Отговор: Истина или руска пропаганда - твърдите дискове използвани за кибершпионаж?
Аз от статията това което разбрах, че въпросната vPro технология си има VNC сървър вграден в SSD с поддръжка от процесор + безжична или жична карта за да може да получиш отдалечен достъп без да е пусната машината... Което ще рече че е на нещо като стенбай!
Отговор: Истина или руска пропаганда - твърдите дискове използвани за кибершпионаж?
Aaaaaa, TPM e , не е интересно :)
Е това все пак е за шир потреба.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Малко ОФФ....
Добре де, как се осъществява дистанционния достъп до новите поколения процесори на Интел? Смущаващото за мен е факта че достъп имало дори и при изключен компютър (в смисъл не заредена ОС, но включен в мрежата или за лаптоп - с поставена батерия). Ако това е възможно то според мен не става през интернет, а може и да бъркам....
нали знаеш че има лан карти, ползващи за кабел за връзка с тях- ел.кабелите в помещението. Ръгаш я в контакт и имаш LAN мрежа.
Защо да не е вярна? идеята е невероятна!
Цитат:
stellala
Защо да не е вярна? идеята е невероятна!
И кое точно е невероятното?
Цитат:
Lupus
И кое точно е невероятното?
не сечи човека с първия му пост де :)
Невероятна е идеята за контрол според мен .
Цитат:
Mr.TECHNO
не сечи човека с първия му пост де :)
Аз само питам бе другари! Ако не може - ще си седна!
Големи дискусии заформихте тука с предполагаемият начин на инжектиране на вируса.
Ако си бехте направили труда да прочетете информацията в линковете, щяхте да разберете.
Инжектиранете се прави между производителя и получателя, когато стоката е в куриерът. А куриерът може да бъде всеки, нали?
Другият начин е вирусът да се инжектира от производителя.За това се пише в 3-ят линк.
А ето страницата от Уики Crypto AG - Wikipedia, the free encyclopedia
CryptoAG е друго нещо, доста отвратително.
Междувременно, в Холандия: Спецслужбите на САЩ и Великобритания хакнали най-големият производител на SIM-карти - Новини Dir.bg
А ние тук спорим руска пропаганда ли било или не. Кво беше там: "Докато мъдрите се намъдруват..."
интересно е само каква е била целта този път.
стъкснет беше пинпоинтнат и ако се сещам правилно им трябваха 2 години за да разберат какво прави, но беше атакуващо нещо.
това може просто да е рутинно събиране на информация...