За тази цена може да вземеш коментираната в предните страници машинка на Zelmer само е малко голяма но пък чисти превъзходно.За прането също се чуват добри отзиви.
Преглед за печат
За тази цена може да вземеш коментираната в предните страници машинка на Zelmer само е малко голяма но пък чисти превъзходно.За прането също се чуват добри отзиви.
Прекалено голям ми е този Zelmer, гледал съм го и преди.
Около стрница 50 се коментираха Миеле може да ти е от полза.
Благодаря колега,
В крайна сметка поръах тази :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7dbed9e8d4.jpg
Купих тази намалена е в Техномаркет със поне 100 лв.
https://www.technomarket.bg/prahosmu...mfort-09153090
Гледах я на други места на цена над 500. Супер е! Тиха, смуче здраво, ама много здраво, а на изхода може да си правиш инхалации с пречистен въздух :). Торбичките им са в основата на всичко - няма други такива въпреки по високата цена си заслужават. Торбата е с клапан, пълни се на 100% и тогава я сменяш. Не намалява всмукателната сила при пълна торбичка. Това е всичко, което търсих. Доволен съм, че го намерих. Дръпваш с два пръста и изхвърляш торбата без да се цапаш и връщаш боклука обратно в къщи :)
Днес пристигна зелмера. Малко ми е сложен сравнен със самсунга, има доста аксесоари, четки, маркучи.
Четката със сепаратора ли се води универсална?
Честито! Направил си много добър избор!
Убеден съм, че с времето сам ще се увериш. И аз като разопаковахме и видях всичките аксесоари, се хванах за главата. Ще пада четени си казах :) .
Относно четката- да тази със сепаратора е универсалната. Отначало слагах сепаратора да задържа ако има някакви твърди частици за да не влизат в контейнера. Оказа се обаче, че при нас не е удачно да се ползва, защото имаме един рунтав ангорец който окосмява няколо часа след почистване.
Сложа ли сепаратора, само след няколко движения се задръства с котешки косми и постоянно трябва да го вадя и почистя.
Поради тази причина вече не го слагам и си чистя без него.
И още веднъж - Честито!
Благодаря колега. Оказа се не толкова сложна. Даже изпрах половината мека мебел у дома. Според мен добре се справя. Малко по-шумна е във високите мощности, но така или иначе в повечето ситуации ползвам 2 и 3 степен (от 5).
Колеги някакви други препарати освен оригиналните на Зелмер могат ли да се ползват и ако да какви? Че всеки път да поръчвам от нета.. занимавка, а в техномармаладите гледам че ги няма препаратите. Доколкото разбрах трябвало да не правят много пяна. Примерно Vanish става ли?
Колега погледни професионалните препарати на Nerta. Аз купувам на едро, с тях пера седалките на колата и тапицерията на меката мебел. Разреждат се много, до 1 към 10. Другото е Мелио, също може да го намериш на едро в туби по 5 литра.
Кой от всички на Nerta ползваш? Мелио-то не е ли обезмаслител само?
Мисля да пробвам този след като свърши оригиналния на зелмера: Полиген за дамаски и килими 750мл
Намерих и това: https://www.emag.bg/preparat-za-pran.../pd/DF504MBBM/
Вижте и в някой офис на Лавор,предлагат много професионални препарати.
Аз използвам няколко препарата на Nerta в зависимост от нуждите, защото са много добри. Не си написал за какво ти е? Предполагам за пране на дамаски. Meglio-то също е много силен препарат. С него също пера седалките в колата, ако са много замърсени. Използвам бялото Meglio за тази цел. Изкарвам седалките навън, слагам в пулвелизатора на водоструйката препарат. Обилно обливам седалките, след това чакам 5-10 мин. После с водоструйката обилно се измиват. След това с прахосмукачката изсмукваш всичко и на слънце. Така всяко лято.
INTERIOR CLEANER е алкален, професионален почистващ препарат, специализиран за почистване на вътрешността на купето, в това число седалки и тапицерии от кожа и текстил, арматурно табло, интериорни детайли от текстил, кожа, пластмаса, винил и др.
INTERIOR CLEANER с лекота премахва обичайните замърсявания във вътрешността на автомобил, като статични замърсявания, омасляване, никотинови петна, кафе и др.
Ами за килими, дамаски и матраци предимно... но също и за гранитогрес. Най-важното е препарата да не прави много пяна. Ходих до Бриколажа, но не видях Meglio да пише, че е подходящо за "ексктрактори", т.е. перящи прахосмукачки. Четох в бгмама-та, че с разни Vanish, Medix и т.н. за килими направо отзад почвало да излиза пяна, запушвала се дюзата и т.н. проблеми. На това бяло Meglio какво пише на опаковката? Че днес освен обезмаслител и "универсал" не видях друго.
И това може да пробвам, пише че става за прахосмукачки: https://www.emag.bg/pochistvasht-pre.../pd/D3GKJ7BBM/