-
Re: Междинка (Что, Где, Когда)
Абе какъв инструмент е фрезата?? :undecided:
Инструмент е пилата. Фрезата е машина и може да има много инструменти.
А за kamenf съм съгласен - да дава по-бързо задачка,че :knuppel2:
//революционера да не е руски? - Ягода (http://hronos.km.ru/biograf/yagoda.html) :081:
-
Цитат:
ФРЕЗА
Металорежещ инструмент с разположени по окръжност режещи зъби, които последователно влизат, режат и излизат от материала на обработваната заготовка. Фрезата бива цилиндрична, челна, дискова, ъглова, конусна, сферична, профилна, червячна, модулна. Приложение - за обработване на плоски, профилни, ротационни и винтови повърхнини, както и за разрязване на материали.
Така пише в Енциклопедията :tongue:
Според картинките, дадени към статията, "фреза" е самият диск със зъбците, другото се именовало "фрезова машина".
-
Допълнение (пак от там):
4.Когато на ВДНС (изложба за достиженията на народното стопанство) ТОВА са го предложили на котките, 10 от 10-те явили се са били котараци. Когато са почерпили с НЕГО лъва, той изтръгнал желязната поилка, заварена твърдо за решетката на клетката. Когато пумата ГО получила така започнала да скача, че са я помислили за луда.
Какво ще стане с човека ако ГО приеме?
-
@Wise - Мисля си дали не е валериан - Ще се успокои?
-
Опашка в аптеката...една девойка, а зад нея бабичка. Девойката смутено на аптекара:
- Две опаковки презервативи и една валериян, моля.
В тоя момент бабката се навежда към момичето и му прошепва:
- Ти пък чак си се развълнувала. Не е нищо особено :tongue:
-
Много сте бързи бе :)
Човек една биричка не може да изпие и вече сте готови :Drinks:
5. Във всички подобни учреждения ТЯ има една и съща форма, защото на практика е своего рода физически прибор, представляващ вдлъбнато звуково огледало.
Какво е ТЯ?
-
камбана?
Едит:
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
И за кои учреждения става въпрос? :wink:
Учрежденията на дедо боже разбира се :yahoo:
Иначе може да е много неща:
1. Звънец - Училища, Вузове, Пожарни - то това беше първото което се сетих, ама по ми хареса камбаната.
2. Сирени...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kapcho
камбана?
И за кои учреждения става въпрос? Не - нещо друго е. Като фар на кола, ама звуков :wink:
//И аз ще редактирам, за да не се разводнява.
Един много отговорен служител на учреждениетое обикновено стои във фокуса на огледалото. :shocked:
-
Е както казах в горния пост /обичам да едитвам/ - ще заложа на звънец от тея старите училищните.
Ето нещо което не е отговора, но е доста интересто:
sound mirror
http://www.ajg41.plus.com/images/mir...ot05-small.jpg
http://www.ajg41.clara.co.uk/mirrors/
-
Амвон?
Не знам дали е точно, но имам предвид мястото в църквата, от което дядо поп поучава стадото божие ето така --> :RTFM:
:)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pimpirlit
Амвон?
Не знам дали е точно, но имам предвид мястото в църквата, от което дядо поп поучава стадото божие ето така --> :RTFM:
:)
В това има някаква логика, но там, според мен се търси някакъв резонанс (акустика), за да се чува навсякъде по един и същи начин. Това е нещо като да осветиш тавана за да се получи равномерно осветление.
Нашият случай е друг.Помислете си защо в криминалетата крадците светят с фенерче, а не палят лампата. :grin:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
...
5. Във всички подобни учреждения ТЯ има една и съща форма, защото на практика е своего рода физически прибор, представляващ вдлъбнато звуково огледало.
Какво е ТЯ?
ТЯ е видеозон в болница, който работи с ултразвук.
-
Или радиоточка :)
А може и телефонна централа - търсим нещо, насочващо звуците.
-
Сигурен съм, че всеки го е виждал, но много малко са го чували :wink:
Това е и целта на НЕЩОТО :undecided:
Я прочетете отначало всичко! :)
-