нито събиране, ни умножение, да не говорим за деление ...камо ли за изваждане и тем подобни
дал съм по-горе жокерче
ПП:...вече и по-долу :)
Преглед за печат
нито събиране, ни умножение, да не говорим за деление ...камо ли за изваждане и тем подобни
дал съм по-горе жокерче
ПП:...вече и по-долу :)
Ако някой не е забелязал още, условието е коригирано малко от tonych.Цитат:
Първоначално публикувано от tonych
Имаме си три главни букви
важни са думите, ключът е в тях,буквите бяха за насочване
през лятото май е по - добре да се мисли на сянка :)
ПП:сянката няма общо със задачата,просто там е по-комфортно да се чудиш....,
ако някой реши задачата на слънце има от мен биричка даже не една ами цели Две бройки :Drinks:
Wise, стига с тия каки, де! Няма какво да ги мислиш тях. :ole
Я погледни малко по-шахмаджийски на нещата. На сянка, в градинката. ;-) Мисля, че tonych това се опитва да ти(ни) подскаже.
Дано не бъркам, де...
Едно – Нищо – Превърнете
Може би трябва да се разменят нулите и единичките в двоичното представяне?
Ако бяха 6, а не 7 букви, щях да заложа на "СЕТКОМ", по примера на Лудото :)
аз глагол за размяна не съм писал...,но като гледам става топло - даже горещо :)
1, 2, 6, 7, 8, 9, 14:
1 10 110 111 1000 1001 1110
Понеже така написани са 21 цифри, то за да станат 7, може да ги прегрупираме по 3:
110 110 111 100 010 011 110
Но после какво?
CCNBeHeLiC нищо не е :(
До тук мн добре
поздравления Bibi :ole
в стихчето имах предвид едно=1 и нищо=0 и превърнете си е ясно + няколко подсказки за "две" и накрая "две бройки" асоциирах с двоична бройна система
ПП:следвайте написаното в третия стих... жокер по-късно, но мисля че няма да ви трябва :)
ПП2:Че има подсказки в последния стих има,ама и цял елемент фигурира...кой ще го види пръв
заминавам за 10 дена и не съм сигурен,че ще имам достъп до нет, затова ето наколко напътствия за да са по-малко родилните мъки: :)
думите в последните два реда на третото петстишие не са случайни
при запитване само от две думи Google изтипосва отговора на първия ред
дерзайте и междувременно наздраве :Drinks:
ПП:искрено искам да се извиня на Wise просто сега забелязах редакцията на поста му на 18.06 е дал двоичния код и то е написал числата с една идея по-близо до крайния вариант sorry Bibi ще направя малки корекции,сигурен съм, че си ги открила независимо от него, но спазвам правото на първия :)
Wise ти си бил голям джентълмен... как си мълчиш само...май ще се справиш и с трите чак да ти завиди човек :ole
:offtopic:
Хе!
Аз ще се възползвам от отсъствието ти и ще ида за 10 дена при Wise, за да му преча да я реши.
//ОФФЦитат:
Първоначално публикувано от Bibi
Е те това си е вече приказка "по моята част"...... :yahoo:
Ама да се застраховам малко, че 10 дена си е изпитание..... :-memnon
//ОН
- това да не са някакви струни и така да се пишат някакви ноти?? 7 са нотите май...
-това с "окото" като езеро в Рила май няма как да сработи...
-пас - - чакам @Bibi :god
"написал числата с една идея по-близо до крайния вариант" - давайте още някоя идея -
това някак не е крайния вариант...
Аз чакам @Bibi................ angel
Вероятно е техническа грешка 10 , а не 0010
ама нещо 4х7 матричка и да попълваме - нищо не става.....
Както ги е написал, има някаква симетрия:
Със сума 15 на всяка двойка.Цитат:
Да не са някакви куплунги/джъмперчета или изобщо "джаджи"?
за мен(като стар химик :) ) отговора на задачката е :
H He 0 F Ne Na Si
:jamaika
Ще се опитам да обобщя докъде стигнаха Wise и Bibi. До сега, де. До какви висини ще се отнесат като се сберат... Най-вероятно Историята ще замълчи от срам. :)
Та:
Очевидно не става дума за химични елементи.Цитат:
Мисля, че Wise е прав - окото ще да е.Цитат:
Думи, ставащи за търсене в google са само "седем елемента" и добавиш "око". Дали точно в първия ред ще изскочи решението не е толкова важно - при различни настройки вади малко различни резултати. Но при мен, в първите позиции вади... setcom.bg/forum (гигантска изненада :) ), Yu-Go-Oh!, някакви откачалщини за Снежанка и седемте джеджета (не е грешка), седемте рога и очи на агнеца на Апокалипсиса...Цитат:
Но къде са двоичните числа от второто стихче в тоя миш-маш?! :081:
аз последно се надявах на струните на цигулката и седемте ноти
т.е. как се допира лъкът до струните - ама явно това е глупост някаква
те май са си всяка-нота - струна