Отговор: Задачи без математика
Действието се развива в Канада. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
ql^2/8
2. Гладният бизнесмен
Бизнесменът е мохамеданин, а вечерята е по време на Рамазан.
В японския има различни форми на речта, които се отличават съществено /формална, неформална, почтителна/. Не е трудно да озадачиш събеседниците си, използвайки неподходяща за случая. Все едно да говориш на сленг с английската кралица :)
Впрочем, мъжете и жените говорят различен японски език. :offtopic:
Дотук имаш един напълно верен, един много близо до верния,
и един много далече от верния отговор (ако изобщо има верни отговори).
:Drinks:
Цитат:
ql^2/8
Дотук имаш един напълно верен, един много близо до верния,
и един много далече от верния отговор (ако изобщо има верни отговори).
:Drinks:
Предполагам, че верния е за мюсулманина, така че него го оставям настрана.
Частично верният, предполагам, е за японския език. На мен ми хрумна друго, и то подсказано от последната забележка на Kasap за разликата между "женския" и "мъжкия" японски (нещо, което не знаех до момента, между другото) - ами ако учителят всъщност е била учителка? Тя би го научила на "женски" японски, което определено ще озадачи партньорите му.
За глупачето в Канада остава да е "много далеч" от верния отговор. В такъв случай, примерно - става въпрос за тази монета от 50 цента, чиято нумизматична стойност е между 20 и 150 хил. долара, в зависимост от състоянието.
2.бизнесменът може да е бил на зъболекар и да са му сложили от бавно втвърдяващите амалгами 2ч. и 30 мин без храна и вода и той изпълнява
3. японците се озадачили от много добре говорещия японски предприемач,защото за няколко месеца усилия той почти нямал акцент, това според мен озадачава
Цитат:
ql^2/8
един много близо до верния,:Drinks:
Щеше ми се да дам шанс и на други участници. :Drinks:
Касае се за монета с високо съдържание на сребро, чиято стойност надвишава 5 долара.
Друг е въпроса за националната носия в Канада. Зимбабве също може да е верен отговор - там и фъшкията струва повече :))
П.С. Още един аспект - сигурно е много трудно да си травестит в Япония.
Бизнесменът е мюсулманин по време на рамазан. Може и да е бил на зъболекар.
Учителят по японски е жена. Да "пееш" японски, вместо да го "стреляш" си е странно за японците.
Остава въпросът с "глупачето". Центовете и доларите са най-обикновени
и с 5 долара може да се купи 10 пъти повече, отколкото с 50 цента.
Глупачето не е глупаво, ако взема едрите пари няма да е интересно на хората и няма да му дават - изборът е много дребни или никакви едри :)
Цитат:
grischa
Глупачето не е глупаво, ако взема едрите пари няма да е интересно на хората и няма да му дават - изборът е много дребни или никакви едри :)
И последният въпрос си намери отговора!
Всички познали могат да задават нови задачи, или да чакат следващия петък :)