Инфрачервен термометър за бебе
Здравейте, имам малко бебе и трябва да му купя термометър. По магазините видях, че се продават безконтактни инфрачервени такива. Въпросът ми е дали са достатъчно прецизни и точни и дали ще ми вършат работа. Някой има ли опит с такъв? Благодаря за отговорите! Поздрави :)
Re:Инфрачервен термометър за бебе
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Големи благодарности за информацията!
Термометъра трябва да бъде специлано за телесна температура. Всеки пирометър(инфрачервен термометър) нества. В ЛИДЛ има промоция от денска на такъв термометър за 25лв.
0.2 по принци за телесна температура мисля че не е малко най-точни са си живачните.
Живачни вече не се правят.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Живачни вече не се правят.
затова си ги пазете като очите, ако имате!
по темата - не бих заложил особено на безконтактен, защото мери външната температура, а който е запознат с физиологията на детския организъм знае, че поради специфичната недоразвитост на периферната кръвоносна система на бебетата и малките деца, при по-висока температура тя колабира (кръвоносните съдове абнормално се свиват), водейки до измамно ниска външна температура, докато вътре в телцето пещта грее
температурата трябва да се мери анално, за което има прекрасни гъвкави термометърчета с гумиран изолиран край
Отговор: Re:Инфрачервен термометър за бебе
Здравейте! Моя е безконтактен на Medisana и съм много доволна. Меря температурата на моя бонбон дори като спи.
Ако не се лъжа, магазина от който си го купих беше medishop.bg
Отговор: Re:Инфрачервен термометър за бебе
Тук също има един..........
Реклама не по този начин!