Re: Пълно лунно затъмнение на 3 срещу 4 март
Бе, не знам чорапите от опита ли миришеха та облаците скриха луната или причината е друга, ама няма да го видим това затъмнение, дге...
Тъпо, много тъпо.
Между другото, може и да си въобразявам, ама около нас има доста кучета и тази вечер активността им е необичайно засилена. Дали заради празника са въодушевени от хартисали кюфтета и кебапчета или затъмнението им действа, ама освен че лаят повече от нужното, някои направо и вият като на умряло.
Е то е нормално винаги при затъмнение кучетата да вият.
По простата причина, че те вият при всяко пълнолуние, а затъмнение може да има само по време на пълнолуние.
По съвсем друг начин обаче се обяснява защо вият койотите в пустинята... :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от Bibi
Е то е нормално винаги при затъмнение кучетата да вият.
По простата причина, че те вият при всяко пълнолуние, а затъмнение може да има само по време на пълнолуние....
Е, ама те сега вият още по-усърдно, защото хем пълнолуние, хем къде ти Луната? :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Е, ама те сега вият още по-усърдно, защото хем пълнолуние, хем къде ти Луната? :-memnon
а на мен ми свърши пиенето... - ако чувате ЯКО виене - значи сте ми комшии някъде до мен ...
:)
Бе тя още не се е появила, ние чакаме да се скрие. :))
аз пък го видях :yahoo:...слънчевото е по-готино :ole
Гледам, че се е стигнало до консенсус относно причините за месечината :). На мен обаче ми стана интересно това: Цитат:
, а затъмнение може да има само по време на пълнолуние.
Не се бях замислял, но наистина е така! Само бих добавил"пълно" пред "затъмнение". Защото при леко изместена от оста луна може да има частично затъмнение.
//А защо вият койотите в пустинята? Друга ли е причината :081:?
койота е недохранен вълк от сем. Кучеви, сродно на домашното куче :) Вият поради няколко причини: контактудват помежду си, викат се членове на глутницата, преди и след завръщане на възрастните от лов, обявяване права върху територия, при защитаване на плячка... и т.н. с причини и хипотези!
Пу! Язък! Затъмнението мина и замина, а никой не се обади да поръча от очилата!
:))
За койотите, точно това е искало да знае и малкото индианче Питащата Уста.
И ето какво казал дядо му - шамана:
Койотите, мило дете, са роднини на кучетата.
Както знаеш, кучетата, когато пишкат, намират дърво и вдигат краче.
Лошото за койотите е, че живеят в пустинята. А там всички дръвчета са кактуси!...
Отече, да я е. Ще чакаме 2009та. Поне не е далече.
Хи-хи. предположих,че може да е вързалка, но тъй или иначе ми беше интересно да чуя приказката за Lazar- питащата уста :blob и шамана Bibi :yahoo:! :-memnon :Drinks:
Цитат:
За койотите, точно това е искало да знае и малкото индианче Питащата Уста.
И ето какво казал дядо му - шамана:
Койотите, мило дете, са роднини на кучетата.
Както знаеш, кучетата, когато пишкат, намират дърво и вдигат краче.
Лошото за койотите е, че живеят в пустинята. А там всички дръвчета са кактуси!...
:)) :yahoo:
бтв кога ще има пак затъмнение?