Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 260

PlayStation 5

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #91

    Отговор: PlayStation 5

    Какво не е наред със Sony PlayStation 5?
    Приставката има много проблеми с опасността да загуби своята производителност


    Много от тях досега могат да бъдат решени само чрез "връщане назад" към фабричните настройки със загуба на всички данни
    Следващото поколение игрална конзола Sony PlayStation 5 се продава и доставя с предварителни поръчки от вчера. Мрежата започна да натрупва оплаквания от първите потребители за откритите проблеми.

    Още преди пускането на конзолата, рецензенти съобщават за проблеми с прегряване , рестартиране и други проблеми, един случай е дори „фатален“.

    Първите истински потребители се оплакват от проблеми при свързването с мрежата на PlayStation, както и при изтеглянето на игри - просто поради големия брой хора, които искат да влязат в акаунта си, да купят или актуализират игри. При опит за рестартиране конзолата може да заседне на екрана за рестартиране.

    Режима на покой също води до срив на конзолата, фатална грешка, която може да доведе до неизползване на конзолата. Също така, когато изтегляте игри и приложения, може да се появи съобщение за добавяне към опашката за изтегляне и грешка при изтегляне, а последващата проверка на секцията за изтегляне не дава нищо. Единственият начин да се измъкнем от ситуацията е да се върнем към фабричните настройки със загуба на всички данни.

    Някои изпитват внезапен спад в производителността малко след включване, замръзват и се сриват по време на игри. Също така, докато Sony не пусне актуализация на фърмуера, не се препоръчва да разширявате вътрешното хранилище, което може да изключи конзолата

    Други потребители имат проблеми с използването на задните USB портове и LAN кабели за прехвърляне на данни след първоначалната инсталация. Засега се препоръчва да се използват само предните портове, но засега проблемът се решава чрез "връщане назад" към фабричните настройки.

    Има и проблеми с прехвърлянето на данни от PS4 на PS5, актуализирането на контролера DualSense, както и отказ на HD камера или PlayStation Camera да се свържат.

    https://www.androidcentral.com/list-...-launch-issues
    https://www.ign.com/articles/ps5-bug...d-view-details
    https://wccftech.com/ps5-bugs-issues...hdd-rest-mode/

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #92

    Отговор: PlayStation 5

    Всъщност като прочетеш статиите се оказва, че не са чак толкова много проблемите и са основно мрежови и софтуерни, а с някой вече сме се сблъсквали и при ПС4 и се решават лесно ... Дано няма сериозни хардуерни, че там е по-сложно и неприятно с разправиите по връщане и най-вече с наличността на нови ПС5 на тоя етап.
    Малко се изхвърли с тоя уголемен шрифт в заглавието ама нейсе - благодарим за инфото

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #93

    Отговор: PlayStation 5

    Битката за PlayStation 5 и Xbox Series X в Assassin's Creed: Valhalla. Има ли разлика между конзолите?
    Да, но не това, което човек би очаквал


    Assassin's Creed: Valhalla е една от първите игри, които се появиха на PlayStation 5 и новия Xbox. Това означава, че с помощта на тази игра новите конзоли могат да се сравняват помежду си.

    Битката за PlayStation 5 и Xbox Series X в Assassin's Creed: Valhalla. Има ли разлика между конзолите?
    Спомнете си, че PlayStation 5 има по-ниска производителност, но два пъти по-бърз SSD. Има ли нещо от това значение?



    Поне в случая с Assassin's Creed: Valhalla можем да кажем, че разликата между новите конзоли е незначителна. Както на PlayStation 5, така и на Xbox Series X, играта работи почти винаги при 60 fps. Пълната Vsync винаги е активна на PS5 и адаптивна на XBX.



    И двете конзоли осигуряват динамичен 4K, но в случая на PS5 минималната резолюция е дори по-висока от XBX: 1620p спрямо 1440p. Също така си струва да се отбележи, че на PS5 първото зареждане от началния екран отнема почти три пъти по-малко време: 20 секунди срещу 53 секунди на XBX. Но записването се зарежда по приблизително същия начин - за 10-15 секунди.

    Що се отнася до Xbox Series S, тази конзола осигурява стабилни 30fps при динамична резолюция 1620p със снижаване до 1152p.

    Какъв е извода? По-конкретно в Assassin's Creed: Valhalla, разликата в производителността между PlayStation 5 и Xbox Series X е незначителна, като единствената съществена разлика е по-бързото студено зареждане на играта на конзолата на Sony.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #94

    Отговор: PlayStation 5

    Друга неприятна изненада за собствениците на Sony PlayStation 5. Конзолата не поддържа Bluetooth аудио аксесоари
    Все още не е възможно да свържете слушалки или високоговорител към конзолата чрез Bluetooth


    Sony започна да продава PlayStation 5 в първите региони миналата седмица. Ранните осиновители докладват за различни проблеми, с които са се сблъсквали. Друга неприятна изненада привлече вниманието към тематичния ресурс TweakTown по време на тестване на PS5 в подготовка за ревюто.

    Както се оказа, PlayStation 5 в момента не поддържа Bluetooth аудио аксесоари. Просто казано, слушалки или високоговорители не могат да бъдат свързани към приставката.

    Това обаче не би трябвало да е изненадващо за опитни потребители на PlayStation - предишното поколение конзоли, PlayStation 4, също не поддържа официално аудио аксесоари с Bluetooth интерфейс. Въпреки че мрежата предлага различни решения за това.

    PlayStation 5 ви позволява да свързвате клавиатура и мишка чрез Bluetooth, дори има "родни" инструменти за това. А на контролера DualSense има 3,5 мм жак, към който можете да включите кабелни слушалки.

    https://www.tweaktown.com/news/76267...ces/index.html


    Sony стартира продажбата на конзолата за игри PlayStation 5 едва миналата седмица, а тази седмица беше пусната първата актуализация на конзолната ОС под номер 20.02-02.25.00. Размерът и е приличните 886 MB.

    Интересното е, че Sony не придружава актуализацията с дневник за промени - подробен списък с иновации или поправки. Но можете да мислите, че актуализацията ще премахне някои от проблемите, причинени както от свързването на външни устройства, така и от превключването в режим на заспиване директно от играта. Поне засега това са двата основни проблема, с които се сблъскаха първите потребители. Това, което може да се каже със сигурност е, че след инсталирането на актуализацията, производителността на конзолата се увеличава - това вече е съобщено от потребители на форумите Reddit и ResetEra.
    https://wccftech.com/new-ps5-system-update/

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #95

    Отговор: PlayStation 5

    ... получих си съобщението да чакам пратка утре ...

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #96

    Отговор: PlayStation 5

    Всеки може да се почувства като собственик на PlayStation 5.
    Не е необходимо да купувате конзола за това. Можете дори да хвърлите контролера DualSense по телевизора


    Ентусиаст е разработил симулатор на PlayStation 5. Приложението, създадено за платформата на Windows, ви кара да се чувствате като собственик на PlayStation 5. Като се има предвид, че конзолата вече е в недостиг и е много трудно да я купите, такъв симулатор очевидно е в състояние да озари няколко часа, докато чакате нова доставка. Можете дори да ипуснете парата и да хвърлите най-новия контролер DualSense по вашия телевизор. В действителност, едва ли някой би искал да направи това.

    Какво е включено в симулатора? Да, почти всичко, от което се нуждаете: висококачествен корпус, самата PlayStation 5, Xbox контролер, PS4 контролер и картонена кутия, в която се доставят приставка, ножици, рутер, HDMI кабел и дори чипс! Процесът започва с доставката на PlayStation 5 и отварянето на кутията, а след това чистото удоволствие от бъркането с виртуална PlayStation 5.

    Разработчикът отбелязва, че предпоставка за инсталиране на симулатора е отсъствието на PlayStation 5 у дома. В противен случай очевидно вече няма да е толкова интересно. От техническите изисквания - Windows 7 и по-нови, четириядрен процесор с честота 2,5 GHz и по-висока, видеокарта от нивото на GeForce 470 GTX или AMD Radeon 6870 HD. Можете да изтеглите приложението тук . Размерът му е 950 MB.


    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-11-20 в 21:12.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    109
    #97

    Отговор: PlayStation 5

    Чакането свърши
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #98

    Отговор: PlayStation 5

    Кознолата е брутална. Лоудва изключително бързо и е много тиха. Малко не мога да свикна с новото UI но и това ще се поправи. Джойстика също доста ми хареса.

  11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #99

    Отговор: PlayStation 5

    Още не съм я инсталирал - довечера, че нямам възможност сега

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    43
    #100

    Отговор: PlayStation 5

    И аз да се впиша в картинката с PS 5 -та,вързах го и аднах акаунта ! Контролера е уникален ,тиха и бърза е конзолката . Но с времето ще се види
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #101

    Отговор: PlayStation 5

    След два часа игра, все още духаше хладно и не се чуваше. Браво на Сони

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #102

    Отговор: PlayStation 5

    да ви разваля кефа..

    Както се оказва, честотната лента на HDMI 2.1 на PlayStation 5 е ограничена на 32 Gbps. И затова е лошо.
    При 120Hz конзолата показва изображение с понижаване на дискретизацията 4: 2: 2, докато Xbox Series X показва дискретизация 4: 4: 4 при същата честота на кадрите, тъй като има значително по-висока честотна лента от HDMI 2.1 - 40 Gbps. Това води до влошаване на качеството на изображението в игрите. И макар спадът в качеството да не е толкова катастрофален - изобщо едва забележим, все пак Xbox Series X има предимство в това отношение.



    Все още не е ясно защо PlayStation 5 има толкова ниска честотна лента на HDMI 2.1. Но ако причината се крие в софтуерните ограничения, тогава Sony може лесно да ги премахне.



    Sony намери начин да се справи с проблема с изтеглянето на игри на PlayStation 5, без да се налага да изтрива данни.

    https://wccftech.com/ps5-download-qu...factory-reset/

    https://twitter.com/AskPlayStation/s...68422779359232

    https://www.playstation.com/ru-ru/su...e-playstation/



    Вместо приставка може да дойде котешка храна и много други
    Множество оплаквания от потребители в Обединеното кралство за смяна на кутиите при доставка

    Един от потребителите на игралния форум ResetEra обърна внимание на проблема. След като получи кутия с котешка храна вместо PlayStation 5, той отиде в Twitter и видя многобройни оплаквания от британски купувачи, които поръчаха PS5 от Amazon и получиха кухненски прибори, масажори за крака и същата храна за котки.
    https://www.resetera.com/threads/mul...s5scam.329600/
    https://www.ccn.com/ps5-amazon-preorder-nasty-surprise/

    https://twitter.com/bexlectric/statu...ation-5-2.html

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #103

    Отговор: PlayStation 5

    Нещо не виждам из менютата опция за избор на основна ПС5 ... ще резнат клона с шерването май, което е доста лошо ако се окаже вярно ... Почнахме от 5 конзоли при ПС3 , станаха 3 и после 2 (и то не съвсем по същия начин) при ПС4 ... Сега ако и това отрежат ... кво , трябва да купувам игра за всяка конзола ли ( ако примерно има две в семейството)

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #104

    Отговор: PlayStation 5

    Цитат Първоначално публикувано от irakli Виж публикацията
    И аз да се впиша в картинката с PS 5 -та,вързах го и аднах акаунта ! Контролера е уникален ,тиха и бърза е конзолката . Но с времето ще се види
    Чуден контраст! Пералня за 300-400 лв. и конзола за ~1000(+) лв!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    109
    #105

    Отговор: PlayStation 5

    Аз вчера пробвах 120fps на новото call of duty ( за пръв път играя на повече от 60 ) и честно казано, поне за мен не е чак толкова по-плавно от 60, че да свалиш от 4К и рей трейсинг на 1080 без рей трейсинг. Разликата в качеството на картината беше в пъти по-голяма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PlayStation 4 ?
    От svetlio1 във форум Конзоли за игра
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-13, 23:59
  2. Купувам Playstation 1 , Playstation 2
    От alphabeta във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 20-06-12, 01:11
  3. PlayStation
    От Pandelka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 24
    Последно: 19-02-07, 18:10
  4. PlayStation 2 ot USA
    От avalon4o във форум Конзоли за игра
    Отговори: 1
    Последно: 25-11-05, 12:15
  5. Help za PlayStation 2
    От The Jet във форум Конзоли за игра
    Отговори: 6
    Последно: 16-12-02, 16:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе