в България."

    Какво пък - изглежда, че приемаме помощ от всеки, колкото и да е мръсен, в борбата срещу тероризма, посочва още служителят на ФБР, цитиран в публикацията на "Кънгрешънъл куортърли".

    "Заклевам се, че това на 100% е абсолютна лъжа. Ако беше така, аз нямаше да съм получил през 2003 г. награди от ФБР, Европол, Интелижънс Сервиз", коментира кметът Борисов информацията от "Кънгрешънъл куортърли" пред журналисти. Снимка: БГНЕС

    Той дори ги покани в кабинета си, за да видят снимките му с министри на вътрешните работи на Великобритания, Франция, Испания и отново да покаже наградите, които е получил от тях още през 2003 г.

    Кметът знаел от кои кръгове в България е поръчана публикацията, с което се цели да бъде уязвен той и партията ГЕРБ, която набира изключителна скорост.

    "Това са десните и някои от кръговете в БСП, в които са парите и напомни случая с "Топлофикация-София".

    Ако всичко това беше вярно, аз нямаше да ходя с такава сериозна охрана, защото по времето, за което съм обвиняван 2001-2005 г., на мен ми благодариха от международните институции за овладяване на проблема с прането на пари, трафика на наркотици", каза още градоначалникът.

    Борисов цитира международните организации ФБР, Интелижънс сервиз, Европол, че 2003 г. България е била на трето място по залавяне на наркотици и в борбата с фалшиви кредитни карти.

    Той каза, че не би говорил по този въпрос, но го прави единствено и само от уважение към медиите.

    Изданието, публикувало материала, той сравни с вестник "Атака", който всеки ден пише срещу Буш и Блеър."



    Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1015474

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #2

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    "Кънгрешънъл куортърли" е бая известен вестник, сигурно половината свят е абониран за него и с интерес четат статиите им за България и Бойко Борисов.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    поръчкова статия в "Congressional Quarterly" oт БСП в съюз с десните?
    това да не ти е училищната брошурка!?

    а иначе на показ са изкарани неща, които отдаааавна са обществена тайна (поне сред известен кръг хора), ама как да убедиш бабите и старите моми, че само един груб поглед не стига

  5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #4

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Не му е чиста работата ама и тия са преиграли,представили са го като Кръстника

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    113
    #5

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Американско издание: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Най-могъщият-
    Съратник на гангстери-може би единствен
    Няма да се изненадам,ако тази статия му повиши рейтинга-

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #6

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Най-могъщият?! Па и политик?! Лелелеее... Мъкаааа, мъка!
    Волен няма да спи три дни и три нощи от яТ!

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #7

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Гледам го Геройко в шоуто на Слави...ако се направи стенограма на предаването и после се повтори дословно същото, но в изпълнение на Любо Нейков и Кръстьо Лафазанов, гаранция ще се съсипя от смях. Обаче от Бат' Геройко ми се драйфа.

    А образът, който е председател на ГЕРБ...нямам думи...докъде може да изпадне човек, само за да е в играта...

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    113
    #8

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Това шоу ли е,или агитация за съветска власт ???!!!

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    285
    #9

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    С тази изключително тъпа статия му направиха услуга

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #10

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    .... защо у нас все що българско от българин се прави да е калпаво... не отговаряйте!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #11

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Цитат Първоначално публикувано от soon
    .... защо у нас все що българско от българин се прави да е калпаво...
    Не си прав...децата са ни хубави...защото не се правят с ръце и не се иска акъл

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #12

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    Гледам го Геройко в шоуто на Слави...ако се направи стенограма на предаването и после се повтори дословно същото, но в изпълнение на Любо Нейков и Кръстьо Лафазанов, гаранция ще се съсипя от смях. Обаче от Бат' Геройко ми се драйфа.

    А образът, който е председател на ГЕРБ...нямам думи...докъде може да изпадне човек, само за да е в играта...
    Е колко пъти да Ви казвам да не го гледате това 'ШОУ', ако изобщо може да се нарече така идиотщината дето предлага Плешивия.
    Как СЕМ не го е забранил още - не знам, т.е не знам кой и колко плаща за да не го забранят.
    Иначе силно подозирам че след 2-3 години някой находчив младеж ще защити докторска дисертация на тема "Как шоуто на Слави отгледа поколение на олигофрени, и защо това не прави впечатление на другите такива'

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    105
    #13

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Имам познат от София, автомобилен инструктор със доста връзки и източници на информация. Той това за бат' Бойко го разправяше още преди месеци, тогава не знаех да му вярвам ли. Сега потвърждението идва от съвсем неслучайен източник. Изглежда всичко си е вярно. И изобщо не преувеличават.

  17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #14

    Re: Най-могъщият политик в България е съратник на гангстери

    Мдааа...'щото целия парламент е "света вода ненапита", та сега опряхме и до политиците които още не са в него.
    На едно друго място пише... "По делата ще ги познаете...."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. EON България
    От mitko715 във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-12, 11:35
  2. Emotiva в България?
    От ghost_of_sparta във форум Аудиотехника
    Отговори: 8
    Последно: 31-10-09, 10:03
  3. Отговори: 0
    Последно: 23-10-08, 08:57
  4. Кога в България ???
    От dimlubnik във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 02-09-07, 19:57
  5. Кой в България?
    От dedo pop във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-06, 20:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе