Microsoft ще си взима по съдебен ред домейни, свързани с Xbox One. Като че ли има намесен българин?
http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=15031
След скорошния анонс на новата гейм конзола Xbox One, Microsoft започна съдебни битки за важни домейни, свързани с името на конзолата.
Оказва се, че предприемчиви люде са регистрирали вече златните домейни xboxone.com и xboxone.net.
Домейните са регистрирани във Великобритания и се хостват в GoDaddy.
Най-интересното в случая е, че според информация на itnovini.com предприемчивият юнак, който е регистрирал домейните е българин с инициали К. Х. И.
Не искам да съм лош пророк, но думата xbox е регистрирана като запазена марка в UK и не виждам никаква възможност нашият сънародник да се облагодетелства от моментния проблясък, довел до регистрацията на тези домейни през 2011.
Microsoft е подал оплакване в National Arbitration Forum и не мисля, че има вероятност да не излезе победител в бъдещия арбитраж.
Интересно дали от компанията са предложили първоначално някой друг долар на човека, регистрирал домейните и той ги е отказал с идея да изкопчи повече или са решили направо да си плащат солените такси за арбитража и да не се занимават със собственика.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Microsoft ще си взима по съдебен ред домейни, свързани с Xbox One. Като че ли има намесен българин?
Ето и скрийншот от самото подадено оплакване - заведено е под номер 1501205
Прикачен файл 9795
Можете сами да поровите в арбитража тук:
National Arbitration Forum
Отговор: Microsoft ще си взима по съдебен ред домейни, свързани с Xbox One. Като че ли има намесен българин?
веднага ще му се притека на помощ на момъка :)
x-b-oxone
може да се разшифрира като:
х = екс = бивш
b = be = съм
oxone = търговското име на натриевия пероксимоносулфат, който се използва за поддръжане на чистотата на плувните басейни
регистрирал съм въпросните домейни, защото започвам търговия с алтернативи на въпросния препарат, подканяйки хората да станат "бивши потребители на Oxone"
фостатаааа! :))
2 Прикачен файл(ове)
Потвърждение на българската връзка - сега чекнах домейна, за регистрант е официално обявен:
KRASIMIR HRISTOV IVANOV с адрес във Великобритания:
xboxone.com
Прикачен файл 9796
xboxone.net
Прикачен файл 9797
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
веднага ще му се притека на помощ на момъка :)
Хубава идея, пиши му на мейла на пича, току виж стане интересно дело :)
Той може и да се е подготвил, има някоя друга фирма в УК...
http://www.cdrex.com/krasimir-hristo...ov/620152.html
тоя пич не е случаен човек и няма така лесно да му вземат правата .. 10 фирми регнал явно с цел някаква .. ще се наложи да му снесат някой и друг милион :)
Срещу него е Microsoft все пак... То... резултатите от подобни дела не се разбират обикновенно в детайли. За мен няма съмнение, че Майкрософт ще си вземе и xboxone.com, и xboxone.net. Но дали ще стане с някакво споразумение или не... знае ли човек. Най-много може да ги забави и изнерви дотолкова, че да му предложат нещо за да станат по-бързо нещата мисля.
С оглед получилия се EPIC FAIL с представянето на бъдещия XBOXONE - стигна се до забрана от M$ на коментари под официалните клипове в YouTube ;) - за какво ли са им тия домейни :-memnon ?
какво като са М$ ,това да не е България .. корпорациите хич не ги обичат по съдилищата в белите държави ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
какво като са М$ ,това да не е България .. корпорациите хич не ги обичат по съдилищата в белите държави ..
това пък как го измислииии :))
ще ти отговоря с една дума:
монсанто? ;)