Задача 238 (код и още нещо)
Ако това отляво е от музиката, то може да се интерпретира например като 1/2 (половин тон), или 1/12 октава. Може да се разглежда и като акорди - ама тогава навсякъде си е разлика от по половин тон.
Като акорди:
E major = E G#(или Ab) B E
F major = F A C F
Да.
А това, дето е вдясно може примерно да се запише десетично...
Ако сумата на онова отдясно (макар, че не виждам защо ще се дава толкова сложен израз за това - може би само за объркване?!?!) я гледаме както си е 12(h) /18(d)/, но това шестнайсетичното 12 го гледаме като 12 десетично, може и да се подхване по някакъв начин за онова 12 дето може да се мержелее отляво, ама не виждам никаква логика.
Дори да се напъна и да разбера какво говориш, едва ли нещо толкова усукано е отговора.
F си е 15, -F е -15 и всички спят спокойно, без да си амортизират калкулаторите.
Понеже "онова отдясно" не е сума, а е дума [;)]
Биби - скоро да са ти казвали, че искат да те удушат :-))
ПОЛУТОН
Следват обяснения...
Всяка от цифрите вдясно ни дават поредна буква от азбуката, като при тези с минус броим от зад напред, т.е. от Я към А.
Отляво вече видяхме, че това си е един полутон. [;)]
@skynet,
Да ме задушат в прегръдките си ли? Даааа... [:X]
Ама и аз вярвам в теб. Човек, който знае, че 100-100-0-0 е АДСКИ ГРОЗЕН цвят, независимо колко добре изглежда на екрана, не може да не знае реда на буквите в азбуката! [:P]
@KamenF междувременно се пребори да дава нова [:)]
Някъде по времето на Бах е окончателно определена разликата между тоновете в сегашния им вариант и тя се превръща в "добре темперирана" (туй е термин).
@bibi - с музикалните термини и начертанията им съм скаран...нейсе...научих нещо ново, може никога да не ми потрябва ама сега само някой да ме пита какво е полутон :))