Задача 279 - "шведска двойка"
Ще опитам със задачка - "изгорях".....
Имате право на въпрос - аз ще отговарям с "да" или "не".......
Ако е :"да" - имате право на следващ...
Ако е "не" - пропускате 1 рунд (аз определям - няма как иначе)
Отговарям с "да" или "не" на правоимащия
За първи въпрос - първия печели:))
Един доста известен физик се разхождал из Копенхаген. За негова изненада всички приветстват/поздравяват брат му - математик и то доста по неизвестен.
Защо?
Re: Задача 279 - "шведска двойка"
Първо недообмислено предположение: името на брата-математик съвпада ли със датска дума за поздрав?
Хъм... Може би става дума за Нилс и Харалд Бор. Идеално отговарят на условието - единият физик (никой не знаеше, нали? :tongue:), а другият е математик и... добър футболист. За разлика от Нилс. Може би са играли футбол в Копенхаген?...
Това е само предположение, не въпрос. Много ми е на прима-виста и трябва да го пообмисля....
Затова мразя тоя раздел ........... :angry:
Придобивам чувство за малоценност............. :shocked:
Досега само от каки , а вече и от други млекопитаещи............... :tongue:
Датчани са. То и Копенхаген си е в Дания. Предполагам, че заглавието на Wise е закачка-алюзия с шведска тройка и няма връзка с условието. Но както казах, все още не съм го доизмислил съвсем. Та може и геройски да греша *:)
Аз пък не разбрах...да не би някой да позна?
Ами като гледам киселата физиономия на Wise май е така... :yahoo:
И никой не казва нищо - мълчанието на каките..........
опа - на всички .........
Попитах и отговор нямаше...и колкото повече питах, толкова повече отговор нямаше - по М. Пух
@Wise, би ли би бил така добър да ми отговориш с "да" или "не" да знам дали да питам още или да си бера лайката
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Първо недообмислено предположение: името на брата-математик съвпада ли със датска дума за поздрав?
С малко помощ от чичко Гугъл изскочи това:
"Харалд дори е бил дълги години в детския национален отбор. Когато защищавал докторската си дисертация, публиката била крайно въодушевена, но едва ли нещо е разбрала, защото се състояла почти от футболни запалянковци. Нилс Бор. който имал по-забавени рефлекси, успял да стане само резервен вратар на националния тим."
@Wise, вярно ли е, че физикът е Нилс Бор, а са поздравявали брат му, Харалд, защото е бил по-популярен в родния си град Копенхаген в качеството си на футболист?
BTW, с Bibi сте на два поста разстояние :)
Наистина мразя компютри и мрежи и каки..............всичко мразя :)
Не е честно за секунди да ме разкриете - Да, за братя БОР става въпрос.
@pimpirlit
ти даже изпревари каките - обичам я така.......
Ти гониш:))))))))))))
Кака Биби ме намрази вече -Това си е - няма лошо...........
Нападателят се котира доста по-добре от вратаря - и двамата са били в националния отбор на Дания
//Вчера съм проспал въпроса на Edin_Lud за което се извинявам, просто недоглеждане.
Заглавието намеква за Нобеловата награда.