Отговор: Средната заплата
Всеки налива в шише толкова ml вода, колкото лева му е заплатата. Всеки си излива шишето в една кофа и накрая мерят колко ml вода има в кофата. Делят на 3 и готово.
Интересното се случва след като разберат средната заплата на тримата.
Всеки от тях ще може да сметне средната заплата на другите двама.
И понеже са приятели и се познават, по лицата им и по обичайните покупки ще добие представа горе-долу какво взима всеки от тях.
Напълно приемливо решение, spiritch!
Въпреки, че очаквах да започнеш така:
"Тримата изпили по толкова милилитра бира, колкото им е заплатата..."
:)
Малко извън темата, но винаги съм се чудел на такива които се съгласяват на какви ли не глупости! В нашия бранш съм виждал и изискване, да не се поддържат лични контакти с хора от други фирми, но пък имам една дружка конструкторка, дето направо има разказва играта!
Една минутка извънредно не работи! Направо им заявява в прав текст, че това, че те не могат да си планират задачите или, че не им се дават повече пари за допълнителни хора не е неин проблем и, ако не им оттърва така може и да се махне, а конструкторите в нашия бранш са голям дефицит и напусна преди 3 месеца, със 7-8 години стаж в същата фирма, но за да помага в новия бизнес на съпруга си от много висока за бранша заплата.
В България средно статистически се яде свинско със зеле, свинско ядът богатите, зеле бедните :-)
Гарабед правел вкусни кебапчета. Каймата съдържала конско месо и месо от чучулига в съотношение 1:1 - на един кон - една чучулига...