Отговор: Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Здравейте прочетох цялата тема,но не стигнаш до избор на прахосмукачка.Понеже имам и куче и котка космите и прахта са доста,ми трябва нещо по-мощно и здраво което да се справя.Чудя се дали да е със воден филтър или с торбички,дали да има турбо четка?Разгледах разни професионални модели които се ползват в строителството,но не знам дали са приложими във къщи?Ако може да ми дадете съвет,ще бъда благодарен.
reingar-x,
Имам персийски котарак. Нямате си на идея каква мръсотия остава във водния филтър. След това минавам персийския килим с турбочетка. Събира доста. На няколко месеца правя и допълнително "изпиране" с прахосмукачката. В този режим се махат почти всички косми от килима.
Според мен е желателно да има и 3-те опции ако имате килими. Воден филтър, турбочетка, изпиране.
Успех.
Здравейте, сега гледам има промоция на PHILIPS FC-8654/01 :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria дали е добър избор? Това е тавана на бюджета ми. В къщи няма домашни любимци, но съм с мокети във всички стаи. Гледам с промото е доста намалена ... а и до колкото разбрах е с хартиени торбички което е много добре според мен. Само HEPA филтъра не знам каква цена е .... Ако имате и друго предложение за тази цена ще ми е полезно.
EDIT: Сега и тези влезнаха в класацията
http://www.technomarket.bg/products/...er-vc-1001-0sp
http://www.technomarket.bg/products/...er-vc-3100-0hp
Търси си прахосмукачка с циклонен филтър и HEPA, за.би ги тия хартиeни торби. Имам и от двата модела, не искам и да си помисля повече за торби.
До колегата КТТ,може ли да споделиш каква е твоята прахосмукачка?Това което си харесах до сега са няколко модела на зелмер,819,който е с воден филтър но не знам дали има турбо четка,919 st,който има и двете екстри и 5500 ht,който е циклон но има турбо четка.Какво бихте ме посъветвали?
espace Защо си на това мнение? Тези циклони чистят ли добре, не се ли пълнят филтрите бързо и подмяната да им е честа?
В интерес на истината си мислех и за това http://www.technomarket.bg/products/...er-vc-3100-0hp
За този бюджет ти е пред очите :BigGrin PHILIPS FC-8472/01 :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria филтрите не се пълняг защото по-едрия представлява една мрежичка а по-финния е нагънат като въздушен филтър за кола и като се набие с прах с почукване тя пада.
И аз заложих на PHILIPS FC8472/01. Днес я поръчах. Дано оправдае очакванията ми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
reingar-x
До колегата КТТ,може ли да споделиш каква е твоята прахосмукачка?Това което си харесах до сега са няколко модела на зелмер,819,който е с воден филтър но не знам дали има турбо четка,919 st,който има и двете екстри и 5500 ht,който е циклон но има турбо четка.Какво бихте ме посъветвали?
Воден филтър - до 3 микрона, Хепа - до 1 микрон. Чорбата от водния се излива в тоалетната и се изплаква. 1 мин. Няма гълтане на прах, няма консумативи. Недостатък - тежка, т.к. "носиш" около 2 кг. вода допълнително.
Zelmer 919.0 ST Aquawelt
Спрял съм се на Philips Performer Active FC8658/01 - Прахосмукачка с торба Сега е на промоция за 159лв.
Притеснява ме фактът, че нито в ТП, нито в ТМ имат наличен HEPA филтър или KIT за нея. На всичкото отгоре никъде в упътването не е посочен каталожен номер, а само за KIT с всички филтри. Той пък не фигурира в сайта на Philips за България.
Кой е гаранционният сервиз на Philips, за да питам за цената на HEPA и въобще има ли го някъде?
В единия магазин ми казват цена от 50лв., в другия - 32лв. Не мога да разбера тези филтри златни ли са, след като на другите марки цените са около 18лв.?
Един въпрос,кои марки и модели имат комбинацията воден филтър и електрическа турбо четка?Гледам зелмер 919 но не видях дали има извод за електрическа тупалка.Пише,че има включена в комплекта такава която се върти от вакума.
На Зелмера "тупалката" се задвижва от входящия въздух. Няма ток. Работи нормално на 3,4,5 степен на мощност. На 1 и 2 не става.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
На края взех точно това Syrius ZVC412KT (1600.3 HT) • Bag vacuum cleaners • Zelmer - reliably и мисля, че ми върши страхотна работа. Дърпа доста силно и е тиха, мъркуча е невероятно мек, има регулация от дръжката! Philips просто не ми харесват като марка колкото и да са модерни :)
За какво ви са тези тупалки? Професионално чистене на къщи на занемарени домакини ли ще правите? Прахосмукачката трябва да е малка и лека, с воден филтър или циклон, т.е. без торбички. Все пак с това ежедневно се почиства дома. Ако искате супер-дупер перящи и тем подобни - струва ли си? Килими перат, винаги може веднъж годишно да наемеш фирма да ти пере мебелите, ако си сглупил и не си ги поръчал със свалящи се калъфи.
Имам 4 прахосмукачки, но мога да гласувам само за една, а две ги няма в анкетата. Хувър Галакси на 20 години - бачка като звер но е шумна, една с голям казан все не и помня името - за колата и гаража, един Зелмер седи и не се ползва откакто взех Филипса 8472 от който жената е изключително доволна.