-
Re:Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Благодаря за линка, но там няма ръководството, което ми е нужно. ТОва беше първият сайт, в който търсих. Намерих на чешки и го преведох почти нацяло. Но явно ми убягват някои неща. Почти всичко съм разбрала, само не мога да я накарам още да смуче като обикновена прахосмукачка. Индикаторът светва, че е готова, започва и няма и 10 секунди спира. И така, сега ще търся за този проблем.
-
Да се похваля и аз с новата си придобивка VAX Power 2 Pet U90-P2-P... Да спомена само, че у дома навсякъде е застлано с килими пътеки, жена ми и дъщеря ми са с дълги и гъсти коси, малкия бандит вилниее навсякъде у дома и сее каквото където му хареса. До преди този момент ползвах едно ДЕУ 1800вата/440вата-всмукателна мощ, което не ме удовлетворяваше как работи, не прибираше космите /те верно не са малко/, трябваше да се повтатя и потретя докато прибере всичко, докато се почисти целия апартамент, загравяше и изключваше ... Може би то не е виновно, просто нашите изисквания бяха по високи и натовареноста на жилището по-интензивна. С покупката на гореспоменатото животно нещата се промениха драстично... буквално с едно минаване обира всичко, не съм вярвал, че това може да се случи у дома, обръща "косъма" на килима и вади неиморерно много количесвто пепел, не прощава на нищо. Интересно защо ДЕУ-то, което имах, макар че вдигаше килима не можеше да обере толкова добре, а този ВАКС, го дават 180вата-въздушна струя /каквото и да значи това/ и жъне като комбайн... буквално за 10 мин минал навсякъде, има 10м кабел и е учудващо маневрен за 7-тя си килограма. Единствено което не харесвам е много ама много шумен ... Доволен съм от направения избор!
-
И аз си чакам новата придобивка :
http://www.homebase.co.uk/webapp/wcs...Number=4064190
След като я пробвам ще докладвам!! :)
-
Браво на вас, да сте живи и здрави да си ги ползвате. Аз все още се мъча с новата си прахосмукачка и не мога да я пусна да смуче. :help
-
Досега щях да съм писала а Hoover :)
Няма да ти откажат. Така преди няколко години си купихме пералня със сушилня Хувър секънд хенд. Естествено без ръководство. Писах им и ми го изпратиха по пощата даже с поздравления ! :ole
П.П. То сигурно са изпаднали в див възторг,че тук се продават стари тяхни модели :)
П.П. 2: Ето оттук може да си вземете английски прахосмукачки VAX :
http://stop2shop.eu/index.php?cPath=71_83
-
Придобивката пристигна вчера.
Е смуче като дзвер :ole И то само с обикновената четка. Турбото не съм я пробвала още,защото от лятото още не са застлани килимите и пътеките.
Бях чистила / и мила след това / паркета в неделя вечерта.Снощи минах за проба - събра една шепа прахоляци и мъх.
-
Блазе ти, Розичка! Искрено ти завиждам. Радвай се на новата си придобивка. Сега ще чистиш с мерак. Писах на Хувър, ще чакам отговор от тях.
-
Не, моля те-не ми завиждай!!
Та твоята е няколко класа нагоре-то циклонен филтър, то мокро почистване, то с пара...ехеее
Ще видиш като я подкараш :yahoo:
-
Depest, пратих ти мейл.
Май във втория е това,което търсим ! :)
-
Колеги, сега стоя пред дилемата за ремонт на Хувъра или нова прахосмукачка, който ще ми струва около 230 лева. Дайте съвет.
-
Зависи колко ще ти струва (230 лв.) и за колко време ще е ремонта. Както и колко ще ти струва новия! :)
-
Re:Избор на прахосмукачка
Здравейте!От близо 3 седмици се чудех каква прахосмукачка да си купя,та да ми върши работа повече години.Преди имах LG за около 80 лв,но се счупи,няма и 2 год. откакто е купена.Още на 6-ия месец й паднаха оборотите и започна да вие като вълк,после й се разкъса постоянната торбичка.Не знам дали направих правилен избор,но вчера си купих Електролукс ErgoEasy ZTI7635 2000 W за 179 лв.Хора,ако щете вярвайте,но на около 600 W отлепва килима от земята.Има резервен Хепа филтър,турбо четка и всички останали четчици.Дано да съм късметлийка с покупката!
-
Re:Избор на прахосмукачка
Не пускай 2 поредни мения!
Ако искаш да добавиш нещо - редактирай си горното
Крис
-
здравейте, бихте ли ми препоръчали прахосмукачка до 100 лв.Нямам много опит, а искам да си взема читава.Знам че парите не са мн, но все пак ще се радвам да ме ориентирате кам що годе някое евтино, но качествено моделче.Мерси предварително!!!
-
И аз да помоля за същото, само че се прежалих с 50лв. повече от колегата - до 150лв. :)
Има примерно едно LG на промоция в Техномаркет с Turbo четка за 109лв. Има ли смисъл от такова нещо и няма ли да къса килимите? Или тя се ползва само за мокет? Гледах Samsung в този ценови диапазон с разни циклони за едри боклуци. Вършат ли си работата или е само рекламен трик?
Изискванията ми са да чисти добре (за цената си), смукателна мощност 300-350W, колкото може по-безшумна. Като им гледам спецификациите обаче, всичките са 79-80db. :yikes Тези с Hepa filters са по-скъпички, а и май консумативите им са солени. Кое е по-добре според вас -с торбичка или с контейнер да е?