4 Прикачен файл(ове)
Кафемашина- KRUPS 972/B- Не пуска вода/кафе
Колеги, днес машинката ми спря да работи.Закупена е 2 рька преди 3г-не е чистена до сега и проблеми не е имало-но ето,че дойде времето за това.
Машинката не пропуска вода, при опит да развия болта който дьржи цедката за копруса не успях-раздувасе нареза за отверка.
Как и с какво да почистя-сьдь за вода с нагревателя и самата цедка-без да ги разглабвм. С оцет и вода като налея и пусна машината да загрее или...по-друг начинПрикачен файл 14118Прикачен файл 14119Прикачен файл 14120Прикачен файл 14121
Отговор: Кафемашина- KRUPS 972/B- Не пуска вода/кафе
Има си таблетки за котлен камък - аз бях взел такива от Лидл .
Тази май е с външен нагревател. навремето и аз имах една от тази марка и беше отдолу под резервоара. Има прахчета за почистване, става и с лимонена киселина/лимонтозу/. Ако никога не е чистена, бая зор ще видиш докато се отпуши и прочисти.
1 Прикачен файл(ове)
Ето днес с/д лутане-какво намерих за моя проблем- течен препарат на /Perilis- CARBO-CLEAN /
Начина на деиствие по-описание е
-около 30мл от него се изсипва в машината и се долива с вода-вкл. се малко докато протече 1 чаша от разтвора и се спира
-с/д 30мин се пуска отново машината до като изтече всичко
Ако трябва се повтара процедурата.
Аз току що е направих 2 и гледам ,че Вече си тече както трябва, не сьм пробал още за кафе че стана кьсно а и Мачовете почват/бира/ но утре като е изплакна ще пробам.
Прикачен файл 14125
ПС-Да попитам колегата от по-горното мнение- никога не сьм ползвал тази опция за парата от страни на машината.Не знам за какво е и как се работи с нея:mad: Като дам врьтката в др-положение от там излиза пара а топла вода/така си мисля де/ излиза от цедката за кафе и за какво е за/чай/
Поздрави
1. Не оставяй преперат в резервоара-той е алуминиев и тези препарати му вредят. Промий я хубаво и после давай с бирите.:BigGrin Парата се използва за загряване на вода за чай и най-вече за разпенване на мляко за разни изгъзици около кафето. :Drinks:
Сутринта Пих кафенце..:god:ole