Re: Пак кървави пътища :(
по-голямата част от инцидентите с тежкотоварни мпс се дължат на състоянието им. всеки претоварва, всеки ремонтира чак при крайна необходимост, всеки бърза да изпълни в невъзможно кратък срок... честно казано се учудвам как толкова рядко се случват подобни ужаси при състоянието на камиони, ремаркета, цистерни и т.н.
:081: Браво , какви индивиди поемат отговорност за превозването на тежки товари - http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1101816
В повечето случай са виновни не шофьорите (макар че те го отнасят) а шефовете на фирмите, дето от алчност и простотия гледат да извлекат максимална печалба.
Шофьора си е шофьор, каквото му наредят - това кара, ако не се съгласи - ще го уволнят.
Но като стане катастрофата го отнася само той, а фирмата я плати глоба, я не. Оказват се с чисти ръце.
Виновен или не,в крайна сметка знае,че шофира без книжка.Пък на фирамата кво и е?Да няма тя да жевее с тази трагедия я.И все пак както често става в нашта мила татковина те ще са невинни че камиона е бил без лиценз .М а те не не знаят нищо !!!
Black, не си прав. Шофьорът принципно може да се откаже да кара технически неизправен, претоварен камион. Въпреки че имайки предвид балканския ни манталитет... Преди десетина години се возя на стоп с една ИФА и на спускането преди Чирпан шоферът се цепи - "Дай боже да не изскочи някой пред нас че както не ми работят спирачките, а и шефа нареди да натоварим 19 тона вместо 14"
@izwerga по повод темпо не си съвсем прав. Те са едни от малкото които наистина държат на доброто състояние на камионите си. Или поне така беше допреди една година, когато имах приятели в тех поддръжката
@fori е как BlackAder да не е прав?
точно това каза и той. Ако откажеш да караш такава кола - ще намерят друг да я кара , а ти респективно ще си намериш друга работа.
Всяка фирма си има коли в добро и лошо състояние. Въпросът е дали има сми да поправят стара кошница ( като моято примерно ) чийто ремонт ще излезе по-скъп от самата кола или просто да си я оставят за товарно магаре за зор заман.
Далеч съм от мисълта че шефа на фирмата ще преживее катастрофата. Не я е направил той , шоферчето е карало по-бързо , претоварило е повече колата , да се спасява!!!
По принцип във всички изказвания има истина , НО проблема остава и то за сметка на всички нас. Разбира се ,че има голяма вероятност да уволнят шофьора ако откаже да вози. Както и на други места във форума казах , трябва да се наложат "крайни" мерки за фирмите които си позволяват такива нарушения. И не за второ такова , а направо при първото.
fori , да не съм напълно прав и е истина , че камионите им са в добро техническо състояние , но това не значи , че не трбва да се съобразяват с това коло тежат и с колко карат , като например да е натоварен с 15 тона и да кара с 80 в града.
izwerga - кажи ми как това ще стане в нашата беззаконна държавица ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
izwerga - кажи ми как това ще стане в нашата беззаконна държавица ?
шефовете на фирмите ще обещаят :))
Re: Пак кървави пътища :https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/24896-a-print.html\">Покажи 15 пост (а) от тази тема на една страница