Отговор: Междупланетен полет
975.88832 m/s ;)
Edit: Аз вЕрвам тук доста люде да са 'между шамарите', та лесно ще се сетят, ама мисля да не се напъвам да казвам как съм стигнал до отговора - може да има и други желаещи да се пробват (гледам Alexandars се напъва рано-рано ;) ). В този ред на мисли, става ли да не обяснявам засега, или...? Сега мисля да пробвам моят бордови компютър на път към работа. Благодаря за настроението, MitkoS!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Karata
975.88832 m/s ;)
Edit: Аз вЕрвам тук доста люде да са 'между шамарите', та лесно ще се сетят, ама мисля да не се напъвам да казвам как съм стигнал до отговора - може да има и други желаещи да се пробват (гледам Alexandars се напъва рано-рано ;) ). В този ред на мисли, става ли да не обяснявам засега, или...? Сега мисля да пробвам моят бордови компютър на път към работа. Благодаря за настроението, MitkoS!
Аз вервам, че говорим за същия полет, ама посочената скорост не е каквато трябва.
Не ти трябва да обръщаш мерните единици, карай както си го чувал - мили за секунда.
Да, прав си - въвел съм погрешно mph, то било mps. За да е пълно объркването ~ 3513.2 km/h.
Ти ли ще кажеш отговора или ще чакаме и другите фенове на математиката ;)
Цитат:
След успешното пристигане, следва продължение и всичко приключва около 60-70 години по-рано в царска *****.
Мхм... нали съм извратен.
Та ми се въртят някакви мисли за Ю-Питер и Великата Октомврийска... Аврора-Венера-Зорница-Деница... :taz
Ма за скоростта, нищо не мога да кажа.
Цитат:
Karata
Да, прав си - въвел съм погрешно mph, то било mps. За да е пълно объркването ~ 3513.2 km/h.
Ти ли ще кажеш отговора или ще чакаме и другите фенове на математиката ;)
Хе-хе, днес твоята фенщина по аритметика ти изневерява за втори път - не е 3513.2 km/h, а е 3513.2 km/s.
Нищо де, дали математика, дали нещо друго, важното е че сме фенове.
Със сигурност тук в Сетком има още много, да ги погъделичкаме малко с лаконична загадъчност (демек да си затраем засега с пълния отговор).
ПП.
Така или иначе, спечелил си вече правото за следваща задача. Не е задължително, но е желателно. И в случай че проявяваш интерес, направо пускай следващата. А ако не проявяваш, ще чакаме поредната петъчна на ql^2/8
Цитат:
MitkoS
Хе-хе, днес твоята фенщина по аритметика ти изневерява за втори път - не е 3513.2 km/h, а е 3513.2 km/s.
Въх, че това е над 200 пъти трета космическа:yikes
За съжаление полетът, започнал от остров Аруба, наистина
завършва в *****, в Санкт Петербург.
За пореден път да ви упрекна, че не се допитвате до чичко Гугъл когато е нужно ... като в конкретния случай
Цитат:
MitkoS
...не е 3513.2 km/h, а е 3513.2 km/s...
Да, бе... баси ливадата съм :) Ми това е за да си остане сложно, ти и без другото си прекалил с подсказването.
Цитат:
MitkoS
...спечелил си вече правото за следваща задача...
Ми... то... Мен ме не бива по тази част :) Аз само си чета :)
А вавилонските реки бяха игнорирани (тактично?) от автора :rolleyes:
Фенщина, фенщина, ама все пак е допустимо да има различия в нюансите
Цитат:
MitkoS
Фенщина, фенщина, ама все пак е допустимо да има различия в нюансите
А и някои фенове предпочитат да пътуват с дирижабъл за тези 8 часа...;)
//и накичени със светодиоди
" ... Our flying time will be eight hours. We'll be travelling
at a speed of 2183 miles per second. ..."
Boney M - Nightflight To Venus / Rasputin [HD] - YouTube
И както е написано в един от коментарите в YouTube:
"I loved this song as a little kid. Still do : )"