Отговор: Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Здравейте,
След 20 годишно използване на един Сименс, дойде време за нова. Сименса и сега си работи, но вероятно е за смяна на лагери на двигателя, влиза прах отнякъде, БГ торбичките не са на ниво може би.
Сега търся нова за следващите 20 г., която да замести наличната докато и направя профилактика.
Спрял съм се отново на Сименс и Бош. Бюджет нямам, но едва ли има смисъл от най-скъпите модели. Спрял съм се на SIEMENS VSQ8330, или на тази BOSCH-BGL45500
Моля за съвет, може и по-евтина, може и друга марка. Видях параметрите на Ровентата, но някой в предните постове беше писал, че не е толкова здрава.
Вижте и моделите на Лавор.Ползват мотори на Аметек.
Според мен като цена- качество са много добри.
Лагерите-смяна,с такива с хлабина С3.
Нови четки /оригинални/-поръчани в оторизираният сервиз на Сименс за Бг.И прахосмукачката ще изкара още 20 години.
Разгледах ги, но са прекалено големи за мястото вкъщи. Те са професионални и предполагам затова размерите са такива.
Евентуално Лавор 14 но е изчерпана.
Намерих тази, но не зная дали има резервни торби за тях.
http://www.onlinemashini.bg/prahosmu...hisper-v8/3369
Отговор: Избор на прахосмукачка
За тези пари аз бих взел роботизирана прахосмукачка. Някой от моделите на ilife.
Имат и хоби серия,които са за вкъщи.
Поддържат всичко-торбички,аксесоари,мотори..
Това беше,само предложение.
Представителството им е в София.
Този сайт нямат всички модели.
Изборът е Ваш!
Благодаря за предложението. Много е разумно. На времето бях търговски представител на швейцарска фирма за Профи машини за почистване. Ходих в завода им в Мюнхвилен, бяха направени простичко, но да издържат много работа. Почти се спрях на вишпера в8. Торбички за него има на нитекс. Цената е по ниска от тези в Техномаркет, за които питах.
Подсетихте ме много навреме.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
За тези пари аз бих взел роботизирана прахосмукачка. Някой от моделите на ilife.
Може ли да ми посочите линк за тях.
От Китай
Ilife Best Deals + Online Shopping | GearBest.com
Предполагам ще трябва да платите мито, ако го вземете от Китай на българските митници.
От България виждам само един модел и е с 200лв по-скъп отколкото в Китай.
https://www.emag.bg/robot-prahosmuka.../pd/DB2D22BBM/
Има обяви и от търговци в Интернет
Прахосмукачка робот Ilife v5s pro v7s A4 | Прахосмукачки, Парочистачки | гр. Пловдив 1. Чи..
Aз искам да дам положителна оценка за Керхер WD2.
Всмукателната мощност е страхотна и смуче много добре както строителни отпадъци и по-едри боклуци, така и прах в домашни условия.
Когато си я купувах, момчето в магазина ме предупреди, че била шумна, но той си мислеше така, защото не се беше сблъсквал с бившето ми Neo, което освен, че се чуваше в съседите на 4тия етаж (аз съм на 6-тия) не смучеше нищо :D
Препоръчвам това Керхерче за домашна уптореба с две ръце!
https://www.youtube.com/watch?v=uctT0fzYFlo
Здравейте,
Бихте ли ми помогали с кратка информация за разликата между тези 2 модела на Zelmer - евентуално от хора имащи опит с тях:
1) Aquawelt Плюс ZVC762ST (VC7920.0ST) • Мултифункционални прахосмукачки • Zelmer - надеждно
2) Aquawelt ZVC764CT • Мултифункционални прахосмукачки • Zelmer - надеждно
Виждам, че 1) има ХЕПА и1700W, а 2) ЕПА и 1900W филтър иначе уж са еднакви. Объркването идва и от това, че по различни сайтове има разлики в цените 50-60 лева и в двете посоки, което ми пречи да преценя коя е "по-висок клас".
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от
kim
Колега трудно ще ги сравниш, понеже в официалния им сайт са пропуснали да дадат всмукателната им мощност, най важната характеристика на една прахосмукачка и евентуално шумът.Това 1900W ми изглежда, като едно време касетофоните от битака. Ето една истинска прахосмукачка и то на много по-ниска цена с всмукателна мощност 210мбар, макар и само 1000W, но няма HEPA филтър. Успех!
ПРАХОСМУКАЧКА KARCHER MV3 | Прахосмукачки | Домакин&
Вече се оборудвах с ZVC764CT. Мога да споделя, че смуче доста здраво. Колко добре пере не знам, знам само че резервоара с вода е пълен с чернилка след прането на наглед изглеждащ чист и горе долу нов диван.
За шума се бях подготвил да е нещо брутално, но е съвсем поносим на МАКС.
Привет :)
Трябва да помогна при избора на прахосмукачка в ценови диапазон до около 200 лева.
Ще се чистят ламинат и теракот (без килими). Да е и бебе-friendly (по-малко прах).
Прочетох мненията в темата от 2016-та насам, разгледах и предложенията из магазините за техника.
Ето какво харесах до момента, поне по спецификации и мнения:
- Philips FC8371/09 (FC8373/09 & FC8375/09 - различни по цвят) - сравнение
- Philips FC9331/09 (FC9333/09) - сравнение
- Оценка на енергийната ефективност - A
- Клас на повторните емисии прах - A
- Клас на почистване на твърди подови повърхности - A
- Karcher VC2 (A/A/A) - спецификация
- Rowenta Compact Power RO3731 (А/А/А за 140 лева)
- Finlux FCH-2400 (A/A/A - нещо ме съмнява с цена 110 лева)
- Samsung VC07M25E0WR (А/А/А - пак ми е съмнителна - 120 лева)
- Роботчето iLife V5 ($113) - тук вече съм хем леко любопитен колко работа върши, хем скептично настроен
Най-много ми харесва като характеристики Karcher, а и Philips-ите, като клоня повече към вариант с торба (за да не се чисти цилиндър всеки път).
Дайте съвети/препоръки?
Търси такава с Hepa filter и клас А на изходящия въздух.
Втората характеристика - цена на HEPA filter и останалите такива, както и на самите торбички.
За да не я изплатиш още първата година. На Philips консумативите са много скъпи.
https://techmart.bg/Прахосмукачка%20Sencor%20SVC%207CA
Karcher VC2 (A/A/A) e 249лв, а пишеш до 200лв.?
Каквато и прахосмукачка да е/марка/,важното е мотора да е прав,а не легнал /монтажа на производител/.
15 хартиени торби S-Bag на Phillips са 30лв, колко па да са скъпи. Аз взимам от многопластовите, 4 за 13лв от техното и стигат за година че и повече.
ТОРБ.PHILIPS FC8021/03 | Аксесоари за прахосмукачки | Прах