-
Задача 259 (Пред буря)
Я и аз да се обадя - това че за някой започва със "Слънчево утро" а за други завършва с него, ме доведе до отчаяната мисъл да чета думите отзад напред:
Любов - шепне и
вие се пътят.
Обагрени червено в
поля житни.
Нощ бляскава след
утро слънчево.
Без вторият стих всички излизат смислени, та това може да е втората грешка. Разбира се тук логически куца ноща след утрото :)
-
Задача 259 (Пред буря)
Струва ми се, че Хаосът е напипал идеята - планетите. Ако е така, грешните са Луна (спътник) и Слънце (звезда)...
А може и да има повече от едно неща за навързване? При всички положения смятам, че не е нужно да се ровичкаме из думите и тяхната подредба
-
Задача 259 (Пред буря)
Не забравяйте заглавието! Иначе - и шестте ви трябват... [;)]
... Даже някой е споменавал нещо по въпроса... [:D]
-
Задача 259 (Пред буря)
Та, ако приемем, че "Красиво, но пообъркано" е вече използвано, остава "и то два пъти":
Слънце - аз
Луна - ти
Сатурн - той
Марс - той
Меркурий - ние
Венера - тя
От последната подсказка включвам и Уран - вие (ама повече му отива като глагол) [:D]
"То" се среща два пъти. По-скоро е "той", ама да не държим толкова на тез неща. [:)][:)][:)]
И от Жокерче 2, ако не сме чак толкова самовлюбени типове може да не започнем, а да завършим с "аз" [:P][:P][:P]
//едит
Ама още страдам за Юпитер [;)]
-
Задача 259 (Пред буря)
Ден на Луната - Понеделник
Ден на Марс - Вторник
Ден на Меркурий - Сряда
Ден на Юпитер - Четвъртък
Ден на Венера - Петък
Ден на Сатурн - Събота
Ден на Слънцето - Неделя
Пак го няма Юпитер [:(!]
Пред буря -> пред Уран се намира Сатурн
Не мислите ли, че два сатурнови дни ще ни дойдат прекалено? [;)]
-
Задача 259 (Пред буря)
<font color="red">Иииииии..... Имаме си познааааал.... </font id="red">[:)][:)][:)][:)]
@t_yana, твой ред е. Или прехвърли топката на InfiniteChaos.
Обяснението - това са имената на дните от седмицата според римляните. В повечето езици са се запазили такива.
Двете пообърквания бяха: липсата на единия ден (Юпитер) и разбърканият ред на другите.
Лека поправчица на t_yana: Не разбрах откъде го извади Уран - преди бурята са гръмотевиците - Зевс=Юпитер. [;)]
Но иначе другото си е така.