Задача №"междинна" (фокус-мокус)
Отново ще проявя нахалство да напиша една междинна задачка...
Двама фокусници изпълняваме фокус. Аз разбърквам едно тесте от 52 карти, докато колегата е извън стаята. После давам тестето на произволен човек от публиката (не е подставено лице - лицето Х) и излизам без да се засичам с колегата.
Колегата влиза, изтегля 5 (пет) произволни карти от тестето, показва една от тях на публиката, подава на Х останалите четири карти и излиза.
В този момент влизам аз, разглеждам четирите карти и казвам коя карта е показал колегата на публиката.
Как познавам?
всички 52 карти са Туз пика :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">всички 52 карти са Туз пика :)
<div align="right">Originally posted by Dockera*-*24/01/2005*:* 22:46:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тестето е редовно. Това е трик - не измама.
е, ама сега казваш че е редовно... :)
TRICK [trik]
I. 1. хитрост, измама
те каките ще те оправят... ;)
- Какво прави колегата ти с показаната карта?
В тестето ли я връща или я взима със себе си?
- Когато се сменяте втория път пак ли не се засичате из кулоарите?
- Може ли да се каже, че 5-те изтеглени от него карти са съвсем произволни,
или си ги избира по предварително уговорен от вас начин?
1. Показва я на публиката и я връща в тестето...до което аз повече нямам достъп
2. Разбира се, че не се засичаме...иначе просто бих го попитал коя е картата[:D]
3. Абсолютно произволни 5 карти
Връща я обърната в тестето
Разчитам, че сте достатъчно непочтени за да направите следното:
Теглите 5те карти: винаги (поне) две ще са от една боя. От тези 2 колегата ти решава да покаже на публиката тази, която е с 1<=х<=6 по-голяма от другата при кръгово броене на картите. ( А,К,...,2,А,...). Например при карти 6 и Д от една боя с х повече от 6 са 7,8,9,10,J,Д, а от Д са К,А,2,3,4,5 - т.е. ще покаже Д-та.
С останалите 4 карти би трябвало да имате някаква предварителна уговорка. Например другата карта от същата боя да е най-отгоре(долу) - за подсказване на боята. А с подреждането на другите 3, просто използвате една от 6 им пермутации за да ти подскаже х=?. Така ти влизаш, поглеждаш боята и останалата карта от нея, виждаш колко е х и вземаш акъла на публиката.
Измамници! [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Разчитам, че сте достатъчно непочтени за да направите следното: точно така
Измамници! [:D]
<div align="right">Originally posted by mitkko*-*25/01/2005*:* 01:28:39</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Фокусници my friend...фокусници
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Отново ще проявя нахалство да напиша една междинна задачка..
А аз за първи път....
....ако ми позволите разбира се.
"Една жена отива в железарски магазин, за да купи нещо за дома си. Когато попитала за цената, продавачът й отговорил: Цената на едно е 1,20лв, цената на четиридесет и четири е 2,40лв, а цената на сто четиридесет и четири е 3,60лв."
Какво е искала да си купи жената?
p.s. разбира се че четох правилата, но ако я бях постнал в нова тема щеше да е още по-нахално.....май
Номер за портата си е купувала...ама аз знам къде има по-евтинко [:D]
първият ми опит - неуспешен.....
СРАААААМ[:(]
да Ви бях затруднил поне мъничко...[V]
Нема се пуашиш копеуе...аз от колко време не мога да ги затрудня [:D] дерзай